RTX2060S sistem düşük FPS

bthnsr

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, internetten birçok sistemimle aynı özellikleri taşıyan sistemlerin FPS testlerini inceliyorum. Sistemim yeni bir sistem olmasına rağmen izlediğim FPS testlere nazaran çok çok daha düşük FPS'ler alıyorum. Artık bu durum canımı fazlasıyla sıktı. Bütün sistem özelliklerimi buraya bırakıyorum sorun neyde olabilir?

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: Gigabyte RTX2060 Super 8 GB OC Edition.
Anakart: Aorus B450M.
RAM: 2x8 Corsair Vengeance 3000MHz.

Isı değerleriniz nasıl? İzlediğiniz videolara göre fps değerleriniz ne kadar düşük?

Hocam oyun içi MSI Afterburner SS atar mısınız?

Sıcaklıkları kontrol edin. XMP açık mı? En son Driver'ları mı kullanıyorsunuz?

Sürücüleriniz güncel mi?

Sürücülerim güncel.
Hocam oyun içi MSI Afterburner SS atar mısınız?

Arkadaşlar ilk kez fotoğraf paylaşıyorum yanlış bir şey yaptıysam kusura bakmayın. Sırasıyla RDR2, Witcher 3 ve Apex'ten görüntüler.
Sıcaklıkları kontrol edin. XMP açık mı? En son Driver'ları mı kullanıyorsunuz?

Sanırım işlemcinin sıcaklık değerinde bir sorun var paylaştığım görsellere bakarsanız kontrol edebilirsiniz.
Isı değerlerimi paylaştım bazı oyunlarda.

Isı değerleriniz nasıl? İzlediğiniz videolara göre FPS değerleriniz ne kadar düşük?

60 FPS'e kadar fark oluyor.

Dosya Ekleri

• rdr.jpeg
    314 KB · Görüntüleme: 48
  • WhatsApp Image 2021-01-10 at 14.19.55 (1).jpeg
    373 KB · Görüntüleme: 46
  • WhatsApp Image 2021-01-10 at 14.19.55.jpeg
    387,1 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Bunun bir çok sebebi olabilir. Öncelikle anakarttan ramlerin için XMP açık mı değil mi kontrolünü yapmalısın. Ardından tüm driverlarının güncel olup olmadığını kontrol etmelisin (ekran kartın için Geforce Experience uygulamasını kullanabilirsin). Denetim masası güç seçeneklerini de kontrol etmelisin; güç tasarrufu, dengeli, yüksek performans vs. Birde son olarak test ettiğin oyunları, hangi ayarlarda kullandığını ve düşük FPS'ten kastının ne olduğunu bizle paylaşmalısın.

XMP dediğiniz olay eğer ki RAM frekansı yükseltme ise onu yaptım. Tüm driverlarım güncel oradada bir sıkıntı yok. Güç seçeneğim yüksek performansta. Örnek veriyorum Witcher 3 testlerinde 110 almam gerekirken 70'i zor görüyorum. (Full ayarlarda)

İşlemcimiz ve ekran kartımız aynı, işlemci benim de stok soğutucu ile çalışmakta ve Ryzen 5 3600'lerde genel bir ısınma problemi olduğunu söyleyebiliriz. Bunun önüne geçmek için forumda ve bir çok yerde Ryzen 5 3600 Voltaj Düşürme Rehber'i diye aratıp deneyebilirsin. Kendim de bu işlemi Ryzen Master programını kullanarak yapmaktayım, faydası çok oluyor tavsiye ederim. Kasa hava akışının da önemi büyük zira ekran kartımız da ısınan bir model.

Voltaj düşürdüğüm takdirde fpsimde düzelmeler olacak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…