RTX3060 Ti görüntü vermiyor

ErdemKRBCK

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.
Sıfır ASUS GeForce 3060 Ti ekran kartı aldım. Taktım işlemci fanları dönmeye başladı, 5-10sn sonra durdu. Görüntü gelmedi. DisplayPort kablosunu anakarta takıp ekranı açtım. NVIDIA driver yüklemesi yapmaya çalıştım. İlgili donanımın olmadığını belirten uyarı ile kurulumu yapamadım.

Uyguladığım denemeler
1
-Anakartı BIOS son sürümüne güncelledim. Olmadı. (BIOS'ta bununla ilgili bir ayar yapılıyor mu bilmiyorum)
2-Tüm parçaları söktüm ekran kartı ile yeniden taktım yine olmadı.
3-Ekran kartını başka bilgisayarda denedim. İlk fanlar çalışmadı. Driver yükleyince sorunsuz çalıştı.
4-Benim PSU yetersiz diye düşündük. Ekran kartı benim bilgisayarımda takılıyken diğer bilgisayarın PSU'sunun PCI-e güç soketlerini benim bilgisayarın ekran kartına taktım. İki bilgisayarı da aynı anda çalıştırdım. Yine görüntü gelmedi. Olmadı.
5-DisplayPort yerine HDMI takıp açmayı denedim. Olmadı.

Çözüm önerilerini bekliyorum. 🙏🏼

bilgisayar Bileşenleri.
Anakart
: ASUS ROG STRIX H470 I-Gaming Mini-ITX
İşlemci: Intel i5 10600.
RAM: HyperX 2x16.
Ekran Kartı: ASUS GeForce RTX 3060 Ti GDDR6X 8 GB Dual.
Güç Kaynağı: Zalman GigaMax ZM650-GVII 80+Bronze
SSD: M2.SATA western 500 GB.
SSD: Kingston 240 GB.
Soğutucu: Cooler Master 120L.
İşletim sistemi: Windows 11 Pro

Son düzenleme:
Merhaba.
Sıfır ASUS GeForce 3060 Ti ekran kartı aldım. Taktım işlemci fanları dönmeye başladı, 5-10sn sonra durdu. Görüntü gelmedi. DisplayPort kablosunu anakarta takıp ekranı açtım. NVIDIA driver yüklemesi yapmaya çalıştım. İlgili donanımın olmadığını belirten uyarı ile kurulumu yapamadım.

uyguladığım denemeler
1
-anakartı BIOS son sürümüne güncelledim. Olmadı. (BIOS'ta bununla ilgili bir ayar yapılıyor mu bilmiyorum)
2-tüm parçaları söktüm ekran kartı ile yeniden taktım yine olmadı.
3-ekran kartını başka bilgisayarda denedim. İlk fanlar çalışmadı. Driver yükleyince sorunsuz çalıştı.
4-benim PSU yetersiz diye düşündük. Ekran kartı benim bilgisayarımda takılıyken diğer bilgisayarın PSU'sunun PCI-e güç soketlerini benim bilgisayarın ekran kartına taktım. İki bilgisayarı da aynı anda çalıştırdım. Yine görüntü gelmedi. Olmadı.

bilgisayar bileşenleri.
Anakart
: ASUS ROG STRIX H470 ı-Gaming mini-ITX
işlemci: Intel i5 10600.
RAM: HyperX 2X16.
ekran kartı: ASUS GeForce RTX 3060 Ti GDDR6X 8 GB Dual.
güç kaynağı: Zalman GigaMax ZM650-gvıı 80+Bronze
soğutucu: Cooler Master 120l.

Ekran kartını takıp açtıktan sonra bekledinmi bir 30 40 saniye olmazsa yine tekrar aç bekle bende yeni ekran kartı aldimda hep böyle oluyor 2 kez deneyince açılıyor 5 kez değiştim hep bende böyle oldu.

Merhaba.

uyguladığım denemeler
1
-anakartı BIOS son sürümüne güncelledim. Olmadı. (BIOS'ta bununla ilgili bir ayar yapılıyor mu bilmiyorum)
2-tüm parçaları söktüm ekran kartı ile yeniden taktım yine olmadı.
3-ekran kartını başka bilgisayarda denedim. İlk fanlar çalışmadı. Driver yükleyince sorunsuz çalıştı.
4-benim PSU yetersiz diye düşündük. Ekran kartı benim bilgisayarımda takılıyken diğer bilgisayarın PSU'sunun PCI-e güç soketlerini benim bilgisayarın ekran kartına taktım. İki bilgisayarı da aynı anda çalıştırdım. Yine görüntü gelmedi. Olmadı.

bilgisayar bileşenleri.
Anakart
: ASUS ROG STRIX H470 ı-Gaming mini-ITX
işlemci: Intel i5 10600.
ekran kartı: ASUS GeForce RTX 3060 Ti GDDR6X 8 GB Dual.
güç kaynağı: Zalman GigaMax ZM650-gvıı 80+Bronze
soğutucu: Cooler Master 120l.

Anakart Debug LED'leri var mı yanıyor mu?

Ekran kartını takıp açtıktan sonra bekledinmi bir 30 40 saniye olmazsa yine tekrar aç bekle bende yeni ekran kartı aldimda hep böyle oluyor 2 kez deneyince açılıyor 5 kez değiştim hep bende böyle oldu.
Baya bekledim. Hatta ekran kartı fanı çalışmadığı için kartta ısınma oldu. 20-30 kere farklı yöntemler ile açıp kapatıp beklemişimdir. Teşekkürler.

Anakart Debug LED'leri var mı yanıyor mu?
Alt sol köşesinde ledler var. İlk açılışta turuncu yanıyor. Biraz bekliyor. Sonra beyaz yanıyor 1 sn içinde sönüyor. Sonra sarı sayıyor 2 sn sonra sönüyor. Teşekkürler.

Merhaba.

Uyguladığım denemeler
1
-Anakartı BIOS son sürümüne güncelledim. Olmadı. (BIOS'ta bununla ilgili bir ayar yapılıyor mu bilmiyorum)
3-Ekran kartını başka bilgisayarda denedim. İlk fanlar çalışmadı. Driver yükleyince sorunsuz çalıştı.
4-Benim PSU yetersiz diye düşündük. Ekran kartı benim bilgisayarımda takılıyken diğer bilgisayarın PSU'sunun PCI-e güç soketlerini benim bilgisayarın ekran kartına taktım. İki bilgisayarı da aynı anda çalıştırdım. Yine görüntü gelmedi. Olmadı.

bilgisayar Bileşenleri.
Anakart

Başka anakarta takmayı denediniz mi hocam?

Merhaba.

Uyguladığım denemeler
1

bilgisayar Bileşenleri.
Anakart
RAM: HyperX 2x16.
HDMI ile görüntü almayı deneyin olmadı kabloyu değişin.

PCI slotunu değiştirmeyi denediniz mi hocam?
Tek slot var. Itx-Mini anakart çünkü. Teşekkürler.

Başka anakarta takmayı denediniz mi hocam?

HDMI ile görüntü almayı deneyin olmadı kabloyu değişin.
Başka anakartta ekran kartı çalışıyor. Ekran kartında sorun yok. Hdmi ve tüm Dp ler tek tek denendi. Olmadı. Kablolar farklı denendi olmadı. Monitör farklı denendi olmadı. Teşekkürler.

Tek slot var. Itx-Mini anakart çünkü. Teşekkürler.

Başka anakartta ekran kartı çalışıyor. Ekran kartında sorun yok. Hdmi ve tüm Dp ler tek tek denendi. Olmadı. Kablolar farklı denendi olmadı. Monitör farklı denendi olmadı. Teşekkürler.
anakartında veya işlemcinde sorun vardır. işlemciyi başka anakart da deneyin olursa anakart sorunlu demektir

PSU'nun elektrik bağlantısını kesin, BIOS pilini çıkarın, görüntü kablosunu ekran kartına takıp açın sistemi, BIOS sıfırlama sonrası direkt ekran kartından görüntü almanız lazım, anakarttan alırsanız yine PCI-e üzerinden görüntü vermez.

Veya BIOS'tan multi monitör ayarını açın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı