RTX 5080 alınır mı?

Bütçe
50000

Ayazata

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese.
Yakın zamanda bir işe başlayacağım ve öncelikli planım güçlü ve uzun süre kullanabileceğim bir masaüstü toplamak. Haliyle parçalara ve fiyatlarına bakıyorum bir süredir. Ekran kartlarını araştırırken 5070 ve 5070 Ti'lere denk geldim ve 16 VRAM ile 5070 Ti güzel bir seçenek gibi geldi. Araştırma yaparken bir tane beyaz TUF 5070 Ti gördüm ve fiyatı 80 bin liraydı, saçma bir fiyat tabii ki. Ancak bu konuyu Gemini'yle konuşurken 5070 Ti'yi boş ver ve markası ne olursa olsun, gücünün yetebildiği en ucuz 5080'i bile alsan çok daha fazla işini görür dedi. Haklı mı ne diyorsunuz?
Masaüstünü sadece oyun için değil, video düzenleme, biyolojik veri tabanlarından halka açık verilerin analizi ve yapay zeka modeli çalıştırma gibi amaçlarla kullanacağım.

Bütçenin tamamını harcayasaksan 5070 Ti TUF yerine en ucuz ya da o fiyata denk gelen en iyi modeli al. Gaming Trio falan var o paralarda. Beyaz istiyorsan Galax 1 Click falan var.

5070 Ti'yi 40 bin lira seviyesinde diye tercih ediyorduk. Oyun tarafinda 5080'e fazladan 20 bin lira odemek enayiliktir. Ortalama yuzde 15 daha guclu ve ayni bellek miktarina sahip. Her 1 FPS için bin liradan fazla para ödemek anlamına geliyor.

Iki kartin arasindaki fark yapay zeka veya başka işler yapıldığında biraz daha açılabilir. Kartları kullanacağın işlerde nasıl performans veriyor diye araştırmanı yap, oyun tarafındaki gibi ortalama yuzde 15 civarı fark gorursen tasarruf edip en uygun 5070 Ti modelini alabilirsin.

5080'nin zaafı 16 GB bellek, 20-24 GB olacaktı ki aradaki fiyat farkını haklı çıkarsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı