RTX3050 sistemde herhangi bir uygulamaya girince sistem donuyor

miraçmrtt53

Femtopat
Daha fazla  
Özellikler.
Anakart: ASUS Prime H610M-R D4.
Ekran kartı: RTX3050.
İslemci: Intel i5 12.nesil
SSD: 500GB.
RAM: 16 GB.
Sorunun neden olduğuna dair hiçbir fikrim yok her oyun oynadığımda başka bir uygulamaya geçmek istediğimde donuyor fare hareket ediyor fareye tıkladığımda uzun bip sesi geliyor bende kasanın güç tuşuna basılı tutarak kapatıyorum sorun çözülüyor bunun hakkında bilgisi olanlar yardım etsin saygılar.

zor mu kral şimdi yaparım yapmasınada bişey olur diye korkuyorum
Kanka ben bios ta yanlış bişey yapmıştım bios gitmişti ve bios pilini çıkarip tekrar takmam lazımdı önce ekran kartını felan söktüm sonra bios pilini çıkarttım yani kolaydı düşündüğümden

zor mu kral şimdi yaparım yapmasınada bişey olur diye korkuyorum
Bir şey olacağını zannetmem de o tür durumlar ekran gelmediğinde falan olur. Bence önceden farklı şeyler deneyin o sonraya kalsın.
Kanka ben bios ta yanlış bişey yapmıştım bios gitmişti ve bios pilini çıkarip tekrar takmam lazımdı önce ekran kartını felan söktüm sonra bios pilini çıkarttım yani kolaydı düşündüğümden
Bios ile bunun bir alakası yok. O yüzden gereksiz bence.

Bir şey olacağını zannetmem de o tür durumlar ekran gelmediğinde falan olur. Bence önceden farklı şeyler deneyin o sonraya kalsın.

Bios ile bunun bir alakası yok. O yüzden gereksiz bence.
Kanka zaten biosta sıkıntı var demedim söküp takmayı demistim

Valorant ve Discord üzerinden oluyor genelde.
Sistem çok güç tüketmeden oluyorsa yazılımsal bir problemdir. Eğer Valorantta monitör Hz dğerinizden yüksek FPS alıyorsanız dikey eşitlemeyi (FPS sabitlemeyi) açın.

Kanka zaten biosta sıkıntı var demedim söküp takmayı demistim
Zaten öyle bir şey demedin. Senin söylediğin çoğunlukla BIOS problemlerinde ve donanımsal sorunlarda denenir. Burada donanımsal problem göremedim.

Sistem çok güç tüketmeden oluyorsa yazılımsal bir problemdir. Eğer Valorantta monitör Hz dğerinizden yüksek FPS alıyorsanız dikey eşitlemeyi (FPS sabitlemeyi) açın.

Zaten öyle bir şey demedin. Senin söylediğin çoğunlukla BIOS problemlerinde ve donanımsal sorunlarda denenir. Burada donanımsal problem göremedim.
Kanka yani belli olmayabilir böyle yerlerde ama volarant işlemci tabanli oyun işlemcide kısıtlama açabilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı