RTX 5080 sistem takılıyor ve yeniden başlatıyor

44koray

Femtopat
Daha fazla  
RAM
KINGSTON 2x16GB 6400MT/S DDR5 CL32
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 Pro NVMe M.2 SSD 1 TB
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 5080
Anakart
MSI MPG X870E CARBON
İşlemci
AMD Ryzen 7 9800x3D
Arkadaşlar merhaba, ben yeni bir sistem kurdum yalnız şöyle bir problemim var. Bilgisayarı ilk başlattığımda sistemde takılma yani peş peşe kısa süreli donmalar oluyor. Bir süre sonra sistem komple donup kendini resetliyor bilgisayar. Tekrar açıldığında takılma ve donma problemi ortadan kalkmış oluyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Bu hata başlangıçta oluyor bu da bios işlemci ram anakart arasında bir haberleşme uyumsuzluğu var gibi hissettiriyor , ram leri tek modul deneyebilirsin bios güncelle veya eski sürüme bakabilirsin. Pc açıdıktan sonra düzgün çalışıyorsa hatayı bulamazsın test programlarıyla.

İlk kurulumdan beri böyle sonradan biosu güncelledim düzelmedi, format attım düzelmedi, takılırken test ettim hatta bulmadı, dedim ekran kartındandır ekran kartını söktüm olmadı ama ram leri teke düşürüp deniyeyim dedim ramlerin birinde yapıyor diğerinde yapmıyor acaba ondan olabilirmi derken donma yaptığını düşündüğüm rami tekrar taktım bu sefer ondanda olmadı tekrar çiftini taktım donmaya devam etti. Ama şöyle bir durum oluyor bilgisayar takılıp kendi kendini resetlediği zaman anakart üzerindeki ram ışığı 2 saniyeliğine yanıp sönüyor. Tek çare ddr5 destekli bilgisayar bulup onda denemek oda bulabilirsem yada direk ram den olduğunu düşünüp servise göndermek.

Ddr5 te açılırken kanal taraması yapıyor pc gürültü olmayan değerleri bulduğu zaman start veriyor , biostaki ram hızları ve detaylarıda önemli ras tas trc gibi kendi resetlediği zaman ki değerler aynı mı yoksa kendi başka değerlerde mi start veriyor bir kontrol et cpu z de olması gerek.

Değerler aynı sorun devam ediyor. Donanım uyumsuzluğumu var yoksa ramlerin 6400 Mhz olması mı acaba bir uyumsuzluk yaratıyor.

Değerler bunlar

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    341,9 KB · Görüntüleme: 11
  • Adsız2.jpg
    283,4 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…