RTX3050 laptop düşük ayarlarda ve yüksek ayarlarda aynı FPS veriyor

kemalerbill

Zeptopat
Daha fazla  
HP Victus i5 11. nesil RTX 3050 16 GB RAM bir laptopum var. FPS oyunlarında düşük ayarlarda ve yüksek ayarlarda aynı FPS'i alıyorum. Aldığım FPS sonuçları fena değil ama ayarları düşürünce niye FPS'im artmıyor onu merak ediyorum. Arada FPS düşmesi da alıyorum.

FPS oyunlarından kastınız CS:GO ve Valorant ise bu oyunlar pek çok oyunun aksine ekran kartı yerine işlemciye yüklenmeye zaten yatkın oldukları için ayarları düşürdüğünüz an sistemde oyun kaynaklı darboğaza uğruyor. Şunu belirteyim normal şartlar altında bu kombinasyonda bir sistemin yaşamaması gerekir ancak bazı oyunlarda ne yazık ki yaşanıyor. Bu sebepten de ayarları düşürseniz bile FPS artmıyor.

FPS oyunlarından kastınız CS:GO ve Valorant ise bu oyunlar pek çok oyunun aksine ekran kartı yerine işlemciye yüklenmeye zaten yatkın oldukları için ayarları düşürdüğünüz an sistemde oyun kaynaklı darboğaza uğruyor. Şunu belirteyim normal şartlar altında bu kombinasyonda bir sistemin yaşamaması gerekir ancak bazı oyunlarda ne yazık ki yaşanıyor. Bu sebepten de ayarları düşürseniz bile FPS artmıyor.
Merhabalar Aynı özellikler Aynı bilgisayara sahibim aynı sorunları yaşıyorum sadece cs go ve valorant değil bf 1 ve rainbow six siege oyunlarındada aynı sorunu. Yaşıyorum açıkçası ekran kartımdan tam verim alamadığımı düşünüyorum çünkü ekran ultra ayarlara aldığımda ekran kartında değişen şey sadece fan hızı oluyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı