emre121315
Picopat
Daha fazla
Dllsyi geçtim Fg Var ? bu ikisi ayrı şeyler.Ki Fg de az buz FPS vermiyor.Ama 3060 ti'de böyle bir şans yok.Hmm anladım. Peki ben 2k ayarlarda Callisto Protocol ve Starfield oynamak istiyorum. Onu ne yapacağız? 3060 ti 1440pde idare edebilir ama 4060 edemez. Dlss'ye böyle yaslanırsanız Amd Dead İsland Callisto Protocol ve Starfield gibi oyunlara DLSS ekletmediği zaman üzülürsünüz. Kas gücü farkı bu kadar fazla ise teknolojiye bel bağlanmaz. 3060 ti zaten saf güçte o performansı verebiliyorken neden DLSS ile uğraşmak isteyeyim ki? Ama birini alacak olsam 4060 alırdım çünkü daha ucuz. O fiyat farkına değmez.
Amd adam akıllı bişe çıkaramadı ki adam silkelesin. 7900 xt kartlardan sonra tek 7600 geldi o da ilginç bi karttı geldiği gibi gitti kimse sallamadı. Bir de şu var yeni nesil yapsalar ne fark edecek o da bir soru. Fsr 3.0 zaten 6000 serisine de gelecek. E ekstra birşey gelecek gibi de durmuyor. 6700 XT alsan 7000 serisi kart beklemekten daha iyidir. O kartın ne kadar güçlü ve f/p olduğunu biliyoruz. Adamlar öyle bir başarısızlık yaptı ki küfür bile yiyemiyorlar ortada bişe yok çünkü. Ürün çıkmıyor ki laf edelim. 6000 serisinden devam gibi duruyor ortada kart yok teknoloji yok.Gerçekçi olursak AMD milleti sene başından beri silkeliyor biri optimizasyonu bozuk, diğeri ne kadar gereksiz kaplama varsa köklenerek test edilmiş iki oyun üzerinden 12 GB, 12 GB diye çığırarak.
12 GB ise gelip RX 7700, 7700 XT falan çıkaraksın yok öyle eski nesil 6700 XT ile 8 aydır dolanıp durmak. Eski nesillerin stokları erisin diye ayak yapıyorlar millet de afiyetle yiyor. Onun bile VRAM optimizasyonu düzgün değil, kıytırık Valorant'ta bile AMD kartlar daha çok VRAM tüketiyor NVIDIA'dan.
Bir düşün bakalım neden 5500 XT, 6600 XT sıralamasından sonra 6700 XT değil de 4060 Ti aldım. AMD RX 7700 çıkardı da mı almadık, Windows'a ROCm getirmedi de mi almadık, Frame Generation'ın hakkında ne olacak ne bitecek adam akıllı bir bilgi vermedi de mi almadık?
Güzel bir özellik elbet de bu özelliklerin hepsi her oyunda olmuyor işte. Olsa da native oynamak varken bunu neden açmalıyım ki? O yüzden kas gücü önemli dedim nativede oyun 60 fpsnin altına düşmediği takdirde gereği yok. 1080 vs 3050 gibi düşünün. Yani o kadar fps farkı yok elbet arada da örnek olarak söylüyorum.Dllsyi geçtim Fg Var ? bu ikisi ayrı şeyler.Ki Fg de az buz FPS vermiyor.Ama 3060 ti'de böyle bir şans yok.
Abi AMD yemeği pişiriyor tuz atmıyor. Açıklayacak olursak yemeği saf güce tuzu ise teknolojiye benzetirsek yemek her zaman yemektir ama anlamı yoktur tuzu attığın zaman bir anlamı olur ve üstüne ekleyeceğin bir çok baharatın olur.Amd adam akıllı bişe çıkaramadı ki adam silkelesin. 7900 xt kartlardan sonra tek 7600 geldi o da ilginç bi karttı geldiği gibi gitti kimse sallamadı. Bir de şu var yeni nesil yapsalar ne fark edecek o da bir soru. Fsr 3.0 zaten 6000 serisine de gelecek. E ekstra birşey gelecek gibi de durmuyor. 6700 XT alsan 7000 serisi kart beklemekten daha iyidir. O kartın ne kadar güçlü ve f/p olduğunu biliyoruz. Adamlar öyle bir başarısızlık yaptı ki küfür bile yiyemiyorlar ortada bişe yok çünkü. Ürün çıkmıyor ki laf edelim. 6000 serisinden devam gibi duruyor ortada kart yok teknoloji yok.
Güzel bir özellik elbet de bu özelliklerin hepsi her oyunda olmuyor işte. Olsa da native oynamak varken bunu neden açmalıyım ki? O yüzden kas gücü önemli dedim nativede oyun 60 fpsnin altına düşmediği takdirde gereği yok. 1080 vs 3050 gibi düşünün. Yani o kadar fps farkı yok elbet arada da örnek olarak söylüyorum.
Tuzla muzla açıklanmaz bu hocam. O zaman her yemeğe tuz atamazsınız ya da bazı yemekler tuzsuz daha güzel olur. Böyle örneklendiremeyiz. 3060 ti saf kas olarak daha güçlü ama frame gen yok ki tek eksiği bu yani. Dlss zaten onda da var. 4060 ise tam tersi daha güçsüz ama frame gen bide dlss 3.0 var. Burada bir tercih var. Dlss olmayan oyunlar var mesela ne yapacağım o oyunlarda ben? 1440p monitörüm var DLSS frame gen gibi teknolojiler yok. İşte kas gücünün önemi burada başlıyor. Bağımsız oyunlar olabilir Amd anlaşmalı oyunlar olabilir bunlarda DLSS olmaz. 3060 ti daha pahalı olmasa 4060'tan daha iyi bir opsiyon olabilirdi. Ama aradaki farka değmez. 15 fps az değil bu arada. Gow'da hemde.Abi AMD yemeği pişiriyor tuz atmıyor. Açıklayacak olursak yemeği saf güce tuzu ise teknolojiye benzetirsek yemek her zaman yemektir ama anlamı yoktur tuzu attığın zaman bir anlamı olur ve üstüne ekleyeceğin bir çok baharatın olur.
Teknoloji olmak zorunda bunu amd de biliyorTuzla muzla açıklanmaz bu hocam. O zaman her yemeğe tuz atamazsınız ya da bazı yemekler tuzsuz daha güzel olur. Böyle örneklendiremeyiz. 3060 ti saf kas olarak daha güçlü ama frame gen yok ki tek eksiği bu yani. Dlss zaten onda da var. 4060 ise tam tersi daha güçsüz ama frame gen bide dlss 3.0 var. Burada bir tercih var. Dlss olmayan oyunlar var mesela ne yapacağım o oyunlarda ben? 1440p monitörüm var DLSS frame gen gibi teknolojiler yok. İşte kas gücünün önemi burada başlıyor. Bağımsız oyunlar olabilir Amd anlaşmalı oyunlar olabilir bunlarda DLSS olmaz. 3060 ti daha pahalı olmasa 4060'tan daha iyi bir opsiyon olabilirdi. Ama aradaki farka değmez. 15 fps az değil bu arada. Gow'da hemde.
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 8 GB Specs
NVIDIA AD106, 2535 MHz, 4352 Cores, 136 TMUs, 48 ROPs, 8192 MB GDDR6, 2250 MHz, 128 bitwww.techpowerup.com
RTX 40 serisi 5nm düğüm kullanmaktadır, 5nm'nin en iyisi denilebilir ama 3nm değil. 3nm yi bu sene sadece Apple'a ayıracak gibi.
Amd adam akıllı bişe çıkaramadı ki adam silkelesin. 7900 xt kartlardan sonra tek 7600 geldi o da ilginç bi karttı geldiği gibi gitti kimse sallamadı. Bir de şu var yeni nesil yapsalar ne fark edecek o da bir soru. Fsr 3.0 zaten 6000 serisine de gelecek. E ekstra birşey gelecek gibi de durmuyor. 6700 XT alsan 7000 serisi kart beklemekten daha iyidir. O kartın ne kadar güçlü ve f/p olduğunu biliyoruz. Adamlar öyle bir başarısızlık yaptı ki küfür bile yiyemiyorlar ortada bişe yok çünkü. Ürün çıkmıyor ki laf edelim. 6000 serisinden devam gibi duruyor ortada kart yok teknoloji yok.
Getiremicekler zaten benceYanlış olmuş, düzeltme için teşekkürler.
FSR 3.0 gelecek dendi nasıl geleceği söylenmedi. Sen AMD'nin ağzından "RX 6000 serisine Frame Generation getireceğiz" diye bir laf duydun mu? Ben duymadım. Frame Generation eklenmedikten sonra cilalanmış FSR 2.0 gelip adı FSR 3.0 olsa ne yazar, olmasa ne yazar.
6700 XT diğer her eski nesil kart gibi ikinci elde f/p bir karttır. Bugün sıfır 6700 XT alanlar büyük bir yanılgı içerisinde, buyursunlar alsınlar herkes kendi tercihinin sorumlusudur nasıl olsa.
Getiremicekler zaten bence.
AMD ne yapıyor da böyle hatalara düşüyor anlamadım gittiBen RX 7000 serisine gelir diyorum ama 6000 serisi imkansıza yakın, en azından Frame Generation kısmı.
2020 yılında iki firmanın da aklında Frame Generation diye bir olay yoktu zaten NVIDIA buna özel donanım geliştirmemişken AMD mi kalkıp "dur ileride Frame Generation yapar koyar eski kartlara destekleriz" diye düşünsün. Yapacak olsalar bu 2,5 senede çoktan yaparlardı.
Yalnız ilginç bir şekilde RX 7000'in bazı absürt güçlü yanları var, yani bir programda 6950 XT denen kart RTX 3050'nin bile gerisinde kalırken 7900 XT, 4080'e yakın performans veriyordu. Bu da iki jenerasyon arasındaki donanımsal farkları ortaya koyuyor.
Frame gen ile alakalı birşey duymadım şahsen onla alakalı birşey de demedim zaten. Fsr ne olacak göreceğiz. Ama görüntüyü böyle bozmaya devam edecekse gelmese de olur. Herşey iyi hoş da hocam 4060 sıfır alınmaz 2.el alın 3000 serisi para israfı 2.el alın o bu diye diye sıfır kart alamaz olduk. Herşeye 2.el diyorsunuz. Ne alacağız biz? 0 6700 XT gayet de alınır 10 bin lira o kart için gayet iyi miktar uzun ömrü var. 2k performansı harika zaten.Yanlış olmuş, düzeltme için teşekkürler.
FSR 3.0 gelecek dendi nasıl geleceği söylenmedi. Sen AMD'nin ağzından "RX 6000 serisine Frame Generation getireceğiz" diye bir laf duydun mu? Ben duymadım. Frame Generation eklenmedikten sonra cilalanmış FSR 2.0 gelip adı FSR 3.0 olsa ne yazar, olmasa ne yazar.
6700 XT diğer her eski nesil kart gibi ikinci elde f/p bir karttır. Bugün sıfır 6700 XT alanlar büyük bir yanılgı içerisinde, buyursunlar alsınlar herkes kendi tercihinin sorumlusudur nasıl olsa.
Sataşanlara diyeceğin şey belli hocam. Senin pcden pahalı bu parça ne anlatıyorsun diye lafı yapıştır geç. 7900 xt'ye de laf etmezsin. Ediyorsa da ağzının payını verin.AMD ne yapıyor da böyle hatalara düşüyor anlamadım gitti
@kino Ya bir de şu AMD alanlara yapılanlar var ya abi ben 7900xt almışım bana diyorlar ki "sen fakir misin.amd fakir işi ne işin var o markayla" diye bana sataşıyorlar. Cidden bu muhabbetten bıkmış durumdayım