RTX 5080 ve 7800x3D sistem toplama

Bütçe
100.000 TL

798310

Centipat
Anakart:
İşlemci:
Ekran kartı:
RTX 5080 (aralık)
SSD:
Soğutma:
Kasa:
RAM:
Monitör:

Yarın alıyorum ekran kartı hariç. Nasıl olur sizce? Mantıklı tavsiyeniz varsa yazın. Bu parçalar bütçemi aşıyor bu arada, tavsiyeleriniz daha ucuza şu daha iyi şeklinde olursa sevinirim.

Kimse cevap yazmamış konuya ama aldım az önce umarım üzmez.

Son düzenleme:
Merhaba hayirli olsun 5000 serisi aralik ayinda mi cikiyor?
Sağolun, evet hocam resmi bir şey yok ama en yeni sızıntılara göre bu sene çıkacak 5090 ve 5080. Ocak ayında 5070, şubat-mart gibi de 5060'ları görürüz diye tahmin ediyorum. Ekran kartı hariç tüm parçaları aldım aralıkta da 5080'i alacağım. En az 1 ay işlemcinin dahili GPU'su ile idare edeceğim.

Anakart:
İşlemci:
Ekran kartı:
RTX 5080 (aralık)
SSD:
Soğutma:
Kasa:
RAM:
Monitör:

Yarın alıyorum ekran kartı hariç. Nasıl olur sizce? Mantıklı tavsiyeniz varsa yazın. Bu parçalar bütçemi aşıyor bu arada, tavsiyeleriniz daha ucuza şu daha iyi şeklinde olursa sevinirim.

Güzel seçimler. Yanlış anlamazsan 5080 1440p için fazla değil mi? 4K daha mantıklı fikrimce. Tabi oynadığın oyunlara ve istediğin FPS'e göre de değişir.

Anakart:
İşlemci:
Ekran kartı:
RTX 5080 (aralık)
SSD:
Soğutma:
Kasa:
RAM:
Monitör:

Anakart chipset olarak HUB'ın videosunda söylediği üzerine X670E X870E'ye eşdeğer, B650E X870'ye eşdeğer kabaca. X870(E)ler yeni çıktığı için fiyatları daha yüksek. Yani B650E veya X670E'lere de bakabilirsin, onlardan daha uygun, istediğin özellikte vardır muhtemelen.

Güzel seçimler. Yanlış anlamazsan 5080 1440p için fazla değil mi? 4K daha mantıklı fikrimce. Tabi oynadığın oyunlara ve istediğin FPS'e göre de değişir.

Anakart chipset olarak HUB'ın videosunda söylediği üzerine X670E X870E'ye eşdeğer, B650E X870'ye eşdeğer kabaca. X870(E)ler yeni çıktığı için fiyatları daha yüksek. Yani B650E veya X670E'lere de bakabilirsin, onlardan daha uygun, istediğin özellikte vardır muhtemelen.
Aldım hocam parçaları. Anakart f/p olarak iyi gibi geldi. İleriye dönük olarak en güncel chipsete sahip oldum modeli de fiyatına göre her anlamda tatmin edici buldum.

Kart olarak hedefim en az 4 sene 2K ULTRA'da +100fps alabilmek. Bunun için de en uygun 4080S ya da 5080 gibi geldi. Fiyat çok pahalı olursa 5070 Ti beklerim belki.

Aldım hocam parçaları. Anakart F/P olarak iyi gibi geldi. İleriye dönük olarak en güncel chipsete sahip oldum modeli de fiyatına göre her anlamda tatmin edici buldum.

Kart olarak hedefim en az 4 sene 2K Ultra'da +100FPS alabilmek. Bunun için de en uygun 4080s ya da 5080 gibi geldi. Fiyat çok pahalı olursa 5070 Ti beklerim belki.

Anakart için bu kadar uçmaya gerek var mıydı emin olamadım. Örnek olarak alttaki anakart yeterdi diye düşünüyorum. Ayrıca Wi-Fi'li model almaya gerek yok fiyat farkına değmiyor. Onun yerine USB Wi-Fi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Hocam ayrıca 4080 4K'da çok iyiyken 5080 ile 2K monitör olmamış. 4K daha yakışırdı bu sisteme.

Hayırlı olsun hocam kaliteli ve uyumlu parçalar seçmişsiniz. Monitör olarak 4K olabilir miydi evet olurdu ama yeni nesil oyunları görüyoruz. Sistem yamultuyor. Kısmetse sizinkine yakın bir PC de ben toplayacağım. Tabii 1 sene kadar sonra. :D

Anakart için bu kadar uçmaya gerek var mıydı emin olamadım. Örnek olarak alttaki anakart yeterdi diye düşünüyorum. Ayrıca Wi-Fi'li model almaya gerek yok fiyat farkına değmiyor. Onun yerine USB Wi-Fi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Hocam ayrıca 4080 4K'da çok iyiyken 5080 ile 2K monitör olmamış. 4K daha yakışırdı bu sisteme.
Anakart konusunda haklılık payınız olabilir. B650'lerin bu kadar ucuz olduğunu fark etmemiştim. İşlemci ekran kartı üst seviyeyken anakart da üst seviye olsun demiştim. Anakarttan kısıp 9800X3D alabilirdim. Ama işlemci yükseltilir. AM5 uzun ömürlü olacak. Wifi anakart almak istememin sebebi wifi değil kullanacağım 2 lokasyonda da ethernet kablosu var. Daha çok bluetooth için istiyorum, bluetooth adaptörü gereksiz port kaplıyor.

Beni 4080'in 4K performansı tatmin etmemişti 5080'de de 2K olsun uzun süre ultra ayarlarda yüksek fps alayım diyorum.
Hayırlı olsun hocam kaliteli ve uyumlu parçalar seçmişsiniz. Monitör olarak 4K olabilir miydi evet olurdu ama yeni nesil oyunları görüyoruz. Sistem yamultuyor. Kısmetse sizinkine yakın bir PC de ben toplayacağım. Tabii 1 sene kadar sonra. :D
Benzer düşünüyoruz, 100k verdikten sonra sistemimin yeni oyunlarda 60fps'in altına düşmesini izlemek acı verici olacaktır. 27 inçde 2K ideal zaten 32 için 4K şart. Siz de kavuşursunuz umarım sisteminize.

Anakart konusunda haklılık payınız olabilir. B650'lerin bu kadar ucuz olduğunu fark etmemiştim. İşlemci ekran kartı üst seviyeyken anakart da üst seviye olsun demiştim. Anakarttan kısıp 9800x3D alabilirdim. Ama işlemci yükseltilir. AM5 uzun ömürlü olacak. Wi-Fi anakart almak istememin sebebi Wi-Fi değil kullanacağım 2 lokasyonda da Ethernet kablosu var. Daha çok Bluetooth için istiyorum, Bluetooth adaptörü gereksiz port kaplıyor.

Hocam önceki B650M p modelini örnek olarak attım. 6-7k ya daha iyi modellerde var tabii ki de. Şu an hazır sistemlere 4080 Super'e bile A620 anakart koyuyorlar. Zaten tavsiye etmiyorum bunu ama B650 serisinde de üzmeyecek sağlam anakartlarda var. 4 RAM slotlu 2 ya da 3 M.2 yuvası olan USB portları fazla olan birçok model var. Bu sebeple 11k civarında anakart almanız çok fark yaratmayacak. Yarı fiyatına aynı performansı verecek bir amakart bakmanızı tavsiye ederim.

6.3k ve ihiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak bir anakart.

Anakart:
İşlemci:
Ekran kartı:
RTX 5080 (aralık)
SSD:
Soğutma:
Kasa:
RAM:
Monitör:

Neden 9800x3D değil?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı