RTX 5090 ve 7800X3D sistem için X serisi anakart şart mı?

Aklımda şu anakartı almak var: https://www.akakce.com/anakart/en-u...ng-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66172540.html

Arkadaşlar sonuna kadar okuyup fikir verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize.

Sistemimi bu yıl sonunda toplayacağım. İlk olarak ekran kartı dışındaki tüm parçaları alacağım. Onların borcu bitince de 5090 ekran kartını ayrı olarak satın alacağım. Yani sonuç olarak 5090 + 7800X3D sistem kurmuş olacağım. Tabii 9000X3D çıkmış olursa ondan alırım.

Her neyse konuya dönelim. Öncelikle şunu belirtmeliyim, 'X' serisi bir anakarta fazla para dökmek gereksiz harcamaymış gibime geliyor. Çünkü o.c işleriyle uğraşan birisi değilim. Ayrıca anakartın da kolay eskiyen bir parça olduğunu düşünürsek 3-4 sene sonra yeni işlemciye geçecek olduğum zaman muhtemelen anakartı da değiştirmem gerekecek. O yüzden bilgisayar toplarken bir-iki jenerasyon sonra değişebilecek parçalara yatırım yapmayı pek de mantıklı bulmuyorum.

Bir de şöyle bir durum var. 2. elde satarken 'X' serisi bir anakarta alıcı bulma konusunda sıkıntı yaşayacakmışım gibi düşünüyorum fiyatından dolayı. Kısacası B serisi bir anakart almayı planlıyorum. Ve anakart seçimi yaparken de Q-code özelliğine dikkat eden birisiyim. Çünkü olası bir arıza durumunda günlerce hatanın kaynağını bulmakla uğraşmak istemiyorum. Bunu da göz önünde bulundurunca ASUS ROG B650E-E modelini gözüme kestirdim.

Fakat bir taraftan da sanki 5090 gibi devasa güçlü bir ekran kartıyla 7800X3D gibi canavar bir işlemciyi 'B' serisi bir anakarta takarsam acaba sorun yaşar mıyım, anakart kaldırabilir mi bu yükü diye de tereddüt ediyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
50 serisi tanıtılınca pat diye çıkmıyor 5090. Yüksek modeller yavaş yavaş tanıtılıyor. Yani o zamana kadar uygun işlemci ve anakartlar da olur. Ama 5090 çıkana kadar anakart konusunu bekletin biraz.

50 serisi tanıtılınca pat diye çıkmıyor 5090. Yüksek modeller yavaş yavaş tanıtılıyor. Yani o zamana kadar uygun işlemci ve anakartlar da olur. Ama 5090 çıkana kadar anakart konusunu bekletin biraz.

Yeni yılın başında veya en kötü Şubat gibi satın alabiliriz diye düşünüyorum 5000 serisi kartları. Fakat benim sorduğum şey aslında şuydu : 5090 ve 7800x3D gibi tepe model parçaları B serisi bir anakartta sıkıntısız kullanabilir miyiz yoksa X serisi anakart şart mı onu merak etmiştim. Attığım anakart mesela uygun mudur bunu öğrenmek istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı