RTX 5070'li sistem nasıl?

Diğer kısımlardan kısmadan da daha iyisi toplanabiliyor zaten. 1-2 yerden kırpma yaparsınız 64bine gelebilir. Demek istediğimiz bu hocam. AMD isteseydiniz 9070XT toplanıyordu ama NVIDIA istiyorsanız da bu bütçede 5070 Ti toplanabiliyor.

Sistemin son hali 57.5 bin TL. Sitelerde gördüğüm en ucuz 5070 Ti'li hazır sistem 65 bin TL. Kasa PSU falan ne marka bakmadım bile. Diğer sitelerde 75 binden başlıyor. Almayacağım için ayrı ayrı parça bakmadım. Fakat yine de bu bütçeye 5070 Ti biraz saçma geldi. Ekran kartı tek başına 41 bin TL. Konuşulacak pek bir şey yok. Son 4 günde tüm parçalardan kıstım. 9070XT'ye 5 bin fazla vermek için kısabileceğim bir yer de kalmadı. Monitör de zevk meselesi olduğu için oradan da kısmayacağım. Monitör ve hoparlör ile son hali 84500.

Sistemin son hali 57.5 bin TL. Sitelerde gördüğüm en ucuz 5070 Ti'li hazır sistem 65 bin TL. Kasa PSU falan ne marka bakmadım bile. Diğer sitelerde 75 binden başlıyor. Almayacağım için ayrı ayrı parça bakmadım. Fakat yine de bu bütçeye 5070 Ti biraz saçma geldi. Ekran kartı tek başına 41 bin TL. Konuşulacak pek bir şey yok. Son 4 günde tüm parçalardan kıstım. 9070XT'ye 5 bin fazla vermek için kısabileceğim bir yer de kalmadı. Monitör de zevk meselesi olduğu için oradan da kısmayacağım. Monitör ve hoparlör ile son hali 84500.

Hocam önerileri dinlemeyip kendi attığınızı alacaksanız konu açmaya pek gerek yoktu sanki?

Hocam önerileri dinlemeyip kendi attığınızı alacaksanız konu açmaya pek gerek yoktu sanki?

Hocam burada tek hatam konuda "ekran kartını değiştirmeyi düşünmüyorum" yazmamam. Siz bana diyorsunuz ki, diğer parçaları iyice düşür, ekran kartını AMD yap. Yani sistemi komple değiştiriyorsunuz. Ben buraya bana kasa toplayın diye konu açmadım. Ha diğer parçaları değiştirmeden ekran kartını değiştir diyorsanız da, ona da bütçem yetmiyor. Yani burada dinleyebileceğim pek de bir öneri yok sanki? Veya söylediğiniz her öneriyi uygulayacağım diye bir şey mi var? Siz öneri verdiniz, ben de beğenmedim. Burada şikayet edilecek ne var? Kendi attığımı da almıyorum üstelik. @Kambur_Kaplumba nın mesajından sonra işlemciyi değiştirdim.

Muhtemelen dediğiniz gibi 7500F alacağım.

Attığı anakartı da görünce Gigabyte yerine zaten aklımdaki daha ucuz model olan ASUS'a geçtim.

Düşündüğüm anakart biraz pahalı, indirim vs. olmazsa diye 2. seçenek olarak diğer kart ASUS Prime B650M-K. Ama OC meselesi falan nasıl oluyor emin olmadığım için Gigabyte düşündüm.

Seçtiğim SSD'nin de pahalı olduğunu, onun attığının mı yoksa benimkinin mi mantıklı olduğunu sordum.

Düşündüğüm SSD bana da pahalı geldi fakat zaten anlamadığım için araştırmalarım sonucu kafam karıştı. Baktığım modeller arasında iyi olduğundan emin olduğum tek SSD buydu ben de bunu ekledim. Sizinkiyle karşılaştırınca hangisi daha mantıklı yardımcı olursanız güzel olur.

Ama aynı mesajda yer alan kasa+PSU'yu beğenmedim mesela.

Kasa bence şu an pahalı olmasa da değişebilir. Ama PSU konusunda hiç risk almak istemiyorum hocam.

Yani arkadaşın tavsiyelerinin yarısını dinledim, yarısını beğenmedim. Yani kendi bildiğimi okuma gibi bir durum yok, sizin tavsiyeleriniz mantıklı değil. Bu noktadan sonra ne güzel 5K kâr ettim diye sevinirken aklıma hoparlör almam gerektiği geldi. Acaba Samsung monitörün dahili hoparlörü var mıydı diye sitesinde bakarken bu monitörün masama sığmadığını fark ettim. Yeni monitör ve hoparlörle birlikte zaten o 5 bin TL'nin tamamı gitti, hatta sonrasında üstüne bir de mecburen SSD'yi düşürdüm. Yani burada önerileri dinlememek gibi bir olay yok. Başlangıçta AMD ekran kartı alma imkanım vardı, ama ben NVIDIA istiyorum dedim. Siz inadına bana AMD pazarlamaya çalıştınız.

Attığım kart seninkinden daha pahalı ama bu kartın dengi 5070 değil 5070 Ti AMD'de de güncel olarak asla tercih etmemenizi gerektirecek bir sorun yok.

Daha sonrasında da son durumda bütçeden dolayı ekran kartı yükseltme imkanım olmadığını söyledim.

E tamam benimkinden pahalıysa neyle rekabet ettiği fark eder mi? 64e 5070 saçma demişsiniz attığınız sistem 68 bin. Benim bütçemi aşıyorsa ne anlamı var?

Sizin attığınız sistemle zaten olmuyordu ama kendi sistemimin şu anki haliyle 1-2 dakikalığına alma imkanım oldu, ama artık o da yok. Anakart ve işlemciyi değiştirerek 5K TL kar etmiştim fakat onun çoğunu mecburen monitöre harcamak zorundayım. Samsung monitör masama sığmıyormuş.

Fakat siz bana "önerileri dinlemiyorsunuz" diyorsunuz. Şimdi gelip bir de "monitörün OLED olması şart mı?" derseniz AMD CEO'su olduğunuzu düşüneceğim. Zaten diğer arkadaş söyledi de, olur da siz de söylecekseniz şimdiden cevap vereyim. Monitör performansı etkileyen bir şey değil sonuçta, zevk meselesi. Yukarıda da yazdığım gibi IPS'de 4K 120 FPS oyun oynamaktansa OLED'de 2K 100 FPS'de oynamayı tercih ederim. Ha OLED değil de IPS alacak olsam bile monitörden kıstığım parayı tekrar kasaya harcamam. Uzun lafın kısası: Siz sadece sizin önerilerinize olumsuz yanıt vermeme dayanarak böyle bir mesaj yazmışsınız. Sizin tavsiyelerinizi reddettiğim mesajların sadece red kısmına bakıp reddetme sebebime bakmamışsınız. "tavsiyeleri dinlemiyorsunuz" dediğinize göre size yazmadığım mesaja zaten hiç bakmamışsınız. Ben de bu yüzden tek tek mesajları buraya ekledim.

Hocam dediğiniz gibi biz önerdik siz beğenmediniz. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok para sizin paranız zorla daha iyisini aldıramayız. Değiştirmem gereken veya gereksiz pahalı parça var mı diye soruyorsunuz. Bilgisayar toplamak tek parça değiştirmeyle olacak iş değil bir denge gerekiyor.

Hocam burada tek hatam konuda "ekran kartını değiştirmeyi düşünmüyorum" yazmamam. Siz bana diyorsunuz ki, diğer parçaları iyice düşür, ekran kartını AMD yap. Yani sistemi komple değiştiriyorsunuz. Ben buraya bana kasa toplayın diye konu açmadım. Ha diğer parçaları değiştirmeden ekran kartını değiştir diyorsanız da, ona da bütçem yetmiyor. Yani burada dinleyebileceğim pek de bir öneri yok sanki? Veya söylediğiniz her öneriyi uygulayacağım diye bir şey mi var? Siz öneri verdiniz, ben de beğenmedim. Burada şikayet edilecek ne var? Kendi attığımı da almıyorum üstelik. @Kambur_Kaplumbanın mesajından sonra işlemciyi değiştirdim.

Attığı anakartı da görünce Gigabyte yerine zaten aklımdaki daha ucuz model olan ASUS'a geçtim.

Seçtiğim SSD'nin de pahalı olduğunu, onun attığının mı yoksa benimkinin mi mantıklı olduğunu sordum.

Ama aynı mesajda yer alan kasa+PSU'yu beğenmedim mesela.

Yani arkadaşın tavsiyelerinin yarısını dinledim, yarısını beğenmedim. Yani kendi bildiğimi okuma gibi bir durum yok, sizin tavsiyeleriniz mantıklı değil. Bu noktadan sonra ne güzel 5K kâr ettim diye sevinirken aklıma hoparlör almam gerektiği geldi. Acaba Samsung monitörün dahili hoparlörü var mıydı diye sitesinde bakarken bu monitörün masama sığmadığını fark ettim. Yeni monitör ve hoparlörle birlikte zaten o 5 bin TL'nin tamamı gitti, hatta sonrasında üstüne bir de mecburen SSD'yi düşürdüm. Yani burada önerileri dinlememek gibi bir olay yok. Başlangıçta AMD ekran kartı alma imkanım vardı, ama ben NVIDIA istiyorum dedim. Siz inadına bana AMD pazarlamaya çalıştınız.

Daha sonrasında da son durumda bütçeden dolayı ekran kartı yükseltme imkanım olmadığını söyledim.

Fakat siz bana "önerileri dinlemiyorsunuz" diyorsunuz. Şimdi gelip bir de "monitörün OLED olması şart mı?" derseniz AMD CEO'su olduğunuzu düşüneceğim. Zaten diğer arkadaş söyledi de, olur da siz de söylecekseniz şimdiden cevap vereyim. Monitör performansı etkileyen bir şey değil sonuçta, zevk meselesi. Yukarıda da yazdığım gibi IPS'de 4K 120 FPS oyun oynamaktansa OLED'de 2K 100 FPS'de oynamayı tercih ederim. Ha OLED değil de IPS alacak olsam bile monitörden kıstığım parayı tekrar kasaya harcamam. Uzun lafın kısası: Siz sadece sizin önerilerinize olumsuz yanıt vermeme dayanarak böyle bir mesaj yazmışsınız. Sizin tavsiyelerinizi reddettiğim mesajların sadece red kısmına bakıp reddetme sebebime bakmamışsınız. "tavsiyeleri dinlemiyorsunuz" dediğinize göre size yazmadığım mesaja zaten hiç bakmamışsınız. Ben de bu yüzden tek tek mesajları buraya ekledim.

Tamam kendi bildiğinizi alın.

Değiştirmem gereken veya gereksiz pahalı parça var mı diye soruyorsunuz. Bilgisayar toplamak tek parça değiştirmeyle olacak iş değil bir denge gerekiyor.

Hocam ben bilgisayarı zaten topladım, kusursuz olmayabilir ama yine de iyi bir kasa olduğunu düşünüyorum. Zaten o yüzden değiştirilebilir parça var mı diye konu açtım. Sıfırdan kasa toplamak için açmadım ki.

Hocam dediğiniz gibi biz önerdik siz beğenmediniz. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok para sizin paranız zorla daha iyisini aldıramayız.

Önceki mesajın başında ve ortasında belirttiğim gibi, siz ya sistemi tamamen değiştirmeye çalışıyorsunuz, ya da bütçemi aşıyorsunuz. Yani aslında benim beğenmem sadece konunun başında geçerliydi. Daha sonrasında da bütçemi aştığını söyledim. Aslında buradaki olay sizin mesajları biraz dikkatsiz okumanız. Ama @Xitana nin derdi ne anlamadım.

Hocam ben bilgisayarı zaten topladım, kusursuz olmayabilir ama yine de iyi bir kasa olduğunu düşünüyorum. Zaten o yüzden değiştirilebilir parça var mı diye konu açtım. Sıfırdan kasa toplamak için açmadım ki.

Hocam zaten topladığınız sisteme kimse kötü demiyor, pahalı diyor. O fiyata 5070 Ti sistem toplanıyor diyoruz. Diğer arkadaşın önerisinden sonra işlemci ve anakart değişmişsiniz, SSD konusunda da kararsız kalmışsınız. E zaten siz kendiniz sistemi değiştirmişsiniz farkında bile değilsiniz. Biz de ekran kartını değiştirmeniz gerektiğini öneriyoruz o kadar. Benim cebime zararı yok para sizin paranız dediğim gibi. Madem 5000TL kâr ettim diye seviniyorsunuz o zaman pek fark olmayacak performanslar için 45-50k ya toplayalım 15-20k kâr ettim diye sevinin. Konu açıyorsanız öneri veya fikir istediğiniz içindir ve biz de öneri ve fikirlerimizi belirtiyoruz ama siz kendinizle çelişiyorsunuz.

Hocam zaten topladığınız sisteme kimse kötü demiyor, pahalı diyor. O fiyata 5070 Ti sistem toplanıyor diyoruz. Diğer arkadaşın önerisinden sonra işlemci ve anakart değişmişsiniz, SSD konusunda da kararsız kalmışsınız. E zaten siz kendiniz sistemi değiştirmişsiniz farkında bile değilsiniz. Biz de ekran kartını değiştirmeniz gerektiğini öneriyoruz o kadar. Benim cebime zararı yok para sizin paranız dediğim gibi. Madem 5000TL kâr ettim diye seviniyorsunuz o zaman pek fark olmayacak performanslar için 45-50k ya toplayalım 15-20k kâr ettim diye sevinin. Konu açıyorsanız öneri veya fikir istediğiniz içindir ve biz de öneri ve fikirlerimizi belirtiyoruz ama siz kendinizle çelişiyorsunuz.

Kendi topladığınız sistemi inatla almak isteme nedeninizi anlamadım ama aradaki farkı anlamanız için 2K testlerine bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemi mümkün olduğunca iyi ama yine de F/P olması hayaliyle topladım.

Burada F/P olmasını istediğinizi belirtmişsiniz ancak topladığınız sistem gereksiz pahalı. Sizi uyarıyoruz sadece.

Son düzenleme:

Kendi topladığınız sistemi inatla almak isteme nedeninizi anlamadım ama aradaki farkı anlamanız için 2K testlerine bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada F/P olmasını istediğinizi belirtmişsiniz ancak topladığınız sistem gereksiz pahalı. Sizi uyarıyoruz sadece.

Ben bu egoyu cidden anlamadım, kendisi 65kya çok kötü bir sistem toplayıp AMD almayacağını söylüyor 5070 Ti bile dizilirken gene kendi izlediği yoldan gidiyor ya cidden önerileri dinlemeyeceksiniz konu filan açmayın ya.

Hocam zaten topladığınız sisteme kimse kötü demiyor, pahalı diyor. O fiyata 5070 Ti sistem toplanıyor diyoruz. Diğer arkadaşın önerisinden sonra işlemci ve anakart değişmişsiniz, SSD konusunda da kararsız kalmışsınız. E zaten siz kendiniz sistemi değiştirmişsiniz farkında bile değilsiniz.

Evet belki yeterli açıklama yapmadığım için öyle görünüyor olabilir. Ama aslında değiştirdiğim parçalar 2. seçeneğim olan şeyler. Anakartta bu durumu belirtmiştim zaten. Yani aslında sistemi değiştirmedim. Siz sistemi değiştiyorsunuz derken aslında şunu düşündüm: Benim değiştirdiğim halde bile AMD'ye param yetmiyor veya ucu ucuna yetiyordu. Demek ki siz kalan kısmı da komple değiştireceksiniz ki ancak o zaman param yetecek. Öyle olmasa bile başta "AMD almanın benim için anlamı yok" dedim. Ama genel anlamda 5070'ten iyi olduğu için tavsiye etmenizi biraz anlayabiliyorum.

Madem 5000TL kâr ettim diye seviniyorsunuz o zaman pek fark olmayacak performanslar için 45-50k ya toplayalım 15-20k kâr ettim diye sevinin. Konu açıyorsanız öneri veya fikir istediğiniz içindir ve biz de öneri ve fikirlerimizi belirtiyoruz ama siz kendinizle çelişiyorsunuz.

Yahu hocam 15-20k olmasa da daha ucuza alabilirim evet. Ama nasıl daha ucuza alırım? İşlemci ve ekran kartı hariç her şeyi komple alabileceğim en ucuz model seçerim, performans aynı kalır. Sonuçta anakart, SSD, PSU falan oyun performansını etkileyen şeyler değiller. Ama ne olur? Güvenilirliği daha az olur, ömrü daha kısa olur, oyun harici yerlerde sıkıntı çıkarır. Bunları göze alsam hazır sistem alırdım. Konuda yazdığımı siz de görmüşsünüz zaten "mümkün olduğunca iyi" yazıyor. Zaten 5K kâr edince sevinme sebebim de bu. Performanstan kısmadan daha ucuz bir işlemci aldım, e buna dayanarak da anakartı düşürdüm. Bunlarda mutluyum zaten. Ama evet SSD'yi mecburen düşürdüm. Konuda belirttiğimi almak isterdim. Eğer gidip 37 bine ASUS TUF 5070 alsaydım veya 15 bine anakart alsaydım sizin gereksiz pahalı sözünüz %100 haklı olurdu. Ama benim topladığım sistemin son halinde bence her şey olması gerektiği gibi. Ne dersiniz? 56.4 bin TL. Ekran kartını taksit imkanı için değiştirdim. Fiyat aynı.

WhatsApp Görsel 2025-06-13 saat 00.47.10_2be0f931.jpg

Bu arada sizinle medeni bir tartışma içerisinde olduğumuzu varsayarak yanıt yazmaya devem ediyorum. Görünüşe bakılırsa diğer arkadaş benim yazdıklarımı dahi okumadan hakaret ediyor. O yüzden ayrı bir cevap yazma gereği duymuyorum. Umrundaysa kendisine duyrulur.

Son düzenleme:
Evet belki yeterli açıklama yapmadığım için öyle görünüyor olabilir. Ama aslında değiştirdiğim parçalar 2. seçeneğim olan şeyler. Anakartta bu durumu belirtmiştim zaten. Yani aslında sistemi değiştirmedim. Siz sistemi değiştiyorsunuz derken aslında şunu düşündüm: Benim değiştirdiğim halde bile AMD'ye param yetmiyor veya ucu ucuna yetiyordu. Demek ki siz kalan kısmı da komple değiştireceksiniz ki ancak o zaman param yetecek. Öyle olmasa bile başta "AMD almanın benim için anlamı yok" dedim. Ama genel anlamda 5070'ten iyi olduğu için tavsiye etmenizi biraz anlayabiliyorum.

Yahu hocam 15-20k olmasa da daha ucuza alabilirim evet. Ama nasıl daha ucuza alırım? İşlemci ve ekran kartı hariç her şeyi komple alabileceğim en ucuz model seçerim, performans aynı kalır. Sonuçta anakart, SSD, PSU falan oyun performansını etkileyen şeyler değiller. Ama ne olur? Güvenilirliği daha az olur, ömrü daha kısa olur, oyun harici yerlerde sıkıntı çıkarır. Bunları göze alsam hazır sistem alırdım. Konuda yazdığımı siz de görmüşsünüz zaten "mümkün olduğunca iyi" yazıyor. Zaten 5K kâr edince sevinme sebebim de bu. Performanstan kısmadan daha ucuz bir işlemci aldım, e buna dayanarak da anakartı düşürdüm. Bunlarda mutluyum zaten. Ama evet SSD'yi mecburen düşürdüm. Konuda belirttiğimi almak isterdim. Eğer gidip 37 bine ASUS TUF 5070 alsaydım veya 15 bine anakart alsaydım sizin gereksiz pahalı sözünüz %100 haklı olurdu. Ama benim topladığım sistemin son halinde bence her şey olması gerektiği gibi. Ne dersiniz? 56.4 bin TL. Ekran kartını taksit imkanı için değiştirdim. Fiyat aynı.

Eki Görüntüle 2511086

Bu arada sizinle medeni bir tartışma içerisinde olduğumuzu varsayarak yanıt yazmaya devem ediyorum. Görünüşe bakılırsa diğer arkadaş benim yazdıklarımı dahi okumadan hakaret ediyor. O yüzden ayrı bir cevap yazma gereği duymuyorum. Umrundaysa kendisine duyrulur.

Hocam zaten AMD istemiyorsanız da 5070 Ti ile toplamak mümkün bunu anlatmaya çalışıyoruz. Fazla kısmak da söz konusu değil merak etmeyin. Parçaları kalitesiz seçin demiyoruz ama fiyatını hak etmeyen bir sistem oluşuyor. Siz sadece kasa + PSU'ya 9000TL vermekten bahsediyorsunuz ama uzun ömürlü olması için ekran kartı da önemli bir etken. 5070 Ti ile toplanmış bir sistem daha uzun ömürlü olabilir mesela. Eğer ileride upgrade etme düşünceniz varsa bilemem belki ileride 9800x3D takacaksınızdır o zaman anakarta yatırım yaparsınız ama uzun süre kullanacaksanız 5070 Ti daha mantıklı.

2. attığınız sistem daha oturaklı mesela 65k nereye 56k nereye... Kasa + PSU bu sistem için bu kadar parayı hak ediyor mu bilemedim daha uyguna bulunabilir bence.

Mesela:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı