RTX 5090 alınır mı?

• Konuyu başlatan SaaLuud
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 149

SaaLuud

Hectopat
Merhaba,

Uzun zamandır bakıyorum. Kasım indirimlerini de bekledim ama çok bir indirim olmadı. Dolar kuru yükselmeye devam ettiği için fiyatı çok düşmüyor. Şu an 135.000-160.000 arasında alınabilecek markaların ürünleri bulunuyor. Geçen ay işlemcimi güncelledim. AMD Ryzen Threadripper 3960X vardı. Şu an AMD Ryzen 9 9950x3D kullanıyorum. Oynadığım oyunlarda bu değişiklik sonrası çok net olarak X2 FPS artışı zaten oldu. Çok yüksek özellikli oyunlar oynamıyorum. Mesela CS2 oyununda 140-200 arası FPS alıyordum. İşlemci ve RAM değişikliği ile bu rakam 400-450 arasına tırmandı. Amacım çok FPS alayım vs değildir. Sistemimi yeniliyordum. Şu an kasa dahil her şeyi yeniledim. Sadece elimde MSI Gaming Trio X 2080 Ti kaldı. Bu işlemciyi bununla kullanıyorum. Performans açısından hala güzel, istediğimi veriyor. Bütçe durumum 5090 almaya şu an müsait ama boşa harcama yapmaktan hep kaçınmışımdır. Bu yüzden sürekli kararsızlıklar yaşıyorum. Şu an sistemi iş olarak kullanmıyorum. Önceden video editleri yapıyordum. CapCut programını çoğunlukla kullanıyordum. Şu an normal iş ofis kullanımı dışında, oynadığım her türlü sistemimin çalıştırdığı oyunlar var.

Aslında sormak istediğim şey eğer bu 5090 ekran kartları indirime girerse, bu bahsettiğim fiyat aralığındaki modeller (ASUS ROG, MSI Suprim'e, Gigabyte Aorus Master ıce) 100.000-120.000TL fiyat aralığına düşerse alınır mı? Belki diyeceksiniz sistemin zaten yeterli geliyormuş ama indirim yakalarsam bir yanımda kalan eksik parçayı yenilemek istiyor.

Merhaba,

Uzun zamandır bakıyorum. Kasım indirimlerini de bekledim ama çok bir indirim olmadı. Dolar kuru yükselmeye devam ettiği için fiyatı çok düşmüyor. Şu an 135.000-160.000 arasında alınabilecek markaların ürünleri bulunuyor. Geçen ay işlemcimi güncelledim. AMD Ryzen Threadripper 3960X vardı. Şu an AMD Ryzen 9 9950x3D kullanıyorum. Oynadığım oyunlarda bu değişiklik sonrası çok net olarak X2 FPS artışı zaten oldu. Çok yüksek özellikli oyunlar oynamıyorum. Mesela CS2 oyununda 140-200 arası FPS alıyordum. İşlemci ve RAM değişikliği ile bu rakam 400-450 arasına tırmandı. Amacım çok FPS alayım vs değildir. Sistemimi yeniliyordum. Şu an kasa dahil her şeyi yeniledim. Sadece elimde MSI Gaming Trio X 2080 Ti kaldı. Bu işlemciyi bununla kullanıyorum. Performans açısından hala güzel, istediğimi veriyor. Bütçe durumum 5090 almaya şu an müsait ama boşa harcama yapmaktan hep kaçınmışımdır. Bu yüzden sürekli kararsızlıklar yaşıyorum. Şu an sistemi iş olarak kullanmıyorum. Önceden video editleri yapıyordum. CapCut programını çoğunlukla kullanıyordum. Şu an normal iş ofis kullanımı dışında, oynadığım her türlü sistemimin çalıştırdığı oyunlar var.

Aslında sormak istediğim şey eğer bu 5090 ekran kartları indirime girerse, bu bahsettiğim fiyat aralığındaki modeller (ASUS ROG, MSI Suprim'e, Gigabyte Aorus Master ıce) 100.000-120.000TL fiyat aralığına düşerse alınır mı? Belki diyeceksiniz sistemin zaten yeterli geliyormuş ama indirim yakalarsam bir yanımda kalan eksik parçayı yenilemek istiyor.

RTX 5090 alınır ama fiyat düşüşü beklemeyin bence.

Merhaba,

İş 5090'a kaldıysa size o parayla git iPad al git şunu al bunu al demek çok saçma olur hocam. Biliyorum o his içinde hep kalıyor lan alsam mı almasam mı gerek de yok ama alsam daha iyi olur hissi. Belli ki bütçe sıkıntınız yok zaten 5090 alacak adamın evi de arabası da yatırımı da bir şekilde vardır, alın gitsin hocam.

5090 bana göre sadece ve sadece çok uzun videoları editlemek için kullanılacaksa alınmalı. Yoksa boş para. Onun yerine 5070 alın çok çok yeterli. Ayrıca aldığınız Ryzen 9950x3D yapay zekâ işleri için kullanılır ama yine de oyun için kötü değil.

Ayrıca aldığınız Ryzen 9950x3D yapay zekâ işleri için kullanılır ama yine de oyun için kötü değil.
Aslında genellikle oyun için 9800 kullanıyorlar. Ama ikisinin performansı oyun için aynı. İncelemeleri izledim. Bazılarında 9950 daha iyi bazılarında ise 9800 ama genel olarak aralarında hep 1-10 FPS fark ediyor. Fakat 9950x3D iş olarak çok daha üstün. Her ikisini en iyi şekilde verebildiği için tercih etmiştim.

Kasım indirimlerini bekledik ama yalan olduk. :D Güzel indirim yapan olmadı. Hep daha önceden daha düşük fiyatlara satılmışlardı..

Aslında genellikle oyun için 9800 kullanıyorlar. Ama ikisinin performansı oyun için aynı. İncelemeleri izledim. Bazılarında 9950 daha iyi bazılarında ise 9800 ama genel olarak aralarındaki fark hep 1-10 FPS fark ediyor. Fakat 9950x3D iş olarak çok daha üstün. Her ikisini en iyi şekilde verebildiği için tercih etmiştim.

Kasım indirimlerini bekledik ama yalan olduk. :D güzel indirim yapan olmadı. Hep daha önceden daha düşük fiyatlara satılmışlardı.

Ya hocam ister inanın ister inanmayın bu 5090 ilk çıktığında kartın fiyatı 130-140 bin iken bir tane konu açılmıştı 5090 sistem 120 bin TL diye. Bir girdim baktım harbiden öyle, hemen kredi çekeyim dedim çekene kadar ne sistem kaldı ne 5090 :(

Bıraz daha bekleyıp 24 GB belleklı 5070 Ti'ya da 5080 almak mantıklı senın ıcın. Fıyatlar bıraz daha yukselecektır ama 5090'nın yıne hemen hemen yarı fıyatına gelecek. Bunları oyun amaclı kullanacagın ıcın soyluyorum. Icerık uretıcı olsaydın bu konuyu acmazdın zaten.

Sadece oyun amaçlıysa ben gereksiz olduğunu düşünüyorum. Eldeki yeterliyse, yakın zamanda zam beklentisi vs yoksa boşa harcama olarak görüyorum.

Aslında genellikle oyun için 9800 kullanıyorlar. Ama ikisinin performansı oyun için aynı. İncelemeleri izledim. Bazılarında 9950 daha iyi bazılarında ise 9800 ama genel olarak aralarında hep 1-10 FPS fark ediyor. Fakat 9950x3D iş olarak çok daha üstün. Her ikisini en iyi şekilde verebildiği için tercih etmiştim.

Kasım indirimlerini bekledik ama yalan olduk. :D Güzel indirim yapan olmadı. Hep daha önceden daha düşük fiyatlara satılmışlardı..
İşlemci yapay zeka çekirdeklerini devreye soktuğunda drop gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor.

RTX 5080 al o zaman 5090 bana göre oyun için anormal gereksiz bir GPU hatta iş için bile kötü VRAM'den kaynaklı boşa harcama istemiyorsan 2.elde kapali kutu 5090 belki ilgini çekebilecek bir fiyata bulabilirsin ancak anlattıklarına kıyasla 5070 Ti 5080 senin için daha iyi ya da bir çılgınlik yapıp 6000 serisini bekleyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı