RTX2060 vs RX 5600XT

2060 alınmaz. RTX teknolojisini doğru düzgün işleyemedikten sonra bu kartı almanın ne anlamı kalır? Stabilite derseniz sadece 10 FPS'lik performans kaybı için ondan 1500TL ucuz olan 1660 Super var.

Ben RX 5600XT öneririm. 3 Fanlı olması ve anakart değiştirebilecek olmanız büyük bir avantaj.
3 fanlı olması iyi bir şey değil aslında çok göz boyuyor evet fakat ASUS ısı sorunuyla ancak 3 fanla baş edebildi. Mesela MSI'da 2 var, bence daha iyi. RTX meselesine geleceksek 2060'ın ne sıkıntısı var?

İkisinin de fiyatları çok pahalı ikisini de almanızı tavsiye etmiyorum 3479 TL'ye RTX 2060 Super var ona bakabilirsiniz.

İtopya'da RTX2060 Dual modeli 3300 TL idi. Almadım. Şimdi 3800 TL olmuş. En büyük avantajı ise yanında 300TL'lik Rainbow Six Siege Gold Edition vermesi. Bir de 3300TL'ye ASUS TUF RX 5600XT Evo var 3 fanlı. Eğer TUF alırsam anakartı B450M S2H yerine gider Aorus Elite yaparım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

RX 5600XT kullanıyorum 2 aydır. CS:GO'da ani droplar oluyordu nadiren de olsa, onu da yaklaşık 3-4 hafta önce düzelttiler. RTX 2060 la Ultra ayarlarda RTX kullanamazsın ve bence oyunların Ultra grafikleri orta ayrdaki RTX'den daha güzel gözüküyor.
3 fanlı olması iyi bir şey değil aslında çok göz boyuyor evet fakat ASUS ısı sorunuyla ancak 3 fanla baş edebildi. Mesela MSI'da 2 var, bence daha iyi. RTX meselesine geleceksek 2060'ın ne sıkıntısı var?
Ekran kartı 65-70 dereceyi geçmiyor ki zaten sıfır desibel teknolojisiyle oyun oynamazken fanları bile dönmüyor. Soğutma bloğu iki parttan oluşuyor ve gayet kalın.

Ekran kartı 70 dereceyi geçmiyor ki zaten sıfır desibel teknolojisiyle oyun oynamazken fanları bile dönmüyor. Soğutma bloğu iki parttan oluşuyor ve gayet kalın.
Hayır onu demek istemedim. 3 fan olmasının sebebi AMD bunu tabiri caizse Founder Edition olarak markalara gönderdiğinde ısı değerleri komik durumdaydı, çok fazla ısınan bir karttı. Daha sonra özel soğutmalar geldi. ASUS 3 fan tercih etti fakat kart büyük bir kart. MSI 2 fan tercih etti, ısı değerleri ASUS'la aynı bu arada. Kasada hava akışı açısından bakacaksak MSI'ın daha mantıklı demek istemiştim ben.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güncel test. 2060S ile 5600 XT'yi karşılaştırmayı becerenleri anlayamıyorum. :D

RTX, DLSS 2.0, nvenc, CUDA vs gibi artılar sebebiyle ve sorun çıkarma ihtimali düşük olduğu için 2060. Hediyeyi de var sayarsak aradaki 200 TL farka değer ama o fiyata direkt 2060S falan veya RTX 3060 alınır.

EDİT: Her RTX destekli oyun DLSS desteklediği için hatta DLSS destekli oyun sayısı daha fazla olduğu için rahatlıkla RTX de açılır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güncel test. 2060S ile 5600 XT'yi karşılaştırmayı becerenleri anlayamıyorum. :D

RTX, DLSS 2.0, nvenc, CUDA vs gibi artılar sebebiyle ve sorun çıkarma ihtimali düşük olduğu için 2060. Hediyeyi de var sayarsak aradaki 200 TL farka değer ama o fiyata direkt 2060S falan veya RTX 3060 alınır.

EDİT: Her RTX destekli oyun DLSS desteklediği için hatta DLSS destekli oyun sayısı daha fazla olduğu için rahatlıkla RTX de açılır.

İster kabul et, ister NVIDIA fanboyluğuna yediremeyip inkar et fakat gördüğün gibi 2060 ile yer yer de 2060S ile denk bir kart RX5600 XT.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı