RTX2060 vs RX 5600XT

Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İtopya'da RTX2060 Dual modeli 3300 TL idi. Almadım. Şimdi 3800 TL olmuş. En büyük avantajı ise yanında 300TL'lik Rainbow Six Siege Gold Edition vermesi. Bir de 3300TL'ye ASUS TUF RX 5600XT Evo var 3 fanlı. Eğer TUF alırsam anakartı B450M S2H yerine gider Aorus Elite yaparım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS ROG 2060 alacaksan al ama Gigabyte vs önermem (ses & ısınma problemi açısından),
RX 5600 XT'de çok iyi fakat driver konusunda çok uğraştırıyor, taş gibi kart çıkarıyorlar ama driver adamı yoruyor ya.

Özet gerekirse;
RX 5600XT bir nebze de olsa daha güçlü bir kart. Ama sürücüler ile sorun yaşayabilirsin, WattMan gibi hatalar alabilirsin. RX 5600XT′nin tek dezavantajı sürücüler ile biraz uğraşmak, ama sıkıntı çıkma olasılığı düşük. Yerinde olsam RX 5600XT alırdım. Sıkıntı çıksa dahi biraz uğraşıp sorunumu çözerdim. Ama dediğim gibi böyle bir sorunla karşılaşma ihtimalin düşük.

Rt'yi önemsemiyorsan ve sürücülerle uğraşırım diyorsan RX 5600 XT alabillirsin. Bence RTX 2060.
ASUS ROG 2060 alacaksan al ama Gigabyte vs önermem (ses & ısınma problemi açısından),
RX 5600 XT'de çok iyi fakat driver konusunda çok uğraştırıyor, taş gibi kart çıkarıyorlar ama driver adamı yoruyor ya.
Şu an sürücülerde bir sıkıntı yok. Son sürücüyü indirdim 5700XT için ve 5FPS arttı. Aynısı tüm RX kartlar için geçerli. 5600XT zaten bir tık daha güçlüydü şimdi kesinlikle daha güçlü. Ben 5600XT diyorum.

Bende RX 5600XT var. Öncelikle şunu söyleyeyim, kart 2060'ı çoğu testte geçiyor. 2060S'e denk bir kart. Açıkçası ben bütçe dostu olduğundan dolayı aldım çünkü (Dolar 6,8 idi) topladığım RX 5600XT'li sistem 6400'e gelirken, denk olan 2060S'li sistem toplayınca fiyat 8000₺'e fırlıyordu. NVIDIA'nın önemli artıları var: Ray Tracing, DLCC gibi. Detaylara önem veren biriysen bunlar senin için önemlidir fakat beni çok üzmüyor. Driver sorunlarına gelirsek, olduğu bir gerçek fakat benim başıma hiç gelmedi. 2 kartta sizi üzmez, biri daha pahalı fakat sunduğu şeyler daha iyi. Diğeri daha ucuz fakat fiyatına göre çok çok iyi bir kart. Tercih sizin...

2060 alınmaz. RTX teknolojisini doğru düzgün işleyemedikten sonra bu kartı almanın ne anlamı kalır? Stabilite derseniz sadece 10 FPS'lik performans kaybı için ondan 1500TL ucuz olan 1660 Super var.

Ben RX 5600XT öneririm. 3 Fanlı olması ve anakart değiştirebilecek olmanız ise büyük bir avantaj.

İtopya'da RTX2060 Dual modeli 3300 TL idi. Almadım. Şimdi 3800 TL olmuş. En büyük avantajı ise yanında 300TL'lik Rainbow Six Siege Gold Edition vermesi. Bir de 3300TL'ye ASUS TUF RX 5600XT Evo var 3 fanlı. Eğer TUF alırsam anakartı B450M S2H yerine gider Aorus Elite yaparım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Merak ettiğiniz kartı kullanıyorum. RTX kullanmama düşüncem beni RX 5600 XT seçmeme sürükledi. RTX 2060 almadığım için memnunum zaten. ASUS bu kartta çok başarılı. Isı değerleri 64 dereceyi görmüyor zaten boşta çalışmıyor fanlar. Ben bu kartı 1 aydır kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. İnsanlar aynı fiyata 1660 alıyor be hocam. RTX 2060 RTX kullanılmazsa çöpten farkı yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı