RTX2060 ekran kartı sistem toplama

padawanalpha

Decapat
Merhabalar,

Monitör = MSI Optix 23.6" MAG241C 144Hz 1ms 2xhdmı DP FHD FreeSync curved Gaming monitör.

5000-6000 TL arasında olacak şekilde bir kasa toplamayı düşünüyorum. Monitörü 1500 TL olarak satın aldım. Klavye, mouse ve mousepad olarak halihazırda kullandıklarıma devam edeceğim. Güncel oyunları rahatlıkla(orta-yüksek görüntü kalitesinde) oynayabileceğim, PUBG, Fortnite, RDR gibi oyunlarda 144 FPS rahatlıkla görebileceğim bir sistem olmasını istiyorum.

Araştırdığıma göre aşağıdaki ekran kartı ve SSD beni gayet kurtarır gibi duruyor. Maalesef anakart ve işlemci olarak bilgim biraz kısıtlı, bu yüzden sizlerden yardım bekliyorum.
Ekran kartı = Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6 GB GDDR6 192 Bit ekran.
SSD = Toshiba OCZ 480GB TR200 SATA 3.0 2.5" SSD.

Ekran kartı ve SSD olarak da bunlar olmak zorunda değil. Genel olarak fikirlerinizi, bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Edit1:
Şöyle bir sisteme denk geldim ne dersiniz?
Gaming PC
Sağlıklı günler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu haliyle attığım sistem 6300 tl civarı. Eğer 6000'e düşürmek isterseniz:

1- Psuyu 600 watt yapabilirsiniz eğer kısa vadede ekran kartını yükselmeyeceksiniz. (+100)
2- Anakartı b450m pro-m2 max modeline düşürebilirseniz eğer oc yapmayacaksanız. (+150)

Şahsen böyle çok daha iyi.
PUBG, Fortnite, RDR gibi oyunlarda 144 FPS rahatlıkla görebileceğim bir sistem olmasını istiyorum.

3 farklı klasman ama gene de 1080p 'de dediğiniz kare sayısına ulaşırsınız.

Edit:
Şu videolara bakabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkürler,

Peki alt sınır olan 5000 civarına ne önerirsiniz acaba?
@@Tost Makinesi

Dediğim değişiklikler üstüne işlemci ve anakart değişikliğine gitmek bir seçenek olabilir.

Ekran kartını 1660 supere düşürebilirsiniz.

Ya da hazır sistemlere bakabilirsiniz.

Eğer üstteki modeli almayı düşünüyorsanız şu değişiklikleri yapın:

1- İşlemciyi R5 2600 yapın.
2- SSD'yi A400 480 gb yapın.
3- Kasayı Ranker Rigel yapın.
4- Psu'yu 650w Sharkoon yapın.

Teşekkür ederim peki uzun süreli kullanım için sizin öneriniz hangisidir? Yani farklı tipte oyunlarda herhangi bir sorun yaşamadan kullanmak istiyorum umarım kendimi iyi anlatabilmişimdir. Bir de ayrı ayrı gelen parçalar olmasındansa tek bir kasa halinde gelmesi benim için daha faydalı olacaktır. Kurma işleminde baya sıkıntı çekebilirim çünkü :D

Uzun soluklu kullanım için ilk attığım sistemin anakartını dediğim modelle değiştirin. 1000 tlnin fps farkını hissedersiniz. Eğer hazır sistem alacaksanız 2060 ya da 5600 xt barındıran modellere yönelin

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı