RTX3060 ile 14900K kullanmak problem olur mu?

13900k alabilirim daha soğukmuş o işlemci

AMD ekran kartı tercih etmemeyi anlarım da işlemci olarak İntel AMD'den hem daha pahalı hem de daha dandik işlemciler üretiyor. İşlemci konusunda demirbaş AMD en son ne zaman işlemci aldın bilmiyorum ama.

Birde İntel'in 13. ve 14. nesil işlemcileri arızalı satıyor.

Şöyle aniden bozulan işlemcilerin grafiğine bakabilirsin ve bunu intelin umursadığı yok satmaya devam ediyor.

7800x3d alabilirsin bu dönemin en iyi işlemcisi o sayılır oyun anlamında. 7900x3d 7950x3d'de problemler var tam randımanlı çalıştıramadılar.

Bu arada ille de alacağım diyorsan konu başlığında sorduğun sorunun cevabı bir problem olmaz kullanabilirsin problemsiz. Ekran kartını ilerleyen dönemde kesin değiştireceksen al ama çünkü 3060'ı tam güçte 11400f ile de kullanabilirsin.

Son düzenleme:
Darboğaz olur diyenler büyük ihtimalle ekran kartı yetmez bu işlemciye anlamında söylemişlerdir diye düşünüyorum. En yüksek performanslı işlemcilerden biri işlemci tarafında darboğaz olmayacağını dedem debilir.

Tam tersi oluyor.

Her yerden yanlış bilgi fışkırıyor bu foruma ne oldu böyle? Allah aşkına 14900k ile 3060 darboğaz yapar mı ya. 5090 takılsa bana mısın demeyecek işlemci. Ayrıca son microcode güncellemesi ile bozulma sorunu giderildi. Ancak soket ömrü bitti o yüzden konu sahibine tavsiyem daha verimli olan 9950X tarafına yönelmesi olacak. Daha kolay soğutulabilen bir işlemci farkı anla diye söylüyorum Intel 10nm, diğeri AMD 4nm. 10nm ama iyileştirilmiş diyenler olacak, 10nm üstüne 8 tane kaçak kat çıktı Intel o yüzden tavsiye etmiyorum. AMD sevmiyorum diyen kardeşim aklı selim davran ve işini görüyorsa 9950X'e yönel.

i9 14900K 5090 da darboğaz yapar yanlış bilgi diyorsunuz yani peki göreceğiz testlerde.

i9 14900K 5090 da darboğaz yapar yanlış bilgi diyorsunuz yani peki göreceğiz testlerde.

Oyun ve çözünürlük gibi bir sürü etken var. Ona kalırsa 4K'da 5600X'e 4070 Ti filan takın kullanırsınız yani. Tamamen amacınıza bağlı.

Voltaj ile bozulanlar haricinde 13. Nesilin ilk üretilenlerinde arızalıda var, VIA oksidasyon, paslanma sorunu olan işlemciler o şekilde satılmış, fark edip yeni üretilenlerde düzeltmişler.

Oksidasyon voltajdan kaynaklanıyorda olabilir, sanırım anakartlar işlemcinin güç talebine yetişmek için tepe 1.62v gibi çok uçuk bir voltaj veriyorlardı. Böyle olmasa bile sorunun ne kadarını kapsıyor onuda bilmiyorum ama genel olarak voltaj kaynaklı olduğu söylenmekte.

Son düzenleme:
Oyun ve çözünürlük gibi bir sürü etken var. Ona kalırsa 4K'da 5600X'e 4070 Ti filan takın kullanırsınız yani. Tamamen amacınıza bağlı.

Oksidasyon voltajdan kaynaklanıyorda olabilir, sanırım anakartlar işlemcinin güç talebine yetişmek için tepe 1.62v gibi çok uçuk bir voltaj veriyorlardı. Böyle olmasa bile sorunun ne kadarını kapsıyor onu da bilmiyorum ama genel olarak voltaj kaynaklı olduğu söylenmekte.

Paslanma daha önceki üretim kaynaklı bir hata, onu 2023 yılında fark edip çözmüşler ama giden işlemciler o şekilde gitmiş, voltaj olayı sonradan patlak verdi, birbirinden bağımsız sorunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı