RTX 5070 yanına i5 225F ve i5 14400F vs R5 7600X

FarukBaban

Megapat
Daha fazla  
Bu karşılaştırma hususunda birçok başlık olsa dahi size danışmak istiyorum.

Yeni alacağım sistemde ortalama 8.000-10.000₺ bandında bir işlemci satın alacağım. Intel'in Core Ultra 5 225F modelini kullanmayı düşünüyordum ama biraz yaptığım araştırmalarda AMD'nin son dönemde Intel'i geçtiğini okudum ve kafamı karıştırdı.

Bilgisayarı toplama amacım %80 oyun oynamak olacak. Başlıkta belirttiğim gibi RTX 5070 ekran kartını alacağım. Yanına bahsettiğim fiyat aralığında güzel bir işlemci arıyorum.

Düşündüğüm işlemciler:
-Core Ultra 5 225F.
-i5 14400F.
-Ryzen 5 7600X.

İşlemcilere göre anakart da değişeceği için kararsızım. Şimdiden teşekkürler.

Bu karşılaştırma hususunda birçok başlık olsa dahi size danışmak istiyorum.

Yeni alacağım sistemde ortalama 8.000-10.000₺ bandında bir işlemci satın alacağım. Intel'in Core Ultra 5 225F modelini kullanmayı düşünüyordum ama biraz yaptığım araştırmalarda AMD'nin son dönemde Intel'i geçtiğini okudum ve kafamı karıştırdı.

Bilgisayarı toplama amacım %80 oyun oynamak olacak. Başlıkta belirttiğim gibi RTX 5070 ekran kartını alacağım. Yanına bahsettiğim fiyat aralığında güzel bir işlemci arıyorum.

Düşündüğüm işlemciler:
-Core Ultra 5 225F.
-i5 14400F.
-Ryzen 5 7600X.

İşlemcilere göre anakart da değişeceği için kararsızım. Şimdiden teşekkürler.

Fiyatta fark oluyorsa ve ekran kartı alıcağınız için 7500F te tercih edilebilir, bazı oyunlarda 7500F bazı oyunlarda 7600X iyi performans veriyor, aralarında pek bir fark yok, bilginize. 7600X in farkı kendi GPU grafik işlemcisi ama siz zaten kart alacaksınız.

Ne tür oyunlar ağırlıklı olarak oynuyorsunuz?

Genellikle BF6, CS2, Elden Ring tarzı oyunlar oynuyorum ve GTA 6 PC'ye çıktığında oynayabileceğim bir sistem dizmek istiyorum şimdiden. Gerçi daha yeni GTA'nın ertelendiği haberi geldi ama olsun. 🫠

@ProPc19 9600X değerlendirilebilir mi bunların yanında?

AMD tarafına doğru kayıyor düşüncelerim ama dediğiniz gibi güncel olması çekiyor zaten 225F'in. Karar veremedim henüz.

225 F mantıklı, ileriye dönük, alınır, 9600X te mantıklı, bütçenize göre kararı siz verin, ikisi de pişman etmez, rahat olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı