RTX2060 ve R5 2600X sistem Valorant lobide 75 derecede çalışıyor

Caesar Edit

Megapat
Makaleler
1
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Avrasya Üniversitesi Öğrenci
Moderatörlerden özür diliyorum, nasıl bir başlık açacağımı kestiremedim ceza vermemenizi rica ediyorum.

Arkadaşlar bilgisayarda MSI RTX2060 Ventus OC modeli ekran kartı ve AMD Ryzen 5 2600X işlemci var. Valorant lobi ekranındayken bilgisayardan ateş çıkıyor resmen. Bilgisayarı toplayalı 1 yıl oldu. Valorant'ın lobi ekranı bu kadar güç tüketiyor mu? Yoksa soğutma konusunda bir sıkıntısı mı var bilgisayarın? Önde 3 adet fan, arkada ise yine kasanın stok egzoz fanı bulunuyor. Ama güçlü dönmediğini, içerideki sıcak havayı dışarı atamadığını düşünüyorum. Çünkü içerisi 75 dereceyken elimi kasanın arkasına tuttuğumda elime sıcak hava üflenmiyor fan dönmesine rağmen.

Son eklediğim fotoğrafta bilgisayarın boşta çalışırken gözüken değerleri.

Kasa: Cooler Master MB510L kasası.

Not: Oyun içi görüntüler bilgisayar açıldıktan 5 dakika sonra, Valorant oyununu açıp lobi oluşturup 10 dakika lobide bekledikten sonra çekilmiştir. Herhangi bir maç atılmamıştır.

Dosya Ekleri

• 8b45be96-976d-4d1b-97a0-f2992ec31d13.jpg
    8b45be96-976d-4d1b-97a0-f2992ec31d13.jpg
    139,1 KB · Görüntüleme: 77
  • 0915fa63-f288-40c7-9a37-2a498a3e5fe0.jpg
    0915fa63-f288-40c7-9a37-2a498a3e5fe0.jpg
    134,2 KB · Görüntüleme: 85
  • boş.png
    boş.png
    120,2 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Moderatörlerden özür diliyorum, nasıl bir başlık açacağımı kestiremedim ceza vermemenizi rica ediyorum.

Arkadaşlar bilgisayarda MSI RTX2060 Ventus OC modeli ekran kartı ve AMD Ryzen 5 2600X işlemci var. Valorant lobi ekranındayken bilgisayardan ateş çıkıyor resmen. Bilgisayarı toplayalı 1 yıl oldu. Valorant'ın lobi ekranı bu kadar güç tüketiyor mu? Yoksa soğutma konusunda bir sıkıntısı mı var bilgisayarın? Önde 3 adet fan, arkada ise yine kasanın stok egzoz fanı bulunuyor. Ama güçlü dönmediğini, içerideki sıcak havayı dışarı atamadığını düşünüyorum. Çünkü içerisi 75 dereceyken elimi kasanın arkasına tuttuğumda elime sıcak hava üflenmiyor fan dönmesine rağmen.

Son eklediğim fotoğrafta bilgisayarın boşta çalışırken gözüken değerleri.

Kasa: Cooler Master MB510L kasası.

Not: Oyun içi görüntüler bilgisayar açıldıktan 5 dakika sonra, Valorant oyununu açıp lobi oluşturup 10 dakika lobide bekledikten sonra çekilmiştir. Herhangi bir maç atılmamıştır.

Egzoz fanı kötü gibi gözükmüyor. Kasanın tozlarını bir temizle ve Arctic MX 4 kullanmanı öneririm. O zaman sıcaklık sorununun çözülmesi lazım. Eğer kasa fazla ısınsaydı ekran kartı 42 derece olmazdı.
Egzoz fanı kötü gibi gözükmüyor. Kasanın tozlarını bir temizle ve Arctic MX 4 kullanmanı öneririm. O zaman sıcaklık sorununun çözülmesi lazım. Eğer kasa fazla ısınsaydı ekran kartı 42 derece olmazdı.

Eğer bunlara rağmen ısınma sorunu çözülmez ise artık kule soğutucu al. Ben çözüleceğini düşünüyorum.

Termal macun ne zaman yenilediniz?
Termal macunu yenileyemedim hiç, garantisi devam ediyor ama aldığım yere yollarsam uzun bir süre kasayı kullanamayacağım kendim burada değiştirtmeyi düşünüyordum.

Belirttiğiniz macun 60 tl civarlarında bu işimi iyi görür mü ? Şöyle söyleyeyim kasanın yanındaki tamperli camı tuttuğumda içerisinin alev attığını hissediyorsunuz çünkü cam aşırı sıcak oluyor, keza kasanın üst demir kısmı da aynı şekilde. Bir de düşük FPS aldığımı söylüyorlar. Valorant'ta 1080P de 185-210 arası alıyorum FPS.

Termal macunu yenileyemedim hiç, garantisi devam ediyor ama aldığım yere yollarsam uzun bir süre kasayı kullanamayacağım kendim burada değiştirtmeyi düşünüyordum.

Belirttiğiniz macun 60 TL civarlarında bu işimi iyi görür mü? Şöyle söyleyeyim kasanın yanındaki tamperli camı tuttuğumda içerisinin alev attığını hissediyorsunuz çünkü cam aşırı sıcak oluyor, keza kasanın üst demir kısmı da aynı şekilde. Bir de düşük FPS aldığımı söylüyorlar. Valorant'ta 1080P'de 185-210 arası alıyorum FPS.

Evet, en güzel termal macun o. Kesinlikle yenilemelisiniz.

Evet, en güzel termal macun o. Kesinlikle yenilemelisiniz.
Bilmemezliğime vurun ama bu macundan alsam bir bilgisayarcıda değiştirtsem bunu yani servis dışında yapsam garantiye bir sıkıntı yaratmıyor değil mi macun değişimi ?

Şuanki stok fanın hızını arttırabilme gibi bir durum söz konusu olmuyor değil mi ? Bir de bu fan soketi universal mı oluyor acaba yani anakarta uymama gibi bir durum olmaz heralde bundan alsam.

Bilmemezliğime vurun ama bu macundan alsam bir bilgisayarcıda değiştirtsem bunu yani servis dışında yapsam garantiye bir sıkıntı yaratmıyor değil mi macun değişi mi?

Şu anki stok fanın hızını arttırabilme gibi bir durum söz konusu olmuyor değil mi? Bir de bu fan soketi universal mı oluyor acaba yani anakarta uymama gibi bir durum olmaz herhalde bundan alsam.

Eğer Şu anki egzoz fanın 4 pinli ise ayarlayabilirsin. 3 pinli ise zaten Max hızda çalışıyordur. Zaten bütün fanlar aynı tip pinlere sahip oluyor.

Valorantta lobide Alt+Tab yaptığımda oluyor aynı şey. Oyun esnasında asla böyle bir şey yok. Benim tavsiyem fanları kendin açıp gir. Bu sayede fanlar ısınmayı beklemeden çalışmaya başlamış olacak ve sıcaklık biraz olsun düşecek. Ben Alt+Tab yaptığımda 65-70 derece oluyor. Oyun esnasında maksimum 50 derece.

Bilmemezliğime vurun ama bu macundan alsam bir bilgisayarcıda değiştirtsem bunu yani servis dışında yapsam garantiye bir sıkıntı yaratmıyor değil mi macun değişi mi?

Şu anki stok fanın hızını arttırabilme gibi bir durum söz konusu olmuyor değil mi? Bir de bu fan soketi universal mı oluyor acaba yani anakarta uymama gibi bir durum olmaz herhalde bundan alsam.

Ekran kartının macun değişimi garanti dışı bırakıyor sanırsam, kartın içini açıyorsunuz nasıl olsa. Ama işlemci hakkında bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı