RTX 5080 kartları arasındaki devasa fiyat farkının sebebi nedir?

Bütçe
60.000-80.000
Aralarında ki farkın bu denli yüksek olmasını bazı sebepleri var. Soğutma performansı, beyaz olması, malzeme kalitesi, tasarımı ve markası. MSI kart bu kadar güzel şık tasarımı olmasaydı, beyaz olmasaydı, sadece soğutma performansı ve malzeme kalitesi olarak ön plana çıksaydı muhtemelen 66K bandında olurdu. Ancak beyaz olması ve şık tasarımı ve marka gücü ile bu denli bir fiyat çıkıyor.

Ekran kartlarındaki tek fark soğutma ve design. İçindeki teknoloji aynı onu NVIDIA gçnderiypr zaten. İnternette incelemesine bakın. Sıcaklığo ve sesi iyiyse alın.

NVIDIA sadece çipi veriyor PCB ve devreleri kart üreticileri seçiyor.

Peki aradaki bu farklar 20.000 TL ödemeye değecek kadar büyük mü? Yoksa en mantıklısı Galax mı?

Eger kart ROG Astral veya MSI Suprim değilse fark etmiyor. GameRock öneririm ben Suprim ile aynı kaliteye sahip.

NVIDIA sadece çipi veriyor PCB ve devreleri kart üreticileri seçiyor.
Gene de bu markaların hepsi yıllardır piyasa da. Ekran kartları öyle çok sıkıntılı değil. Hangi markayı beğeniyorsan al. Msi diye gidip 20k vermen bütçedeysen saçma ama.

Gene de bu markaların hepsi yıllardır piyasa da. Ekran kartları öyle çok sıkıntılı değil. Hangi markayı beğeniyorsan al. Msi diye gidip 20k vermen bütçedeysen saçma ama.
Ben de vermek istemiyorum zaten hocam. Onun yerine aradaki fiyat farkına oled monitöre geçmeyi düşünüyorum. Şimdi baktım da palit tahmin ettiğimden çok daha yüksek skor almış.

Aradaki en büyük fark soğutma. Üst modellerde metal ve bakır soğutucu bloklar kullanılıyor. Kasanızın soğutması iyi ise bukafar para vermeyebilirsiniz.

Örnek bende RTX4070S Palit dual var. Fakat kasada alttan 3 fan direk ekran kartına serin hava üflediği için bu sıcak havalarda bile yük altında en fazla 74 dereceyi gördüm o da ender şekilde. Genelde oyun oynarken 64 derece civarında oluyor ısısı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı