RTX 5090 sistemin oyun performansı normal mi?

ognn

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 ay önce bir sistem topladım fakat topladığım sistemle oyunlarda düşük FPS alıyorum. Sebebini çok araştırdım; BIOS, driver falan her şeyim güncel.
Sistem özelliklerim:

1750472231306.png

Örnek olarak Unlost'un aynı işlemci ve 5090 kartla CS2'de 1000-1100 FPS alırken ben zar zor 600 alıyorum. Aynı şekilde RDR2'de full ayarlar 1080P'de 120-150 FPS alırken, benden daha düşük işlemci ve ekran kartına sahip insanların videolarında aynı ayarlarda 200 FPS aldığını görüyorum. Sebebi ne olabilir? Bu arada BIOS'tan işlemci Turbo mode açık hali böyle, kapalı olsa belki daha da düşecek FPS değerlerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Unlost gibi kişiler ayarları grafikten Performans'a çektiği için çok uçuk FPS'ler ortaya çıkıyor.

NVIDIA Denetim Masası'na girip "Görüntü ayalarını ön ayarla yap" kısmında Performans'a çektiğinizde hatrı sayılır şekilde FPS artıyor. Buna ek birkaç ayar da var tabii ama unlost bunları yapıp test videosu çekiyor. Yani onunla kıyaslama yapmanızı pek önermem.

Bunun dışında kartın normal değerinin altında olduğunu düşünüyorsanız Afterburner kullanarak, CPU ve GPU kullanım değerlerini kontrol edin herhangi birisinde az veya çok kullanım var mı? Tuhaf bir durum gözüküyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı