RTX 5080 - AMD 9800X3D sistem tavsiyesi

Bütçe
160k (170k max)

İşlemci ve sıvı soğutmayı bu şekilde güncelledim. Sıvı soğutma gözüme kalitesiz gözüktü :D. +15k ile 5080'den 5090'a çıktık.

Bazı soru işaretleri var aklımda.

Anakart ileriye yönelik CPU ve GPU upgrade için sorun çıkarır mı? Gerçi 5090'i ne ile upgrade edicen o ayrı konu.

Enermax markasını ilk kez görüyorum sorun çıkarır mı?
PSU alternatifleri olarak daha kaliteli olan bunlara bakabilirsiniz ama Enermax Revolution D.F.X 1650 W modeli de kaliteli.

Asus ROG-STRIX-1000P-GAMING

NZXT C1000 Gold

Soğutucu olarak kasaya sığabiliyorsa:

Soğutucu olarak kasaya sığabiliyorsa:

Sığmaz. 420mm isteniyorsa şu kasa bakılabilir:

Bu parçaları sipariş verdim. Sadece işlemciyi 7800X3D ile değiştirdim. Tebilion fiyatlarına KDV dahil değilmiş 3.700 TL ek fiyat çıkardı neyse ki n11 sepette 7.200 TL indirim yaptı :D. Toplam maliyet 174.800 TL tuttu. Önerileriniz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Sistemi kendim kuracağım için bazı sorularım var.

Isı iletimi için ne önerirsiniz? Termal macun dışında bir de termal pad var. Termal pad daha önce kullanmadım önerir misiniz?. Hangi markayı tavsiye edersiniz?

Bildiğim kadarıyla 5000 serisinde bir yanma sorunu var. PSU'dan çıkan kablolar yeterli olur mu? Önerdiğiniz kablo markası var mı?

Kurulum sırasında dikkat etmem gereken bir konu var mı? Sistemi kendi hatam yüzünden çöp etmek istemem :D

Bu parçaları sipariş verdim. Sadece işlemciyi 7800x3D ile değiştirdim. Tebiliyorsun fiyatlarına KDV dahil değilmiş 3.700 TL ek fiyat çıkardı neyse ki N11 sepette 7.200 TL indirim yaptı :D. Toplam maliyet 174.800 TL tuttu. Önerileriniz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Sistemi kendim kuracağım için bazı sorularım var.

Isı iletimi için ne önerirsiniz? Termal macun dışında bir de termal pad var. Termal pad daha önce kullanmadım önerir misiniz? Hangi markayı tavsiye edersiniz?

Bildiğim kadarıyla 5000 serisinde bir yanma sorunu var. PSU'dan çıkan kablolar yeterli olur mu? Önerdiğiniz kablo markası var mı?

Kurulum sırasında dikkat etmem gereken bir konu var mı? Sistemi kendi hatam yüzünden çöp etmek istemem :D

Onlar hakkında bilgim yok maalesef :/ @FehmiDogru.js hocam bakar mısın?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı