45.000 TL'ye 2K ekranlı laptop önerisi

Bütçe
45000
Sizi ikna etmek istemiyorum ama söylendiği gibi 3070 kötü değil. Ürün hala üst segment ürünü. Fiyat pahalı bence. Ama o paraya LOQ, TUF, Katana, HP, Acer alacağına üst segment Pro olmasa bile kalitesi belli ürün alınabilir. Keşke 3070 Ti olsaydı çok farklı olurdu ama zaten 3070 hala fazlasıyla yeterli.
Aman aman FPS bekliyosanız bilemem.
Limitsiz bir 12700H 140W 3070 2K üst kaliteli panel 360nit, DDR5 Dual 16, alüminyum kasa (klavye kısmı abs plastik karışımı)

https://www.notebookcheck-ru.com/Ob...stryi-noutbuk-na-Core-i7-12700H.671087.0.html 3060 ekran kartı çok iyi incelemesi.
Cinebench genel performans puanına bakabilirsiniz. 19k gibi ciddi puanı var. Bu biraz şansa 15 k da olabilir 17-19 da. Asgari e 12700H 15500k.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şurada aklınızdaki FPS sorunları gider. 85W 3070 bile çok iyi iş yapıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
şurada 3070 Legion.
3070 dengi 4060 falan değil. 4070 denk.

https://www.notebookcheck.net/NVIDI...RTX-3070-Laptop-GPU_11453_10476.247598.0.html detaylı bakarsanız ahım şahım ekstra fark olmadığını görürsünüz. Testi yapan marka model bilgisi FPS sayacında yazıyor.

daha kötü işlemci farkına rağmen sıcaklık ve W değeri FPS hatrı sayılır şekilde çok iyi.

çok iyi inceleme değil ama fikir verir. 3060 modeli. Başka fark yok.

daha kötü işlemci ve tek 16RAM.

yine daha kötü işlemci aynı ekran kartı. Bence çok iyi. Özellikle sıcaklıklar

Sıkmak istemiyorum ama kendimde 11800H DDR4 16, 3070(105W) 4K kayıt ve 4K (monitör olmadan) cayır cayır oyun oynuyorum. Kıyas yapmak gerekirse 12700H, 140W 3070, Dual DDR5 16, 2K mis gibi panel ve Dolby HDR ile 360-70 nit çok keyifli ve uzun süre hizmet eder. AAA oyunları DLSS ihtiyacın olmadan Ultra ayarda en az 60-70FPS alırsın. FPS oyunları hiç tecrübem yok. Fikrim de yok bu yüzden.
bu kendi testim.

Vaktiniz varsa yine fikir verir. Denk 3070-4060W ile performans.

Son düzenleme:
Hocam bu kronik model.

Sizi ikna etmek istemiyorum ama söylendiği gibi 3070 kötü değil. Ürün hala üst segment ürünü. Fiyat pahalı bence. Ama o paraya LOQ, TUF, Katana, HP, Acer alacağına üst segment Pro olmasa bile kalitesi belli ürün alınabilir. Keşke 3070 Ti olsaydı çok farklı olurdu ama zaten 3070 hala fazlasıyla yeterli.
Aman aman FPS bekliyosanız bilemem.
Limitsiz bir 12700H 140W 3070 2K üst kaliteli panel 360nit, DDR5 Dual 16, alüminyum kasa (klavye kısmı abs plastik karışımı)

https://www.notebookcheck-ru.com/Ob...stryi-noutbuk-na-Core-i7-12700H.671087.0.html 3060 ekran kartı çok iyi incelemesi.
Cinebench genel performans puanına bakabilirsiniz. 19k gibi ciddi puanı var. Bu biraz şansa 15 k da olabilir 17-19 da. Asgari e 12700H 15500k.

şurada aklınızdaki FPS sorunları gider. 85W 3070 bile çok iyi iş yapıyor.

şurada 3070 Legion.
3070 dengi 4060 falan değil. 4070 denk.

https://www.notebookcheck.net/NVIDI...RTX-3070-Laptop-GPU_11453_10476.247598.0.html detaylı bakarsanız ahım şahım ekstra fark olmadığını görürsünüz. Testi yapan marka model bilgisi FPS sayacında yazıyor.

daha kötü işlemci farkına rağmen sıcaklık ve W değeri FPS hatrı sayılır şekilde çok iyi.

çok iyi inceleme değil ama fikir verir. 3060 modeli. Başka fark yok.

daha kötü işlemci ve tek 16RAM.

yine daha kötü işlemci aynı ekran kartı. Bence çok iyi. Özellikle sıcaklıklar

Sıkmak istemiyorum ama kendimde 11800H DDR4 16, 3070(105W) 4K kayıt ve 4K (monitör olmadan) cayır cayır oyun oynuyorum. Kıyas yapmak gerekirse 12700H, 140W 3070, Dual DDR5 16, 2K mis gibi panel ve Dolby HDR ile 360-70 nit çok keyifli ve uzun süre hizmet eder. AAA oyunları DLSS ihtiyacın olmadan Ultra ayarda en az 60-70FPS alırsın. FPS oyunları hiç tecrübem yok. Fikrim de yok bu yüzden.
bu kendi testim.

Vaktiniz varsa yine fikir verir. Denk 3070-4060W ile performans.

Bilgiler için teşekkür ederim hocam, aradığım laptop 2K çözünürlükte olsun istiyorum çünkü dizi, film ve webde gezmek için kafam 4-5 sene rahat olsun panel için. Oyun kısmına gelince de 2k ultra ayar aramıyorum tabiki, Medium civarı takılabilirim eğer akıcı olursa. Oynamayı düşündüğüm oyunlar Gta V, God of War, Mortal Kombat 1 ve Spider-Man Remastered. Fps ve online oyun oynamıyorum.

Ben de bu yüzden 3070 ekran kartının yetebileceğini düşündüm fakat arkadaşlar beğenmedi pek. 2k çözünürlükte 4060/4070 laptoplar 50bin₺ ve üzerinden başlıyor. Bense 45in üstüne çıkamam gibi yakın zamanda. Ben 50k ya ulaştığım zaman muhtemelen o cihazlarda 60k olacaktır 🤣

Bilgiler için teşekkür ederim hocam, aradığım laptop 2K çözünürlükte olsun istiyorum çünkü dizi, film ve webde gezmek için kafam 4-5 sene rahat olsun panel için. Oyun kısmına gelince de 2K Ultra ayar aramıyorum tabii ki, medium civarı takılabilirim eğer akıcı olursa. Oynamayı düşündüğüm oyunlar GTA V, God of War, Mortal Kombat 1 ve Spider-Man Remastered. FPS ve Online oyun oynamıyorum.

Ben de bu yüzden 3070 ekran kartının yetebileceğini düşündüm fakat arkadaşlar beğenmedi pek. 2K çözünürlükte 4060/4070 laptoplar 50bin₺ ve üzerinden başlıyor. Bense 45'in üstüne çıkamam gibi yakın zamanda. Ben 50k ya ulaştığım zaman muhtemelen o cihazlarda 60k olacaktır 🤣

2 yıllık ürün olduğu halde paneli incelemelerde ve kağıt üstünde gayet iyi. 2K HDR sdr 320-360+ nit ve G-Sync bile var. Dolby HDR ile keskin görüntüler elde edebilirsiniz. IPS panelde VESA HDR 400-600 bile olsa ekstra katmaz ama yoktan iyidir. Bariz fark edecektir her şekilde. Cyberpunk, God of War, Valhalla. Gibi oyunları bile 2K 60-90 FPS almaya muktedir. Yetmediği yerde ya çözünürlük düşürüp (1080'e çekince Lenovo da kalite kayıpsıza yakın kalıyor) ya da Ultra yerine yüksek-orta çok şartsa FSR, DLSS mod vs her şekilde 4 sene götürebilir. PSREF kısmında desteğin 03-11-2028 kadar sürdüğünü görebilirsiniz. Yedek parça, yazılımsal olursa BIOS desteği vs hala uzun ömürlü. Elbette ileriye dönük 4070 çok daha iyi olacaktır. Aynı kalitede 4070 söylediğiniz gibi 55k geçer. Şunu alıp 1TB SSD ekleyip yola başlayıp 4 belki 5 sene kayıpsız devam edebilirsiniz. Madem FPS oyunları ile aranız yok. Keza medium ayarlar bile yeterliyse (oyunlara göre değişmekle birlikte bence minimum orta ayar düşersiniz - akıcı şekilde. Medium görmezsiniz. )
Sizin biraz üzerse bence maksimum işlemci üzer. Hala tercih ediliyor. Yeni 4060/70 modellerde bile görmüştüm bu işlemciyi. Render ya da CPU yoğunluklu işlerde biraz daha yavaş olur (elbette birkaç sene sonra)
Tahminen bu bütçeye yakın Intel tarafında alabileceğin maksimum 13650HX diye düşünüyorum. Onunda sentetik testleri bu şekilde. Ekstrem ve elzem fark yok gibi görünüyor.
Benden bu kadar hocam. Düşünüp karar vermek size kalmış. Benim sözümle de ürün almayın. Daha detaylı araştırın, testlere bakın bütçeye bakın ürünü siz seçin. Nihayetinde son kullanıcı sizsiniz.

Bilgiler için teşekkür ederim hocam, aradığım laptop 2K çözünürlükte olsun istiyorum çünkü dizi, film ve webde gezmek için kafam 4-5 sene rahat olsun panel için. Oyun kısmına gelince de 2K Ultra ayar aramıyorum tabii ki, Medium civarı takılabilirim eğer akıcı olursa. Oynamayı düşündüğüm oyunlar GTA V, God of War, Mortal Kombat 1 ve Spider-Man Remastered.

Ben de bu yüzden 3070 ekran kartının yetebileceğini düşündüm fakat arkadaşlar beğenmedi pek. 2K çözünürlükte 4060/4070 laptoplar 50bin₺ ve üzerinden başlıyor. Bense 45'in üstüne çıkamam gibi yakın zamanda. Ben 50k ya ulaştığım zaman muhtemelen o cihazlarda 60k olacaktır 🤣

2 yıllık ürün olduğu halde paneli incelemelerde ve kağıt üstünde gayet iyi. 2K HDR sdr 320-360+ nit ve G-Sync bile var. Dolby HDR ile keskin görüntüler elde edebilirsiniz. IPS panelde VESA HDR 400-600 bile olsa ekstra katmaz ama yoktan iyidir. Bariz fark edecektir her şekilde. Cyberpunk, God of War, Valhalla. Gibi oyunları bile 2K 60-90 FPS almaya muktedir. Yetmediği yerde ya çözünürlük düşürüp (1080'e çekince Lenovo da kalite kayıpsıza yakın kalıyor) ya da Ultra yerine yüksek-orta çok şartsa FSR, DLSS mod vs her şekilde 4 sene götürebilir. PSREF kısmında desteğin 03-11-2028 kadar sürdüğünü görebilirsiniz. Yedek parça, yazılımsal olursa BIOS desteği vs hala uzun ömürlü. Elbette ileriye dönük 4070 çok daha iyi olacaktır. Aynı kalitede 4070 söylediğiniz gibi 55k geçer. Şunu alıp 1TB SSD ekleyip yola başlayıp 4 belki 5 sene kayıpsız devam edebilirsiniz. Madem FPS oyunları ile aranız yok. Keza medium ayarlar bile yeterliyse (oyunlara göre değişmekle birlikte bence minimum orta ayar düşersiniz - akıcı şekilde. Medium görmezsiniz. )
Sizin biraz üzerse bence maksimum işlemci üzer. Hala tercih ediliyor. Yeni 4060/70 modellerde bile görmüştüm bu işlemciyi. Render ya da CPU yoğunluklu işlerde biraz daha yavaş olur (elbette birkaç sene sonra)
Tahminen bu bütçeye yakın Intel tarafında alabileceğin maksimum 13650HX diye düşünüyorum. Onunda sentetik testleri bu şekilde. Ekstrem ve elzem fark yok gibi görünüyor.
Benden bu kadar hocam. Düşünüp karar vermek size kalmış. Benim sözümle de ürün almayın. Daha detaylı araştırın, testlere bakın bütçeye bakın ürünü siz seçin. Nihayetinde son kullanıcı sizsiniz.
Eyvallah hocam çok teşekkür ederim 🙏

@745396 Hocam biraz düşündükten sonra Lenovo Legion 5 i712700h 3070 laptopu almaya karar verdim. 4060 daha futureproof olmasına rağmen performans olarak çok fark göremedim. Zaten alacağım laptopu max 2 yıl kullanacağımı düşünüyorum. Yurt dışından Alienware m16 R2 RTX 4070 QHD+ 240hz getirttiremedim, 1300$ fiyatı vardı, kaçan balık aslında büyük ama şansım yokmuş, bugün iptal oldu ve o yüzden yazdığım laptopu aldım. Acer Nitro 16 ve Acer Predator Helios 16 alabilirdim 1 ay daha bekleyip fakat aman aman bir fark olacağını düşünmüyorum. Oynadığım oyunlar zaten son çıkan AAA oyunlar değil. 1 senedir oyun oynamaya başladım ve genelde tarih sırasına göre serileri bitirmeye çalışıyorum 🤣 Oynadığım oyunlar hep 6-8 yıl eski seriler. Güncellere bir süre daha yetişemem zaten.

2K ekranlı bu fiyat bandında bulabildiğim 2-3 laptoptan biriydi Legion 5, umarım üzmez. Dizi, film ve web kısmında zaten birşey olmaz da tek kafamdaki sorun işlemci ve gpu sıcaklığı.

Son düzenleme:
Bence iyi seçim hocam. Hayırlı olsun. Kaçan onların olsun. 2 sene sonra çok daha iyisini alırsınız. Paneli söylediğiniz gibi iyi modellerden ve bütçeye denk ürünlerden birisi. Performans olarak sizi üzmez. Aldığı FPS'leri, sıcaklık için ek kaynak isterseniz YouTube bakabilirsiniz. Hocam işlemci bu paraya alabileceğin işlemcilerden %50 daha kötü değil merak etmeyin. Çoğu zaman denk ya da biraz geride. Lenovo soğutma kısmında sektöre yön verenlerden. Bu modelde 140W 3070 Ti de bile soğutma harika görünüyor. Bu ürün Cyberpunk, Valhalla 2K da bile GPU 75-81 çalışıyor videolara göre daha ne olsun bence. 88 kadar yoluvar. Kaldı ki oynadığınız oyunların eski olduğunu belirtiniz. Yeni oyunlarla bile başa çıkıyor. Pişman etmez sizi. Fazlasıyla 2 sene götürür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı