RTX 5080 almak mantıklı mı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQ 27 QHD IPS 1ms G-SYNC
Board: MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi
GPU: MSI RTX 3080 Ti Suprim X
CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D
RAM: Corsair Vengeance RT 2x16 32 GB CL16 3600MHz
SSD: Adata XPG S70 Blade 2TB NVMe M.2
PSU: Corsair RM1000X
Soğutma: Corsair H150 360
Kasa: Xigmatek zest.
Klavye: Corsair K60 Viola
Kulaklık: Razer BlackShark V2 X
Mouse: Razer Viper Mini.
Pad: Sony DualSense
Koltuk: xDrive 15'LI
Kamera: Everest SC-HD03
Merhaba herkese. Palit GameRock 5080 OC modelini 64K'ya satın aldım. İmzamda'ki sistemi değiştirmeden aldım. Sadece imzamdaki ekran kartı yerine 5080'i koyduğumu düşünün yani. Monitörüm 165Hz 2K. Kartı aldım almasına ama hata mı ettim diye hala düşünüyorum. Önümdeki 4-5 sene ekran kartı derdim olmasın diye aldım. Güncel sistemimde bottleneck yiyeceğimin farkındayım. Temmuz'da maaş zammı alacağım. O vakit gen5'e geçmeyi düşünüyorum. Sadece yorumlarınızı merak ettim.

Güncel sistemimde 5080 ile upgrade yapmak ne kadar mantıklı sizce? Bottleneck yiyeceğimi biliyorum ama ne kadar yerim? Daha mantıklı bir seçenek olabilir miydi? (Muhtemelen olurdu ama en güncel teknolojiye sahip olmak için hızlı davranmış bulundum biraz.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese. Palit GameRock 5080 OC modelini 64K'ya satın aldım. İmzamda'ki sistemi değiştirmeden aldım. Sadece ekran kartı yerine 5080'i koyduğumu düşünün yani. Monitörüm 165Hz 2K. Kartı aldım almasına ama hata mı ettim diye hala düşünüyorum. Önümdeki 4-5 sene ekran kartı derdim olmasın diye aldım. Güncel sistemimde bottleneck yiyeceğimin farkındayım. Temmuz'da maaş zammı alacağım. O vakit gen5'e geçmeyi düşünüyorum. Sadece yorumlarınızı merak ettim.

Güncel sistemimde 5080 ile upgrade yapmak ne kadar mantıklı sizce? Bottleneck yiyeceğimi biliyorum ama ne kadar yerim? Daha mantıklı bir seçenek olabilir miydi? (muhtemelen olurdu ama en güncel teknolojiye sahip olmak için hızlı davranmış bulundum biraz.)

Açıkçası ucuza modeller var mesela Gainward 5080 55 bin TL neredeyse 10 bin TL fark var. 5080 4K oynatan bir kart. Çok uzun süre götürür.

Açıkçası ucuza modeller var mesela Gainward 5080 55 bin TL neredeyse 10 bin TL fark var. 5080 4K oynatan bir kart. Çok uzun süre götürür.
Gainward'ın modelini de gördüm. Ama Palit Gamerock modeli en tepe modelmiş. Yani öyle yazıyordu internette. MSI'ın Suprim X'i neyse Palit'in Gamerock modeli de klasman olarak aynıymış. Ondan dolayı bu kartı tercih etmiştim aslında. Yanlış mı yapmışım?

Gainward'ın modelini de gördüm. Ama Palit GameRock modeli en tepe modelmiş. Yani öyle yazıyordu internette. MSI'ın Suprim X'i neyse Palit'in GameRock modeli de klasman olarak aynıymış. Ondan dolayı bu kartı tercih etmiştim aslında. Yanlış mı yapmışım?

Hayır tabii ki yanlış değil ancak en ucuzunu almak daha mantıklı mesela INNO3D de 55 bin var aynı şekilde Palit'in gamingpro modelide 55 bin TL.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı