RTX 5070'li sistem nasıl?

Parçaları kalitesiz seçin demiyoruz ama fiyatını hak etmeyen bir sistem oluşuyor. Siz sadece kasa + PSU'ya 9000TL vermekten bahsediyorsunuz ama uzun ömürlü olması için ekran kartı da önemli bir etken. 5070 Ti ile toplanmış bir sistem daha uzun ömürlü olabilir mesela. Eğer ileride upgrade etme düşünceniz varsa bilemem belki ileride 9800x3D takacaksınızdır o zaman anakarta yatırım yaparsınız ama uzun süre kullanacaksanız 5070 Ti daha mantıklı.

Hocam sizin uzun ömür düşünceniz nedir bilmiyorum ama benim uzun ömürden kastım performans açısından değil dayanıklılık açısından. Özellikle PSU konusunda sıkıntı çıkartmayacağından emin olabileceğim model seçtim. Yoksa 1.5k ucuz modeller de hala Akakçe takip listemde.

2. attığınız sistem daha oturaklı mesela 65k nereye 56k nereye... Kasa + PSU bu sistem için bu kadar parayı hak ediyor mu bilemedim daha uyguna bulunabilir bence.

Mesela:

Diğer parçalara da bir şey demediğinize göre ve mesajınızın üst kısmına bakarak derdimi anladığınızı düşünüyorum. Bu kasayı gördüm zaten fakat PSU konusunda hiç riske atmak istemedim ve kendi araştırmalarıma göre daha iyi olduğunu anladığım Corsair'i seçtim. Daha düne kadar düşüncem bu kasanın boş haliydi. Ama Reddit'te yabancı birisi fan sesi çok yüksek dediği için 1K fazla olsa da MSI tercih ettim. SS'in üstündekinin de hiçbir yerde kullanıcı yorumunu dahi göremedim, fiyatı da ucuz olduğundan dolayı şüphe yarattığı için hiç düşünmedim. Ama yine de listede duruyor :D

1749769695041.png

Edit: Evet hocam test videolarına baktım. Muhtemelen dediğiniz gibi 7500F alacağım. Çünkü arada 300-500 TL değil 3 bin TL fark var. Ama kafamı karıştıran bir şey oldu. Bu videoya baktığımda, ısı testi stok fanla yapılsa bile sıcaklığın normalden yüksek olduğu anlaşılıyor sanırsam. Zaten bu videoda da 9600X'in daha serin çalıştığını söylüyor. 7500F için Phantom yetersiz olabilir, anakart ve işlemciden kısacağım parayla sıvı soğutucu mu alsam diye düşündüm. Fakat sıvı soğutma kullanılan bu videoda ise 7500F aynı, hatta bazı oyunlarda daha serin çalışıyor. Bu 3 video birbiriyle çelişkili değil mi? Sıvı soğutma alıp almamak arasında kaldım.

Şu konu hakkında bilginiz var mı? Sıvı soğutma almam gerekirse bütçeyi biraz zorlayabilirim.

2. attığınız sistem daha oturaklı mesela 65k nereye 56k nereye...

Ah işte o 9 bini koruyabilseydim... 2 dakikalığına kâra geçmiştim.

1749770303207.png

PSU konusunda şüpheniz olmasın.

Sıvı soğutmaya gerek yok hocam kule tipi yeterli. Bahsettiğinizi anladım ancak şöyle söyleyeyim zaten bu parçaları düzgün kullandığınız taktirde hepsi uzun ömürlü. Kronik problemi olan bir parça olsaydı anlardım dediğinizi. Yani anakart 20k verdim diye daha uzun ömürlü olmaz (yükseltmeye müsait olmaktan bahsetmiyorum). Bu konuyu kafanıza takmanıza gerek yok yani. PSU istisna sayılabilir ama attığım listeden güvenilir olduğunu doğrulayabilirsiniz sadece PSU 4000TL'ye satılıyor şu an. Sizin attığınız PSU kadar kalitelidir yani ve 850W olmasının yanı sıra daha ucuz. Ucuz = kalitesiz düşüncesi olmasın kafanızda.

Ben size daha yeni topladığım sistemi atayım, ben de sizin gibi uzun süre dayanması taraftarıyım.

AMD Ryzen 5 7600
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
ASUS Prime B650M-K
KC3000 SSD ( SSD elimde vardı)
Aerocool P500C - High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ Gold PCI-e 5.1 ATX
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm

Az önce de 5070 siparişi verdim.

Bu arada PSU alırken ihtiyacınız olandan 100-150W fazla olanı tercih edin.

PSU konusunda şüpheniz olmasın.

Hah PSU'ya tam olarak buradan bakmıştım. Bu listeye 1-2 yerde laf söylemişler diye buraya atmamıştım. 3-4 kere bakmama rağmen Corsair'de a+ yazıyor diye görmüştüm. Ona dayanarak Corsair seçmiştim, şu an baktığımda ikisi de b+ yazıyor, bir alttakini okuyormuşum :D. Kasayla birlikte değil de ayrı PSU önerebilir misiniz hocam. MSI kasa daha çok hoşuma gitti. Düzgün bir şey yoksa ucuz olduğu için zaten daha önceden de düşündüğüm sizin attığınız kasayı alırım.

Ben size daha yeni topladığım sistemi atayım, ben de sizin gibi uzun süre dayanması taraftarıyım.

AMD Ryzen 5 7600.
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30.
ASUS Prime B650M-K
KC3000 SSD ( SSD elimde vardı)
Aerocool P500C - High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ Gold PCI-e 5.1 ATX.
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 X 6mm.

Az önce de 5070 siparişi verdim.

Bu arada PSU alırken ihtiyacınız olandan 100-150W fazla olanı tercih edin.

İşlemciyi saymazsak ve üstteki yazdığımı düşünürsek benimkiyle birebir aynı zaten :D

O kasanın P500C PSU'lu olanını aldım ben hiç ses yok gibi bir şey ama eski bir laptoptan bu sisteme geçtiğim için kıyaslama yapamıyorum.

Hocam tüm kasalarda anlamadığım bir şey var hazır siz de bahsi geçen ürünü kullanıyormuşsunuz sorayım bari. Bu kasa fanlarının ışıkları falan nasıl kontrol ediliyor? Veya fan hızlarını kendimiz ayarlayabiliyor muyuz?

Hah PSU'ya tam olarak buradan bakmıştım. Bu listeye 1-2 yerde laf söylemişler diye buraya atmamıştım. 3-4 kere bakmama rağmen Corsair'de a+ yazıyor diye görmüştüm. Ona dayanarak Corsair seçmiştim, şu an baktığımda ikisi de b+ yazıyor, bir alttakini okuyormuşum :D. Kasayla birlikte değil de ayrı PSU önerebilir misiniz hocam. MSI kasa daha çok hoşuma gitti. Düzgün bir şey yoksa zaten daha önceden de düşündüğüm sizin attığınız kasayı alırım.

İşlemciyi saymazsak ve üstteki yazdığımı düşünürsek benimkiyle birebir aynı zaten :D

Hocam tüm kasalarda anlamadığım bir şey var hazır siz de bahsi geçen ürünü kullanıyormuşsunuz sorayım bari. Bu kasa fanlarının ışıkları falan nasıl kontrol ediliyor? Veya fan hızlarını kendimiz ayarlayabiliyor muyuz?

Hocam attığım gayet iyi fan şikayetide duymadım. Fiyatına göre daha iyisi var mı bilmiyorum bir süredir piyasadan uzağım.

Valla hocam daha yeni kendim kurdum ve kullanmaya yeni başladım. Ben çok anlamıyorum bu işlerden araştırdıkça uyguladıkça öğrenmeye başladım. Ben ortalama 15 yıllık ddr3 sistem laptoptan geçtim bu sisteme o yüzden düzgün bir karşılaştırma yapamayacağım. Benim için ses yok gibi bir şey. Sen sesli dersin bir şey diyemem.
İçinde fanları ve rgb'leri bağlayabildiğimiz küçük bir kart var. Sanırım anakartın destekliyorsa rgb'leri kontrol edebiliyorsun ama fanlar hakkında bilgim yok. Ben henüz denemedim denersem yine buradan sana bilgi veririm.
Sormak istediğin bir şey olursa yine bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışırım.

Edit: Şimdi biraz kurcaladım Asus'un Armoury Crate yazılımı ile fanlar 4 mod arasından seçim yapılarak kontrol edilebiliyor.
RGB'leri henüz çözemedim ama çok güzel sürekli değişken şekilde yanıyorlar.

Son düzenleme:
Hocam attığım gayet iyi fan şikayetide duymadım. Fiyatına göre daha iyisi var mı bilmiyorum bir süredir piyasadan uzağım.

Tamamdır hocam, muhtemelen yine estetikten feragat edip DeepCool alacağım. 2 bin TL az değil sonuçta.

Edit: Şimdi biraz kurcaladım ASUS'un Armoury Crate yazılımı ile fanlar 4 mod arasından seçim yapılarak kontrol edilebiliyor.
RGB'leri henüz çözemedim ama çok güzel sürekli değişken şekilde yanıyorlar.

Muhtemelen aldığımda epey kafamı karıştıracak bir konu. Çünkü baktığım tüm anakartlarda RGB pin diye bir şeyler gösteriyorlardı. Bayağı uzun uzun da anlatmışlar demek ki önemli bir şey diyordum. Sanırım bununla alakalıymış. Ayrı bir kablo falan gerektirecek muhtemelen.

Tamamdır hocam, muhtemelen yine estetikten feragat edip DeepCool alacağım. 2 bin TL az değil sonuçta.

Muhtemelen aldığımda epey kafamı karıştıracak bir konu. Çünkü baktığım tüm anakartlarda RGB pin diye bir şeyler gösteriyorlardı. Bayağı uzun uzun da anlatmışlar demek ki önemli bir şey diyordum. Sanırım bununla alakalıymış. Ayrı bir kablo falan gerektirecek muhtemelen.

Ekstra bir şeye ihtiyaç yok kasanın içine kendi kabloları ve bağlantıları var.
Bu arada unutmuşum kasanın üzerinde led tuşu var oradan sırayla basarak istediğin renge ayarlayabiliyorsun veya kapatabiliyorsun.
Program yoluyla çok uğraşamadım gerçi ama nasıl yapıldığını henüz çözemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı