RTX 5080 ve R7 9800X3D sistem 4K'da oyun oynamak için yeterli midir?

Wlixe

Megapat
Sosyal Tayfı
Arkadaşlar selamlar, normalde birkaç hafta öncesine kadar RTX 5090 ve R9 9950X3D'li bir sistem toplamak ve bu sistemle rahat rahat 4K oyun oynamak istiyordum fakat günümüz astronomik parça fiyatlarından ve bütçeyle ilgili sıkıntılardan dolayı bu parçalardan vazgeçip başlıkta yazdığım parçalarla bir sistem toplamak istiyorum. Sorum şu, RTX 5080 ekran kartı 4K oyunlar oynamak için yeterli midir?

16 GB VRAM 4K için yeterli ama şüpheniz varsa 5080 Super'ın çıkmasını bekleyebilirsiniz, 24 GB VRAM ile gelecekmiş.
İlerleyen yıllar için 16 GB VRAM korkutmuyor değil, yeni nesil oyunlarda da zaten optimizasyon sorunları diz boyu. 4-5 sene sonra 16 GB VRAM yetersiz kalır, ayarları yavaş yavaş düşürmek zorunda kalırım diye korkuyorum.

Tahmini olarak bir çıkış tarihi var mı RTX 5080 Super için? Fazla bekletir mi?

İlerleyen yıllar için 16 GB VRAM korkutmuyor değil, yeni nesil oyunlarda da zaten optimizasyon sorunları diz boyu. 4-5 sene sonra 16 GB VRAM yetersiz kalır, ayarları yavaş yavaş düşürmek zorunda kalırım diye korkuyorum.

Tahmini olarak bir çıkış tarihi var mı RTX 5080 Super için? Fazla bekletir mi?
2025'in sonlarına doğru veya 2026'nın başlarında çıkacaktır büyük ihtimalle. 16 GB VRAM koymalarının sebebi DLSS. Native de oynayacaksanız 5080 Super beklemek daha mantıklı olur.

2025'in sonlarına doğru veya 2026'nın başlarında çıkacaktır büyük ihtimalle. 16 GB VRAM koymalarının sebebi DLSS. Native de oynayacaksanız 5080 Super beklemek daha mantıklı olur.
RTX 5080 Super VRAM konusunda 5080 ile 5090'ın arasında olacağı için fiyatı da tuzlu olur diyor yabancılar Reddit'te. Siz ne düşünüyorsunuz? Aradaki fiyat farkına değmeyecek noktaya gelir mi?

2025 sonu 2026 başı da epey geç oluyor gerçi, o zamana kadar bekler miyim bilemedim.
Black Myth Wukong gibi saçma sapan oyunları full ayarda denemediğiniz sürece fazlasıyla tatmin edecektir.
Optimizasyonu kötü olduğu için mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı