RTX3060 Ti vs RTX4060

Hocam 7000 serisinin geç çıkmasını FSR 3.0'ı diğer kartlara uyarlamaya bağlıyorlar. VRAM konusuda 12 GB AMD, 8 GB NVIDIA'dan daha uzun ömürlü gene de. 8 GB yetmeme konusu döndüğü için, stokları da eritmek işlerine geldi. Millette yeni nesil kart alacağım dediği zaman tek seçenek 8 GB NVIDIA'lar. Her iki markanında cepleri doluyor aslında. Kaybeden gene kullanıcı :)

Bana sorarsan FSR 3.0'ın diğer kartlara uyarlanması (Frame Generation ile beraber) çok zor, temelden optik akış gücü istiyor. RTX 4000'in çalıştırabilmesi de tamamen baştan aşağı optimize edilmiş donanımlardan kaynaklı. Öyle yalnızca "güçlü Tensör çekirdeğimiz var o yüzden çalışıyor" şeklinde değil. Tensör çekirdekleri son kaliteyi düzenlemek için varlar. DLSS 2.0 ile FSR 2.0 arasındaki kalite farkı gibi düşün.

Yani AMD nereden kesip biçecek de bunu tüm kartlara ayarlayabilecek. RT performansında bile hala NVIDIA ile eşit gidemiyorlar 2 jenerasyon geçmesine rağmen. RSR bile hala FSR 1.0 kalitesinde dişe dokunur bir gelişme yok. Benim tek endişem AMD'nin Frame Generation'ı tamamen sonraki jenerasyona bırakıp bu seriye FSR 3.0 adı altında cilalanmış FSR 2.0 atması. Bu sefer de 2025'e kadar tüm piyasayı NVIDIA'nın kucağını bırakırsın.

Bana sorarsan FSR 3.0'ın diğer kartlara uyarlanması (Frame Generation ile beraber) çok zor, temelden optik akış gücü istiyor. RTX 4000'in çalıştırabilmesi de tamamen baştan aşağı optimize edilmiş donanımlardan kaynaklı. Öyle yalnızca "güçlü Tensör çekirdeğimiz var o yüzden çalışıyor" şeklinde değil. Tensör çekirdekleri son kaliteyi düzenlemek için varlar. DLSS 2.0 ile FSR 2.0 arasındaki kalite farkı gibi düşün.

Yani AMD nereden kesip biçecek de bunu tüm kartlara ayarlayabilecek. RT performansında bile hala NVIDIA ile eşit gidemiyorlar 2 jenerasyon geçmesine rağmen. RSR bile hala FSR 1.0 kalitesinde dişe dokunur bir gelişme yok. Benim tek endişem AMD'nin Frame Generation'ı tamamen sonraki jenerasyona bırakıp bu seriye FSR 3.0 adı altında cilalanmış FSR 2.0 atması. Bu sefer de 2025'e kadar tüm piyasayı NVIDIA'nın kucağını bırakırsın.
Öyle yapmaz bence birazcık kendini düşünüyorsa

Hocam bir de adamlar hiç donanımsal bir şey yapmadılar onun da acemiliği olabilir

Son düzenleme:

FSR 3.0, 2'nin biraz daha gelişmiş versiyonu olursa, dediğiniz gibi hocam FG bir sonraki nesillere kalır. Bu durumda AMD'nin satması için VRAM ve saf güç işini bayağı abartması lazım. Bu şekilde de en fazla 4060, 4060 Ti falan satışlarını azaltır. 4080, 4090 alacak adam için bir şey değişmez. Bekleyip görelim bakalım.

Öyle yapmaz bence birazcık kendini düşünüyorsa.

Vallahi çoktan yaptı. Starfield'da yalnızca FSR 2.0 desteği olsun diye Bethesda ile anlaşma yaptı. Bu da ne demek "ben DLSS 3.0'ı bu oyunda görmek istemiyorum". AMD neden bunu yapsın? Adamlar kabaca kendi kartlarının, kendi sponsor oldukları oyunda ezilmesini istemiyorlar. Bu bildiğin başını kumun altına gömmektir.

Vallahi çoktan yaptı. Starfield'da yalnızca FSR 2.0 desteği olsun diye Bethesda ile anlaşma yaptı. Bu da ne demek "ben DLSS 3.0'ı bu oyunda görmek istemiyorum". AMD neden bunu yapsın? Adamlar kabaca kendi kartlarının, kendi sponsor oldukları oyunda ezilmesini istemiyorlar. Bu bildiğin başını kumun altına gömmektir.

Hocam karta potansiyeli verdi hiç yapmadığı yapay zeka al çekirdeklerini koydu. Asıl yapması gereken potansiyeli olan karta teknolojiyi koymuyor.

Hocam karta potansiyeli verdi hiç yapmadığı yapay zeka al çekirdeklerini koydu. Asıl yapması gereken potansiyeli olan karta teknolojiyi koymuyor.

İşte bunu yapacak, Starfield'da DLSS engellemek nedir. Sen kendi işine bakacaksın, teknolojiyi çıkaracaksın, çıkaramıyorsan da diğerlerinin yoluna taş koymayacaksın. NVIDIA'dan hiç böyle bir hareket gelmedi bugüne kadar FSR'a karşı örneğin.

İşte bunu yapacak, Starfield'da DLSS engellemek nedir. Sen kendi işine bakacaksın, teknolojiyi çıkaracaksın, çıkaramıyorsan da diğerlerinin yoluna taş koymayacaksın. NVIDIA'dan hiç böyle bir hareket gelmedi bugüne kadar FSR'a karşı örneğin.
Ya şimdi benim belki bu gibi teknolojilere ihtiyacım olmayacak ama şimdi ilerde kartı 7600 olan adam ne yapsın adam karta para vermiş ihtiyacı olacak buna ancak AMD de adamlık yok yapabiliyorsan yap yapamıyorsan yapamıyorum de yapma bu da mı zor. Küçük bir açıklama sadece !!!

Hocam siz benim yerimde. Olsaydınız ne yapardınız?

Son düzenleme:
DLSS 3'e güvenin rahat olun diye diye ayakta silkelediler milleti bayağıdır. 8 GB kartları anca öyle satıyorlar çünkü.

AMD'de bunun aynısını FSR3.0 umutları ve 12 GB VRAM'i göze sokarak yapıyor. Benim gördüğüm FSR3.0 umutları ve üç beş oyunda 12 GB VRAM ile öne çıkması ile birlikte 6700XT'yi çok güzel bir şekilde satmayı başardı.

8 aydan beri FSR 3.0 gelecek süper performans olacak deniyor ortalıkta hala bir şeyler yok. 12 GB VRAM deniliyor 8 GB yetersiz deniliyor ama oyun kıyaslamalarında ne hikmetse AMD kartları daha çok VRAM harcıyor.

Hadi onu da geçtim AMD'nin kartları nerede 7000 serisi duyrulalı 8 ay oldu bir 7900XT-XTX var bir de 7600 nerede kaldı 7700-7800XT'ler.

Ben AMD'de şu anda herhangi bir şekilde ileriye yönelik bir şey göremiyorum. Uygun olması ve daha fazla VRAM olması harici bu kartlar ne sunabiliyor bana. Altı dolu umutlar mı, yepis yeni cillop gibi teknolojiler mi, ileriye dönüklülük açısından bir geliştirme mi?

AMD bana uygunluk ve 2-3 modelde yüksek VRAM harici ne sunuyor açıklar mısın lütfen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı