RTX2070 mobil ile 2K oyunculuk ve monitör seçimi

Makaleler
9
Daha fazla  
Merhaba, Tulpar T7 v19.5 kullanıcısıyım. Laptopun ergonomik açıdan kötü buluyorum. Boynum fazla eğik kalıyor. Bilgisayar başında uzun vakitler de geçirdiğim için yavaş yavaş ağrı yapmaya başlıyor. Bu nedenle kendime monitör almak istiyorum. Bütçem maksimum 2000TL. Öncelikle 1080P 144Hz ve 1440P 60Hz monitörler arasında kaldım. Genellikle bilgisayarımda çok rekabetçi oyun oynamam, sadece overwatch oynuyorum o da arada. Diğer oynadığım oyunlar ya story ya da araba oyunları. Bu sebeple 1440P 60Hz monitörler mantıklı geldi. Ayrıca Photoshop ve modelleme yaptığım için renkler ve görüntü benim için fazla önemli o nedenle de IPS ekran tercih etmeyi planlıyorum. Size sorum şu, kullandığım RTX2070 laptopta 1440P de oyunlarda Ultra ayarda sabit 60 FPS almam mümkün mü? Bununla ilgili içerik üreten bir siteden baktım ama pek bilgi bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca bu fiyat aralığına yüksek HDR'li monitör bulunurmu onu da merak ediyorum. En son sorum ise 1080P de 27 inch monitörlerde gerçekten pikselleri görebiliyor musunuz?

Baktığım site: https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-RTX-2070-Laptop-Graphics-Card.384936.0.html.
Oynadığım oyunlar:

oyuns.PNG

(En sık Forza Horizon 4 oynamaktayım o oyundan sonra sırası ile overwatch, Witcher 3, war thunder, battlefront 2, RDR2..)

Kullandığım programlar:
  • Photoshop.
  • Lightroom.
  • After Effects.
  • SolidWorks.
  • Cinema 4D.
  • Blender.
Bulduğum güzel ve kaliteli monitörler:

1440P:
1080P:

Son düzenleyen: Moderatör:
ViewSonic VX3276-2K-mhd tercih ederdim.

Peki RTX2070 MaxP oynadığım oyunları Ultra, 2K'da 60 FPS çalıştırabilir mi?
Yakın mesafeden kullanacaksanız 1080p'de pikselleri sayarsınız. 1440p çözünürlükte de bu monitörü tavsiye ederim.

Yakın mesafeden kastınız? Oturuş mesafeme göre monitör 80-90 santim kadar ileride duruyor.
Ayrıca önerdiğiniz monitör 2,800TL, benim maksimum bütçem 2000TL...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

40-50 FPS arasında oyun deneyimi sunacaktır. Tabii bu oyundan oyuna göre değişir. Çoğu oyunda 60 FPS üstünü görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

40-50 FPS arasında oyun deneyimi sunacaktır. Tabii bu oyundan oyuna göre değişir. Çoğu oyunda 60 FPS üstünü görebilirsiniz.

Bu MaxQ modeli ile test, MaxQ ve MaxP arasındaki performans farklı bu sitede görülüyor. Tahminimce fazladan FPS alır bende bulunan MaxP versiyonu.

Örnek olarak bu videoda MaxQ modeli Shadow of The Tomb Raider'da ultra ayarlarda 72 FPS almış. benim laptopumda Ultra ayarda 89 FPS allıyorum.

Bu arada 2k monitörde 1080p oyun oynama deneyimi nasıl? Ekran fazlamı bulanık oluyor?

Teşekkür ederim, iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı