RTX 5080 vs Ryzen 7 9800x3D sisteme 850W yeter mi?

PSU 795Watt verebiliyor max. Bir de bunun ısınması fan sesi var. Nereye kadar bobinler 50-60 derecede dayanabilecek. Şu sıcaklarda kaç derece olucak? Ömrü kısalıcak belki 2-3 yıl içinde patlayacak... Ben 1600W Thermaltake PSU patlatmış adamım. Tavsiye değiştirmesidir. Bunun RAM, SSD vs. eklenmesi durumları da var. Sadece CPU ve GPU dan ibaret değil watt hesabı.
Sistem yaklaşık 600-700w çekiyor.
Patlaması nerdeyse imkansız, patlatmak için OC vb. Zorlayan işler yapması lazım.

Nasıl 795w veriyormuş? Ayrıca PSUlar genel olarak zaten o sıcaklıklarda çalışmak için üretiliyorlar. 85 dereceye kadar kaldırır.

Corsair rm850e modeli:

Eki Görüntüle 2550350

850watt.

Corsair rm850x modeli:

Eki Görüntüle 2550351

849.6 watt.
Doğruluk değerine bakınız. Tam watt değerini verebiliyor mu? Bende oradaki resimleri atmayı biliyorum. Verimlilik değerine bakmadan konuşmayı biliyorsunuz genç arkadaşlarım. Karşı tarafın yazdığını okuyun gerekirse araştırın tekrar şu yıllardaki kolaylık sağlayan araçlardan biri chatgpt ye sorun. Siz daha iyisiniz bizlerden bu konularda. Lütfen. 9800X3D maximum kaç watt tdp çektiğine bakın. 5080 undervolt vs. ile ne kadar daha az çektirip aynı performansı alabileceğine bakın. Kağıt değerleri değil testlerle konuşuyorum burada.

Son düzenleme:
Doğruluk değerine bakınız. Tam watt değerini verebiliyor mu?
Evet veriyor.

Corsair rm850e modeli:

1754474967236.png

12v kanalında 0.83 lük bir sapma yapmış. Buda çok iyi bir değer.

Corsair rm850x modeli:

1754475061285.png

Kağıt değerleri değil testlerle konuşuyorum burada.
Ben kafamdan mı konuşuyorum hocam?

Son düzenleme:
Benim hesap makinesinden hesapladığım 795 idi. Yapay zekaya PDF'i atıp verimlilik tablosununa göre maksimum kaç watt verebileceğini sorduğumda RM850e için 765 WATT diyor.

Hocam ne diye yapay zekaya soruyorsunki? ChatGPT 5000 serisinden haberdar bile değil. Onu tabii ki yanlış söyler. Testler varken yapay zekaya sormak saçmalık.

Benim hesap makinesinden hesapladığım 795 idi. Maksimum kaç watt verebileceğini sorduğumda RM850e için 765 WATT diyor.

Bu arada verimliliğin kaç watt verebildiği ile alakası yok. Prizden çekilen güç miktarı ile alakalı bir durum o. Sistem 500 watt harcar prizden 600 watt çeker.

Hocam ne diye yapay zekaya soruyorsunki? ChatGPT 5000 serisinden haberdar bile değil. Onu tabii ki yanlış söyler. Testler varken yapay zekaya sormak saçmalık.

Bu arada verimliliğin kaç watt verebildiği ile alakası yok. Prizden çekilen güç miktarı ile alakalı bir durum o. Sistem 500 watt harcar prizden 600 watt çeker.
Isındığı durumda ne yapar?

Isındığı durumda ne yapar?

Buradanda görebileceğin gibi 105 derecelik kondansatörler yoğunlukta. Ki üstte attığım test verilerindede 45 - 55 derecede çalışıyor tam yükte. Normal değerler bunlar.

Buradanda görebileceğin gibi 105 derecelik kondansatörler yoğunlukta. Ki üstte attığım test verilerindede 45 - 55 derecede çalışıyor tam yükte. Normal değerler bunlar.
Araştırmalarımı yaptım ve haklı olduğunuz kanısına vardım. Teşekkür ederim doğrusunu öğrettiğiniz için.

Araştırmalarımı yaptım ve haklı olduğunuz kanısına vardım. Teşekkür ederim doğrusunu öğrettiğiniz için.

Bu arada ısı ömüre büyük ölçüde etki ediyor. Onuda söyleyeyim. 10 derecelik artış ömürü yarı yarıya etki edebiliyor zamanla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı