Çözüldü RTX2070S sisteme overclock yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kamurannn

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengance RGB RT 32GB CL16 (2x16) 3600 MHz
Ekran kartı
inno3d RTX2070S
Anakart
B550-A Pro
İşlemci
R5 3600
Sistemi satın alalı 3 yıl oldu ama 1 yıl kullanıldı. Pek kullanamadım vakit ayıramadım, şimdi bakıyorum performansı pek yeterli değil. Yani Witcher 3 düşük grafiklerde RT-DLSS kapalı 50 FPS civarı alıyorum, çok kötü. RDR2'de Ultra, yüksek, orta karışık 60 FPS anca alıyorum. Yani demek istediğim sistemin performansını nasıl en yükseğe çekebilirim? Overclock yapılır mı değer mi? MB511 kasam(4x120mm fan) ve T6 Ultra hava soğutmam var. İşlemcinin voltajını otomatikten manuele çekmiştim. 1.1500V olarak kullanıyordum daha düşük sıcaklıkta olsun diye ki en yüksek oyunlarda 52 derece gördüm. Ekran kartı sıcaklığım ortalama 72, Max 77 derece gördüm. Ekran kartı, RAM, işlemci hangilerine overclock yapılmalı? Overclock hakkında hiçbir bilgim yok yardımcı olmanızı istiyorum.

Çözüm
O sistemde o FPS hiç normal değil. Düzgün format atıp debloat yapın. 11 Pro 22H2 kurun. Windows tweak ayarlarını yaparsanız baya farkı görürsünüz.
Atmış olduğunuz rehberi adım adım okurken şunu fark ettim daha çok bu, eski tabiri caizse biraz kötü sistemler için Windows'u arka planda vs en az kullanıma yönelik olduğunu fark ettim. Ki gerçekten öyle mi yapıyor? Evet. Boşta %1 ila 4 arası işlemciyi kullanıyor. Her neyse temiz bir kurulum ve debloat ayarlarını yaptım, atmış olduğun rehberde Windows 10 vardı ve bir sorun yaşarsam Windows 10 LTSC sürümünü internette daha kolay çözümüne ulaşırım diyerek W10 LTSC kurdum. Manuel kurulum yaptım, driver güncellemelerini vs. Oyunu indirdim ve ultra grafiklerde; 60-65 fps, yüksek grafiklerde 70-85 fps arası alıyorum. DLSS'de aktif edersem +30 40 fps daha üstüne ekleyebiliriz. Ama DLSS ve TAA yumuşatması nedense grafikleri çok kötü keskinliğe sahip oluyor, gözde miyop astigmat varmış gibi oluyor :D
Her neyse çok teşekkür ederim sorun çözüldü, sadece bu değil, şu da çözüldü.
Sıcaklık arttığında fan hızı artsa bile fps drop olmuyor. 1-2 defa belki oldu ama 1 2 saniye kadar kısa sürdü. Bir de RDR2 indirip deneyeceğim.

Atmış olduğunuz rehberdeki şu Chromium'u kullanamıyorum. Altta bıraktığım ekte gibi hiç bir aramaya ulaşamıyorum, DNS ayarı mı yapmalıyım? Bilmiyorum.
Yine de çok teşekkürler
@Ella Freya
Windows, Microsoft’a sürekli rapor falan gönderiyor. En temiz olması için öyle yapıyoruz. 13900K kullansan bile yapmalısın onu.

Bu arada 22H2 kursan daha iyi olabilirdi. Aynı ayarlar onda da geçerli.

Atmış olduğunuz rehberdeki şu Chromium'u kullanamıyorum. Altta bıraktığım ekte gibi hiç bir aramaya ulaşamıyorum, DNS ayarı mı yapmalıyım? Bilmiyorum.
Size kalmış. Chrome kurup oradaki eklentileri de kurabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı