RTX Teknolojisi Gerekli mi?

RTX -şu an için- bir alım kriteri olmalı mı?

• Oy verenlerin toplamı
    128
Şu an için olmazsa olmaz değil elbette fakat ilerde, yazılım geliştiğinde standart olarak açılan ayarlardan biri olabilir. Ben Nvidia PhysX teknolojisine benzetiyorum. Son yıllar içerisinde bu teknolojinin kullanım oranı ne kadar ise, önümüzdeki yıllar da Ray Tracing'in kullanım oranı o kadar olacaktır.

Ben ekran kartını alırken elimde RX 590, GTX 1060 ve RTX 2060 seçenekleri vardı, ben de paramı MSI VENTUS RTX 2060'a yatırdım. Çünkü performans olarak 590 ve 1060'tan daha iyiydi. RT olayını denedim, gerçekten çok hoş. Dying Light 2, WD: Legion ve Cyberpunk 2077 destekleyecek. Fakat 60 FPS Ultra ayarlarda ve DLSS açmadan oynamak istiyorsan ya 2070, ya da 2060 Super. Şu an alıyor olsam RX 5700 alırdım, fakat seneye ne olacak kimse bilemez.

Burada sana RTX alma diyenlerin kaçının RTX'i var çok merak ediyorum. Metroda RTX kapalı 120 alıyorsam RTX açınca 80'e düşüyor DLSS açınca geri 110-120'ye çıkıyor zaten. Ayrıca fiyat olarak da bakarsak RTX kartlar kendileriyle eşdeğer güçte olan GTX kartlardan daha ucuz, en azından benim araştırdığım kartlarda öyle. 6-7-8 bin TL'ye GTX 1080 Ti almaktansa 4500'e RTX 2080 aldım. Ve ilerde sürücü desteğiyle RTX kartlar oyunlarda daha stabil ve yüksek performans verebilecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
1000 serisi olması gerekenden daha güçlü piyasaya çıkarıldığı için 2000 serisini nasıl satarız düşüncesiyle, tamamiyle pazarlama taktiği olarak ortaya atıldı diye düşünüyorum. Çünkü 2000 serisi FPS olarak 1000 serisinden öyle ahım şahım önde değil. Ancak RTX teknolojisini uydurarak satabilirlerdi. Kendileri de durumun farkında, bu yüzden Super serileri geldi. 2080Ti hariç 1000 serisi kullananların, 2000 serisini almasına gerek yok bence. 3000 serisini beklemek gerekir. Oyun yapımcılarının RTX teknolojisine ihtiyacı yok bu ışık, mışık olayları için. İsteseler zaten RTX teknolojisi olmadan da yansımaları gayet güzel yaparlar fakat Nvidia ile anlaşmalarından dolayı biz yararlanamıyoruz

Daha önce kullanmadım fakat gerekli olduğunu düşünüyorum.

RTX 2060S var yani zaten destekleyen oyun 3-4 tane kısıtlı. FPS oyunlarda kullanmazsın göz yoruyor parlıyor. Onun dışında hikayeli oyunlarda kullanırsın aa güzel hoşmuş diyip geçersin yani.
Bu adamın dediğinin aynısı. Ayrıca kart alacaktım yavaş yavaş sistemi güncellemek amacım. Ekran kartından başladım 2070 S aldım. Gidip 1080 Ti mı alaydım. Hem ucuza aldım baya bi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…