RTX2060'lı Acer Predator laptoplar alınır mı?

valn

Centipat
Daha fazla  
Laptoplarda RTX 3050 cok kullanılıyor. Ama laptop icin 4 GB VRAM'i var bu kartların. Oyun ve yazılım (Unity, Visual Studio, Unreal Engine) icin laptop bakıyorum ve uzun ömürlü, gelecege yönelik, yarın daha büyük isler yaptığımda onu da kaldırabilecek, uygulamalar yazılımlar güncellenip agırlastıgında hala kaldırmaya ve güzel calısmaya devam edebilecek bir laptop arıyorum. 1660 Ti laptp icin cok güzel kart ama 3060-3070'li laptoplarla aynı fiyatta oluyorlar. 2060 uygun gördüm ama 2060'lı laptopların güncel modelleri yok, islemcileri 9 veya 10. nesil. Sizce ne yapmalıyım?

Hocam, bu konuya cevap yazildiginin uzun sure sonra farkina varmistim, tekrar yazip rahatsiz etmeyeyim dedim. Su an yaziyorum bildirim alacak kisilere verdigim rahatsizliktan dolayi ozur diliyorum, eger yeni konu acmam gerekiyorsa acayim.

Bütçe arttirmalısın en temizi minimum 3060 tercih et.

Hocam 3060'li ROG almistim. Cay doktum.
Su an yine laptop bakiyorum. Lenovo Legion Slim 5 dusunuyorum. F/P olsun deyip bazi ozellikleri kismak istemiyorum. Hem hosuma gitti hem de istedigim ozellikleri tam olarak veriyor, fazlaligi gereksiz pahali fiyati ve hiçbir ozelliginin kisilmamis olup kalite farki acmasi. Taksitle alacagim icin (faizli :ı) odeme acisindan bakildiginda aylik 1-1.5k fazla taksit verip Legion almak mantikli geldi bana. Hem o kadar ugrasacaksin(faiz ;( ) hem de bazi ozellikleri F/P olsun diye dusmus mu olsun? Hayir. Hem is hem oyun icin uzun yillar goturecek premium ürün istiyorum. Bu nedenden dolayi gidip 4080-90 secmiyorum. 4070 bakiyordum, Legion'un 4070INE bakayim dedim. Ryzen 7 7840h bakiyordum, legionunkine bakayim dedim. Legion serisi hakkinda olumsuz yorum gormedim, kalite farki var marka farkina gitmiyor para, bir sure once fiyati yuksek olmasina gore daha uygundu belki ama ihtiyac ve caresizlik ve tercihler buna yoneltiyor beni fiyat farkini vermeye zaten raziyim ve pek secenegim yok, 30-40-50k civari ürün secsem bile 10kdan baslayan vadeler, 10-15-20k faiz farki oduyorsun. (anlasmali bankalara taksit secenegi var evet ama kullanacagim kart icin yok, Amazon'dan bakayim dedim bir ara her bankaya 6 taksit yapiyor, ama orada da 3-5 model var zaten.)
Ne dusunuyorsunuz, ne onerirsiniz?
@Artoria Pendragon

Hocam islemci farki var. Surekli yeni modelleri pazarlayip abartip satmaya calisiyorlar aslinda tas gibi calisiyorlar digerleri, son model olmasina gerek yok diye dusunup aslinda acigim 3070 olmasina. Ama hem islemci farki var hem de 2K performansindaki farki olsun RTX, DLSS gibi ozellikler olsun, hani guncel 40serisi bakiyorum. Bir de daha az guc cekip daha verimli calisiyorlar diye biliyorum. Pek performans farki olmasa da bu da onemli bir detay sonucta kasa toplayip butun elektrigi cekmeyecegiz. Tasinabilirligi cok muhim laptoplarin, kafeye kutuphaneye il diisina hatta evin icinde farkli odaya veya yataga goturebilmek bile cok onemli, şarj ve batarya olsun, yine uzun yillar yipranmamasi konusu olsun 4070 tercih edilebilir bence. Pesin verilecek olsa haklisiniz bu arada aradaki fiyat farkina tercih edilir 3070, kesinlikle katiliyorum. Tabii benim icin islemci farki soz konusu, oyle bir fark soz konusu olmadigi takdirde onerilir.

Ryzen 7 6800H 3060'li ROG kullaniyordum zaten 12700H ile yakin. Yillara dayanmasini istiyorum zaten taksidiyle faiziyle ugrasacagim icin bir defa halledeyim bir daha bakmayayim diyorum. 6 ay sonra da bakim + RAM SSD yukseltme yaparim.
İlla Legion olsun demiyorum aslinda, arastirmalarima gore en ideal 7840h ve 4070 buldum, bu CPU ve GPU ile Victus, Nitro bakiyordum. Fiyatlara stoklara taksitlere ve olumlu olumsuz yorumlara bakarken kafayi siyiracaktim ki. MacBook tadi veren sogutmali performansli Legion var dedim, 1-1.5k ekle takside. Ayni segmentte MSI Vector Raider falan var sanirim belki daha mi iyidir bilmem de fazla ustune gerek yok. Eger bu baktigim Legion 4080'li olsa Legion olsun deyip almazdim. İhtiyacimdan fazla değil. Tam karsiliyor. A-Z detaylar derken ne demek istediniz hocam anlayamadim.

Yeni konu açtım bu arada, onaylanmadi henuz.

@745396 hocam 7840h ve 8840HDE de boyle bir durum vardi sanirim. Ayni isi yapiyor ama daha az gucle daha verimli. Bir de AMD Intel kadar isinmiyor diye biliyorum. Su son Intel sorunlarindan sonra da iyice cekindim, benim gibi sanssiz insani bulur zaten. AMD ve daha yuksek islemcili alternatif oneriniz varsa acigim. Veya ayni segmentte farkli marka model oneriniz varsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekstrem işlemci farkı yok ki hocam. Halihazırda i7 13650HX yakın performansı var.

Ryzen 7 6800H 3060'li ROG kullaniyordum zaten 12700H ile yakin. Yillara dayanmasini istiyorum zaten taksidiyle faiziyle ugrasacagim icin bir defa halledeyim bir daha bakmayayim diyorum. 6 ay sonra da bakim + RAM SSD yukseltme yaparim.

Aslında sizde haklısınız. Bu kadar bütçede ve ekstra faize 4000 daha iyi olur.

Helios Neo 16 bakabilirsiniz aslında. Neo bazı anlamda kırpılmış ürün
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
farklar burada var. Buna rağmen HP Nitro'dan bence daha iyi seçim olur. Yalnız i7 modeline bakın i9 yüksek fiyat ve ısınma durumu var.
ACER Predator Intel Core i7-13700HX 32GB 1TB SSD RTX4070 8GB 16" 165Hz Gaming Laptop NH.QLVEY.004 Fiyatı, Yorumları - Trendyol bazı kişiler bu ve Nitro 16 sıvı metal sorunu yaşamış ne kadar doğru bilmiyorum. Şans işi biraz.

Bulabildiğim Legion performansı videolar, muadil ya da yakın inceleme, sentetik sonuçlar falan. 45.000 TL'ye 2K ekranlı laptop önerisi

Basta Helios Neo bakiyordum. Trendyol'da son baktigimda 53.5k idi. Faiz farkiyla Legion'u da geciyor. Bu durumda da o zaman Legion alayim diyorum. Faizsiz taksit olan bir odeme yontemim olaydi her şey kolaylasirdi. Bir de iste dediginiz gibi sorun yasayanlar oluyor, bazi parcalardan kisilmis oluyor vs, Legion'da bu yok.

Hemen bakiyorum testlere. 4060'dan kesinlikle daha iyidir de 70'in tercih edilebilecegini dusunuyorum hala. Ha sadece oyun icin alinacaksa 3070 hatta belki oyunlara gore 3060 bile olabilir o ayri. Aslinda 4070'in 10GB VRAM'i olsa direkt fark acilirdi.

Son düzenleyen: Moderatör:

4060 olur derseniz bu canavar var. En performanslı işlemcilerden birisi. Çok uzun süre hizmet eder. İçinde bir aslan var. Yine de soğutma kısmı bence iyi iş yapıyor. İyi croshair sword var ama aşırı saçma fiyata.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

60 modeller 2k iyi deil. 70ler daha iyi. zaten onceki neslin ust modeli yeni neslin alt modelinden daha guclu oluyor hep. soyle bi baktigimda f/p performansi veriyor 3070, ama f/p aramiyorum. rahat calismasini istiyorum. uzun vadeli dusunuyorum. verimliligi onemsiyorum ki bu zaten yine uzun vadeli kullanimi destekliyor.
bu fiyat bandinda 4060a dusmek mantikli olmaz bence. bu kadar pahali olup 4060.. ne kadar kaliteli olursa olsun4060 oldugu icin parcadan kismis oluyorsun, baska parcalardan kisip 4070 daha uyguna alinabiliyor.

Hocam 60/70 %15-20 fark eder. İşlemci ve 17'3 %100 DCI-P3 panel tarafında daha çok fark var. Soğutma başarılı. i7 4070 var ama Intel ne yazık ki. Aynı AMD ROG 4070 74K civarı. Zam almadan önce 4080 Vector 65-72 satıldı. Anlık 88-90.
Aklıma başka model gelmiyor.
4080 Intel https://www.hepsiburada.com/asus-ro...165hz-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC000041YGHH.

Forumdan bir arkadaş beni etiketleyip fikir alışverişinde bulundu ve bu fiyata hayret ediyorum doğrusu.
Muhteşem oyun gücü ROG Strix G17 G713 Gaming Laptop| Asus E-Store sizde göz atın. 66 k harika ürün.

Fiyata emin olamadım ama ASUS kendisi satıyor. Umarım taksit kısmı size uyar. Bence mantıklı seçim olabilir.
https://www.dns-shop.ru/product/720...us-rog-strix-g17-g713pi-ll044-cernyj/opinion/ aynı ürünün Rusya kullanıcı yorumları.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…