Hocam burada tek hatam konuda "ekran kartını değiştirmeyi düşünmüyorum" yazmamam. Siz bana diyorsunuz ki, diğer parçaları iyice düşür, ekran kartını AMD yap. Yani sistemi komple değiştiriyorsunuz. Ben buraya bana kasa toplayın diye konu açmadım. Ha diğer parçaları değiştirmeden ekran kartını değiştir diyorsanız da, ona da bütçem yetmiyor. Yani burada dinleyebileceğim pek de bir öneri yok sanki? Veya söylediğiniz her öneriyi uygulayacağım diye bir şey mi var? Siz öneri verdiniz, ben de beğenmedim. Burada şikayet edilecek ne var? Kendi attığımı da almıyorum üstelik.
@Kambur_Kaplumbanın mesajından sonra işlemciyi değiştirdim.
Attığı anakartı da görünce Gigabyte yerine zaten aklımdaki daha ucuz model olan ASUS'a geçtim.
Seçtiğim SSD'nin de pahalı olduğunu, onun attığının mı yoksa benimkinin mi mantıklı olduğunu sordum.
Ama aynı mesajda yer alan kasa+PSU'yu beğenmedim mesela.
Yani arkadaşın tavsiyelerinin yarısını dinledim, yarısını beğenmedim. Yani kendi bildiğimi okuma gibi bir durum yok, sizin tavsiyeleriniz mantıklı değil. Bu noktadan sonra ne güzel 5K kâr ettim diye sevinirken aklıma hoparlör almam gerektiği geldi. Acaba Samsung monitörün dahili hoparlörü var mıydı diye sitesinde bakarken bu monitörün masama sığmadığını fark ettim. Yeni monitör ve hoparlörle birlikte zaten o 5 bin TL'nin tamamı gitti, hatta sonrasında üstüne bir de mecburen SSD'yi düşürdüm. Yani burada önerileri dinlememek gibi bir olay yok. Başlangıçta AMD ekran kartı alma imkanım vardı, ama ben NVIDIA istiyorum dedim. Siz inadına bana AMD pazarlamaya çalıştınız.
Daha sonrasında da son durumda bütçeden dolayı ekran kartı yükseltme imkanım olmadığını söyledim.
Fakat siz bana "önerileri dinlemiyorsunuz" diyorsunuz. Şimdi gelip bir de "monitörün OLED olması şart mı?" derseniz AMD CEO'su olduğunuzu düşüneceğim. Zaten diğer arkadaş söyledi de, olur da siz de söylecekseniz şimdiden cevap vereyim. Monitör performansı etkileyen bir şey değil sonuçta, zevk meselesi. Yukarıda da yazdığım gibi IPS'de 4K 120 FPS oyun oynamaktansa OLED'de 2K 100 FPS'de oynamayı tercih ederim. Ha OLED değil de IPS alacak olsam bile monitörden kıstığım parayı tekrar kasaya harcamam. Uzun lafın kısası: Siz sadece sizin önerilerinize olumsuz yanıt vermeme dayanarak böyle bir mesaj yazmışsınız. Sizin tavsiyelerinizi reddettiğim mesajların sadece red kısmına bakıp reddetme sebebime bakmamışsınız. "tavsiyeleri dinlemiyorsunuz" dediğinize göre size yazmadığım mesaja zaten hiç bakmamışsınız. Ben de bu yüzden tek tek mesajları buraya ekledim.