RTX önemli bir teknoloji mi?

Bence RTX on yapınca Minecraft hariç çoğu oyunda net bakıp incelemesseniz çok büyük bir fark olmuyor.
Minecraft'ta iyi gözükmesinin sebebi de grafiklerinin iyi olmaması normalde.
RTX yerine DLSS çok daha önemli bence.
RTX bir kart alsaydım RTX için değil DLSS için alırdım.
DLSS ve RTX mükemmel teknolojiler. Ama bence DLSS biraz daha önde.

Evet çok önemli bir teknoloji. Gerçekçiliği direk etkiliyor. Ray Tracing dediğimiz şey öyle falanca yere bakıp "aa ışık varmış" demek değil. Beynimiz arka planda algılıyor. Ray Tracing gerçek zamanlı yapıyor, kapalıyken sahte bir teknoloji kullanılıyor.

Nvidia bu teknoloji için daha 10 yıl gerektiğini söylemişti. İşin daha başındayız, oyunlarda kısmen kullanılıyor şu anda.

Şu an RTX desteği olan oyun az ve olanlarda da pek fark görülmüyor. Cyberpunk ile denedim ama farkı göremedim ben. Ama DLSS mükemmel bir nimet. DLSS ve RTX kombinasyonu ile gerçekten ortaya iyi şeyler çıkıyor. Zamanla RTX'e olan önem artacaktır. Şu an RTX kullanan çok kullanıcı yok.

Sadece ışın izlemeye yaramaması, aynı zamanda farklı stüdyo işlerinde yardımcı olması bence büyük bir artı. Zaten sırf ışık yansıtıyor diye almak saçma olurdu. Nvidia yazılım konusunda çok güzel destekler sunuyor. Nvidia Podcast gibi teknolojileri var. Ve daha da geliştirilecek gibi. Bence önemli bir teknoloji.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı