ErdemKRBCK
Centipat
Daha fazla
Merhaba.
Sıfır ASUS GeForce 3060 Ti ekran kartı aldım. Taktım işlemci fanları dönmeye başladı, 5-10sn sonra durdu. Görüntü gelmedi. DisplayPort kablosunu anakarta takıp ekranı açtım. NVIDIA driver yüklemesi yapmaya çalıştım. İlgili donanımın olmadığını belirten uyarı ile kurulumu yapamadım.
Uyguladığım denemeler
1-Anakartı BIOS son sürümüne güncelledim. Olmadı. (BIOS'ta bununla ilgili bir ayar yapılıyor mu bilmiyorum)
2-Tüm parçaları söktüm ekran kartı ile yeniden taktım yine olmadı.
3-Ekran kartını başka bilgisayarda denedim. İlk fanlar çalışmadı. Driver yükleyince sorunsuz çalıştı.
4-Benim PSU yetersiz diye düşündük. Ekran kartı benim bilgisayarımda takılıyken diğer bilgisayarın PSU'sunun PCI-e güç soketlerini benim bilgisayarın ekran kartına taktım. İki bilgisayarı da aynı anda çalıştırdım. Yine görüntü gelmedi. Olmadı.
5-DisplayPort yerine HDMI takıp açmayı denedim. Olmadı.
Çözüm önerilerini bekliyorum.
bilgisayar Bileşenleri.
Anakart: ASUS ROG STRIX H470 I-Gaming Mini-ITX
İşlemci: Intel i5 10600.
RAM: HyperX 2x16.
Ekran Kartı: ASUS GeForce RTX 3060 Ti GDDR6X 8 GB Dual.
Güç Kaynağı: Zalman GigaMax ZM650-GVII 80+Bronze
SSD: M2.SATA western 500 GB.
SSD: Kingston 240 GB.
Soğutucu: Cooler Master 120L.
İşletim sistemi: Windows 11 Pro
Sıfır ASUS GeForce 3060 Ti ekran kartı aldım. Taktım işlemci fanları dönmeye başladı, 5-10sn sonra durdu. Görüntü gelmedi. DisplayPort kablosunu anakarta takıp ekranı açtım. NVIDIA driver yüklemesi yapmaya çalıştım. İlgili donanımın olmadığını belirten uyarı ile kurulumu yapamadım.
Uyguladığım denemeler
1-Anakartı BIOS son sürümüne güncelledim. Olmadı. (BIOS'ta bununla ilgili bir ayar yapılıyor mu bilmiyorum)
2-Tüm parçaları söktüm ekran kartı ile yeniden taktım yine olmadı.
3-Ekran kartını başka bilgisayarda denedim. İlk fanlar çalışmadı. Driver yükleyince sorunsuz çalıştı.
4-Benim PSU yetersiz diye düşündük. Ekran kartı benim bilgisayarımda takılıyken diğer bilgisayarın PSU'sunun PCI-e güç soketlerini benim bilgisayarın ekran kartına taktım. İki bilgisayarı da aynı anda çalıştırdım. Yine görüntü gelmedi. Olmadı.
5-DisplayPort yerine HDMI takıp açmayı denedim. Olmadı.
Çözüm önerilerini bekliyorum.
bilgisayar Bileşenleri.
Anakart: ASUS ROG STRIX H470 I-Gaming Mini-ITX
İşlemci: Intel i5 10600.
RAM: HyperX 2x16.
Ekran Kartı: ASUS GeForce RTX 3060 Ti GDDR6X 8 GB Dual.
Güç Kaynağı: Zalman GigaMax ZM650-GVII 80+Bronze
SSD: M2.SATA western 500 GB.
SSD: Kingston 240 GB.
Soğutucu: Cooler Master 120L.
İşletim sistemi: Windows 11 Pro
Son düzenleme: