RTX 5080 - AMD 9800X3D sistem tavsiyesi

Bütçe
160k (170k max)

Experto

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

4K gaming için sistem toplamak istiyorum. Bütçe dostu bir sistem yerine kalite konusunda kafamın rahat olacağı, ileride ekran kartı güncellemesine uygun bir sistem tercihim. Kendi bildiklerime göre bir sistem topladım ama parçalar hakkında detaylı bilgim yok. Sistem gurusu arkadaşlar topladığım sistemi inceleyip beni yönlendirirse sevinirim. Özellikle bu sistem için kaç MHz bir RAM tercih etmem gerektiği hakkında bir fikrim yok. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D
Anakart: GIGABYTE X870E AORUS PRO 8200MHz
RAM: CORSAIR 48GB (2x24GB) Dominator Titanium RGB Siyah 7000MHz CL36 DDR5
GPU: GIGABYTE GeForce RTX 5080 WINDFORCE OC SFF
Kasa: Thermaltake Core P6 Tempered Glass
Soğutucu: CORSAIR iCUE LINK TITAN 360 RX LCD 360mm
PSU: NZXT C1000 1000W 80+ Gold ATX 3.1 Gen 5
Fan: 4 x CORSAIR RS120 ARGB 120mm PWM

Not: Elimde 2TB SAMSUNG 990 PRO olduğu için sisteme SSD eklemedim.

Bütçe: 160k (170k max)

Gigabyte Windforce tavsiye etmiyorum. Gibabyte'ın en kalitesiz GPU modeli. En azından Gaming OC tercih edilebilir. Geri kalan parçalar üst seviye. Bu konuya da göz atabilirsiniz:

170k.

4K'da yüksek CPU'ya gerek yok 4K'da GPU daha önemli.

@Experto Tek bir siteden almayınca daha iyi sistemler toplanabiliyor. Bu sistem bir örnek mesela. Montaj yapılmasını istiyorum diyorsanız orası ayrı. Bu sistemde de RAM'den ve Kasadan kısarak belki 9800X3D'ye çıkılabilir.

Tavsiye için teşekküreler. Bu sistemi de değerlendiricem.

GPU Gigabyte olmak zorunda değil. Normalde Asus prime eklicektim ama stotkta kalmamış. Önerebileceğin daha sorunsuz bir model var mı?

5090 diyorsun aklımı çeliyorsun yapma öyle şeyler

Bu sistemden sonra bana da ayrı ayrı alıp kendim birleştirmek daha mantıklı geldi.

GPU Gigabyte olmak zorunda değil. Normalde Asus prime eklicektim ama stotkta kalmamış. Önerebileceğin daha sorunsuz bir model var mı?
RTX 5090 için Gainward Phantom harici öneremem. Bütçenizi aşacaktır. RTX 5080 önerebilirim ama 5090 varken RTX 5080 kötü bir tercih olacaktır.

Bu arada 1.5k arttırıp 7800x3D alabilirsiniz yani 4K'da bir şey fark ettirmez ama ismi daha güzel

İşlemci ve sıvı soğutmayı bu şekilde güncelledim. Sıvı soğutma gözüme kalitesiz gözüktü . +15k ile 5080'den 5090'a çıktık.

Bazı soru işaretleri var aklımda.

Anakart ileriye yönelik CPU ve GPU upgrade için sorun çıkarır mı? Gerçi 5090'i ne ile upgrade edicen o ayrı konu.

Enermax markasını ilk kez görüyorum sorun çıkarır mı?

1)sıvı soğutma dandik değil.

2)AMD AM6 sokete geçene kadar yeter bu anakart.

3)enermax güvenilir ve F/P markadır kronik modelleri yok sorun yaşamanız için şanssız olmanız lazım her elektronik alet bozuk çıkabilir sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…