RTX2060 yükte 83 derece olması normal mi?

Vavuenx

Hectopat
Daha fazla  
Pek konu açmıyorum yanlışım varsa kusura bakmayın.

RTX2060 ekran kartım var kart bazı oyunlarda 60-70 derece civarı çalışıyor bazı oyunlarda ise 83 derecede sabit kalıyor. 83 derece ekran kartı için yüksek mi yüksekse nasıl düşürebilirim? Şu an Witcher 3 oynuyorum. Oyun orta yüksek Ultra ayarlarında fark etmeksizin 83 derece çalışıyor. Aynı şekilde 2D platform oyunu Hollow Knight oyununda 81 dereceden aşağı düşmüyor. Bunun aksine GTA V'da 71 74 derece arası kart. Belirttiğim dereceler yüksek mi yüksekse nasıl düşürebilirim?

Aşağıya görsel yükledim.

Dosya Ekleri

• resim_2022-11-19_231900173.png
    resim_2022-11-19_231900173.png
    10,8 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz yüksek evet. Eğer, Gigabyte'ın Windforce modeli ise normal sayılabilir. Muhtemelen sıcaklık limitine takıldığı için 83 derecede, yoksa daha da çıkacak...
Windforce modeli sorunlu bir model, soğutma konusunda. Kasanın ön panelini açarak, biraz daha rahatlatabilirsiniz kartı.

Fabrikadan O.C'li ekran kartlarında yük altındaki ısı yüksek oluyor sanırsam, kendi kullandığım Evga 1660 Super SC Ultra 80-83 derecelerde çalışmakta ne yaptıysam düşüremedim tek yapılacak şey underclock yapmak sanırım.

Yanlış hatırlamıyorsam 86 dereceden sonra termal kısma başlıyor. Hallow Knight gibi basit oyunlarda FPS sabitlemeyi deneyebilirsiniz. RivaTuner ya da NVIDIA Denetim masasından karehızını sınırlamak büyük sıcaklık düşüşü sağlar.

Şu an arkada birkaç uygulama açık 50 derece 45i falan gördüğüm oluyor.
Hocam bendede MSI RX 5600 XT Mech OC modeli var ve bende aynısını yaşıyorum siz bir değişiklik yaptınız mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı