RTX3050 sistemde görüntü oluşturma gecikme süresi artıyor

holifiniks59

Yoctopat
Daha fazla  
Online oyunlar (işlemci ağırlıklı olanlar) hariç neredeyse tüm grafik ağırlıklı oyunlarda -eski olsun yeni olsun- aynı sorunu yaşıyorum. Grafik ayarlarını ister Ultra ister en düşük yapayım, görüntü oluşturma gecikme süresi 2-3 saniyede bir 20 Ms'lerden 100 Ms'lere fırlayıp düşüyor ve bu oyunu oynadığım sürenin tamamında oluyor ve haliyle oyun oynanmaz hale geliyor. Bilgisayarı ilk aldığımda böyle bir problemim yoktu takır takır her oyunu oynuyordum. Bilmeden bir hata mı yaptım acaba diye düşünüyorum ama yapmadım. İç temizliğini ve macununu aksatmıyorum, ısınma problemim yok ve Windows her zaman güncel. Ortada hiçbir şey yokken aniden böyle bir sorunun çıkmasına anlam veremedim. RTX3050 4 GB kullanıyorum. Biliyorum güçlü bir kart değil zaman zaman VRAM darboğazı da yaratabilir evet ama, bu problem olsa zaten en başta da aynısını yaşamam gerekirdi. O yüzden bu sorunun nereden kaynaklı olduğunu bulamadım 5-6 aydır bu şekilde kullanıyorum maalesef. Yardımcı olabilecek varsa çok çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler.

R7 6800H
RTX3050 4 GB 95W
16 GB DDR5 4800MHz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı