RTX3060 Ti bilgisayar donuyor

d4irea

Centipat
Daha fazla  
Bazen bilgisayarim donuyor 4 ay once aldim. Norton 360 for Games ve Malwarebytes ile tarama yapinca virus yok dedi. Var midir? Virus sistemim RTX3060 Ti 16 GB DDR i3 13100F.

Bazen şu sitede olanlara hayret ediyorum. Kendini bilgili sanan ve insanlara ona göre tavsiye veren insanların aslında hiçbir şey bilmediği gerçeği aşırı üzücü. Bu senenin Ocak ayında çıkmış 13100F işlemcisine eski demiş adam. Çok ilginç gerçekten. Darboğaz olacağını falan konuşmuşlar. Yok öyle bir şey o işlemci o ekran kartına darboğaz yapamaz.

Gelelim konu sahibine, sisteminiz yeni bir sistem ama belki HDD kullanıyorsanız mekanik disk hasar görmüş olabilir. SSD kullanmanızı öneririm. Ayrıca bu tarz donmalar genellikle işletim sisteminden de kaynaklanabiliyor. Sistemi aldığınız yer işletim sistemini düzgün kurmamış olabilir. Temiz bir kurulum ile tekrar test yapılabilir.

Hocam gözünüz iyi görüyor mu bilmem ama i3 ile ilgili konuşuyoruz, i3 en eski nesil sayılan işlemci neslidir, i5 orta i7 geniş arazi i9 advanced.
Dalga falan mı geçiyorsunuz? Böyle bir şey yok. Nesillerin ne olduğunu araştırmanızı öneririm.

İ3 işlemciden ne bekliyorsun dostum?
i3-13100F Ocak 2023'te çıkan yeni bir işlemcidir. i3, i5, i7, i9 sadece güçle ilgili şeyler. Siz herhalde i7-2620M işlemcisinin i3-13100F'ten güçlü olduğunu sanıyorsunuz.

2024'te daha eskisi olan 14.nesil i3 çıkacak. (!)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı