RTX2070S sistemde RTX çalışmıyor

Kamurannn

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengance RGP Pro 3200 MHz CL16 (2x8)
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000
Ekran kartı
İnno3d Rtx2070 Super
Anakart
MSI B550-A Pro
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Millet, RTX2070S'li bir sistemim var ama daha hiç RTX özelliğini kullanamadım. Yani 7 - 8 tane RTX destekli, Metro Exodus, Tomb Raider vs. oyunlarda RTX açayım açmayayım fark etmez, oyun grafikleri bulanık, RTX aktif edince de oyunlar 5 - 10 dakika içinde çöküyor. Zaten RTX'in daha farkını göremedim bile. Nasıl bir özellik bilmiyorum. DLSS'den bahsetmiyorum bile onu açınca zaten grafikler kat kat bulanık oluyor. Bu konuyu geçen sene de açmıştım, çözüme ulaşamadık. Sistemim toplama bir sistem ve bütün parçaları farklı sitelerden almıştım. Tek tek bütün parçaları servis gönderdim hepsi sorunsuz denildi. 12. sınıfım ve yaklaşık 7 aydır PC'ye elimi sürmüyorum. Geçen ay PC açıp, ekran kartını, sistem güncellemelerini yapıp hemen 1 - 2 RTX destekli oyun indirip denedim, sorun devam ediyordu.

Sistem parçaları 2 yıllık garantili ve 3 ay gibi bir süre sonra garantileri bitecek, yaza kadar halletmek istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…