RTX Teknolojisi Gerekli mi?

RTX -şu an için- bir alım kriteri olmalı mı?

• Oy verenlerin toplamı
    128
RTX 2060S var yani zaten destekleyen oyun 3-4 tane kısıtlı. FPS oyunlarda kullanmazsın göz yoruyor parlıyor. Onun dışında hikayeli oyunlarda kullanırsın aa güzel hoşmuş diyip geçersin yani.

Açıkçası RTX ekran kartlarını çok uygun fiyatta yani güzel indirimlerde almadıkça iyi bir yatırım olarak görmüyorum, daha doğrusu herkesin dediği gibi teknolojinin daha sadece adı varken almak bana mantıklı gelmedi. Ha tabii ki RTX serisinin Ray Tracing teknolojisini bir kenara bırakırsak GTX gibi diğer kartlardan daha iyi performansları. RTX serisinin rakibi de RX 5700 ve RX 5700 XT. İyi performans için RTX 2070'den itibaren bence alınabilir indirimde. Ama bazen 1660 Ti ve RTX 2060 neredeyse aynı fiyata geliyor dediğim gibi indirimde tercih edilebilir ama teknoloji bir süre boyunca istenilen şekilde, gerçek anlamıyla kullanılamayacak gibi duruyor.

Oyunlarda atıyorum Anti-Aliasing nasıl standart olduysa, sadece yöntemi değişiyorsa, ışıklandırma nasıl standart olup, dinamik olduysa şimdide Ray Tracing standart oluyor. Yani muhtemelen ilerde her oyunda standart olarak olacak. Ha her ayar gibi açıp kapaması olur tabi. Bugün bazı oyunlarda gölgelerin bile "Low" dışında "Off" ayarı oluyor. FPS götürmesi gelişmesinin, standartlaşmasının önünde engel değil. Oyunda gölgelerin oluşturulmasıda aşırı performans götürüyor sonuçta. Bir oyunda ilk kıstığımız şey o oluyor.

Evet arkadaşlar bu saçmalığa daha fazla katlanamayacağım, iyi forumlar öyle bırakıyorum diyip kullanmaya devam edenler gibi yapmak istemiyorum bir daha foruma girmeyeceğim umarım daha düzgün bir yer olur.
En son RTX'deydik ne oldu ki?

Sanırım konu düzenlenmesinden dolayı
Ha, o yüzden. Ben de ''Cyperpunk'' evrenine atom bombası attılar sandım.
Bence kartların alınma sebebi güçlü olmaları ve ''nvidia'' markasına duyulan güven. Sadece RTX teknolojisi var diye alanların sayısı bence azdır.
Aynen öyle. Konu nedense RTX'se neden para veriyoruza döndü. Benim gibi AMD ürünleri kullanmak istemeyenler Nvidia'nın güçlü ekran kartları oldukları için bunları alıyorlar. RTX işin bonusu oluyor. Hem çok güçlü bir ekran kartına sahip oluyorsun. Hem de geliştirilmekte olan bir teklonojiyi deneyimliyorsun. EEE! Daha ne olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…