oylesine1i
Hectopat
Parçaları kalitesiz seçin demiyoruz ama fiyatını hak etmeyen bir sistem oluşuyor. Siz sadece kasa + PSU'ya 9000TL vermekten bahsediyorsunuz ama uzun ömürlü olması için ekran kartı da önemli bir etken. 5070 Ti ile toplanmış bir sistem daha uzun ömürlü olabilir mesela. Eğer ileride upgrade etme düşünceniz varsa bilemem belki ileride 9800x3D takacaksınızdır o zaman anakarta yatırım yaparsınız ama uzun süre kullanacaksanız 5070 Ti daha mantıklı.
Hocam sizin uzun ömür düşünceniz nedir bilmiyorum ama benim uzun ömürden kastım performans açısından değil dayanıklılık açısından. Özellikle PSU konusunda sıkıntı çıkartmayacağından emin olabileceğim model seçtim. Yoksa 1.5k ucuz modeller de hala Akakçe takip listemde.
2. attığınız sistem daha oturaklı mesela 65k nereye 56k nereye... Kasa + PSU bu sistem için bu kadar parayı hak ediyor mu bilemedim daha uyguna bulunabilir bence.
Mesela:
Diğer parçalara da bir şey demediğinize göre ve mesajınızın üst kısmına bakarak derdimi anladığınızı düşünüyorum. Bu kasayı gördüm zaten fakat PSU konusunda hiç riske atmak istemedim ve kendi araştırmalarıma göre daha iyi olduğunu anladığım Corsair'i seçtim. Daha düne kadar düşüncem bu kasanın boş haliydi. Ama Reddit'te yabancı birisi fan sesi çok yüksek dediği için 1K fazla olsa da MSI tercih ettim. SS'in üstündekinin de hiçbir yerde kullanıcı yorumunu dahi göremedim, fiyatı da ucuz olduğundan dolayı şüphe yarattığı için hiç düşünmedim. Ama yine de listede duruyor
Edit: Evet hocam test videolarına baktım. Muhtemelen dediğiniz gibi 7500F alacağım. Çünkü arada 300-500 TL değil 3 bin TL fark var. Ama kafamı karıştıran bir şey oldu. Bu videoya baktığımda, ısı testi stok fanla yapılsa bile sıcaklığın normalden yüksek olduğu anlaşılıyor sanırsam. Zaten bu videoda da 9600X'in daha serin çalıştığını söylüyor. 7500F için Phantom yetersiz olabilir, anakart ve işlemciden kısacağım parayla sıvı soğutucu mu alsam diye düşündüm. Fakat sıvı soğutma kullanılan bu videoda ise 7500F aynı, hatta bazı oyunlarda daha serin çalışıyor. Bu 3 video birbiriyle çelişkili değil mi? Sıvı soğutma alıp almamak arasında kaldım.
Şu konu hakkında bilginiz var mı? Sıvı soğutma almam gerekirse bütçeyi biraz zorlayabilirim.
2. attığınız sistem daha oturaklı mesela 65k nereye 56k nereye...
Ah işte o 9 bini koruyabilseydim... 2 dakikalığına kâra geçmiştim.