RTX3060 Ti vs RTX4060

Daha çok AMD tarafındayım. NVIDIA'nın yaptıklarını bende doğru bulmuyorum hocam. Adamlar DLSS satıyor. 8 GB kartlarını sadece 1080p için öneriyorum zaten. Onunda tek nedeni DLSS 3.0 olması. Ama objektif olursak 16 GB + DLSS 3 uzun sürede iş yapar. Bir de iyi fiyata bulunabilse keşke.

Tabii ki hocam. Uygun fiyat olsa 4060 Ti gözüm kapalı alırım teknolojiler iyi hoş. Ama team red bütçesi çok yüksek olmayanlar için cidden iyi. Fiyatı düşer diye kesin takip edeceğim bu kartı. 12 13k olursa belki birgün alırım bile.

Zaten RX6600'den geçilmesi gereken bir kart değil bence, ben RX 6800 XT kullanıyorum geçecek olsam en azından RX 7900 XT 4080 yaparım senin içinde minimum 4060 Ti, 4070 ve çıkarsa RX 7700 veya bir nesil sonrası daha mantıklı olur zaten. Ama DLSS olmayan oyun demişsin yüzde olarak bakarsan AAA oyunların %80'ninde herhalde DLSS 2 vardır yoksa FSR kullanırsın fark etmez toplayınca olmayanı bulmak daha zor.

Şimdi şöyle hocam ben 10 11 senelik bir monitör kullanıyorum değiştirdim mi uzun ömürlü olsun diye 2k bakacağım. Ama monitörden önce gpu da alabilirim o yüzden 2k için fena olmayan bir gpu lazım. 4060 6600'e göre güçlü ama 2k için kötü o yüzden muhtemelen 6700 XT alırım alırsam. Nasıl alacaksam tabii orası da apayrı bir mevzu ama alırsam en az 6700 xt gibi duruyor. 4060 biraz güçsüz 2k için.

3060 Ti vasat bir kart, saf güçle donatılmış fakat VRAM’den mahrum bırakılan bir karttan fazlası değil gözümde.

4060’da aynı şekilde, fakat içerdiği yeni nesil teknolojiler ve düşük güç tüketimi onu daha alınası kılıyor.

4060 satın alabilirsiniz.

Hocam neyin 15 FPS farkından bahsediyorsunuz siz ? 4060 ın 50 3060 ti'nin 65 FPS aldığı yerde dlss 3 vs 2'yi quality yaptığımızda fpsler eşitleniyor veya fark atıyor.Bunu geçtin diyelim hala 3-5 FPS fark var fg'yi açıyorsun 40-50 FPS fark atıyorsun direk.Yani şunu demek istiyorum siz 4060 ekran kartında Fg açarsanız,Dlss3 kapalı bu arada.3060 ti ekran kartında dlss balanced-performans ile ancak FPS olarak aynı seviyeye gelirsiniz.Teknolojiden kastımız bu.

Gerçekçi olursak AMD milleti sene başından beri silkeliyor biri optimizasyonu bozuk, diğeri ne kadar gereksiz kaplama varsa köklenerek test edilmiş iki oyun üzerinden 12 GB, 12 GB diye çığırarak.

12 GB ise gelip RX 7700, 7700 XT falan çıkaraksın yok öyle eski nesil 6700 XT ile 8 aydır dolanıp durmak. Eski nesillerin stokları erisin diye ayak yapıyorlar millet de afiyetle yiyor. Onun bile VRAM optimizasyonu düzgün değil, kıytırık Valorant'ta bile AMD kartlar daha çok VRAM tüketiyor NVIDIA'dan.

Bir düşün bakalım neden 5500 XT, 6600 XT sıralamasından sonra 6700 XT değil de 4060 Ti aldım. AMD RX 7700 çıkardı da mı almadık, Windows'a ROCm getirmedi de mi almadık, Frame Generation'ın hakkında ne olacak ne bitecek adam akıllı bir bilgi vermedi de mi almadık?

Hocam 7000 serisinin geç çıkmasını FSR 3.0'ı diğer kartlara uyarlamaya bağlıyorlar. VRAM konusuda 12 GB AMD, 8 GB NVIDIA'dan daha uzun ömürlü gene de. 8 GB yetmeme konusu döndüğü için, stokları da eritmek işlerine geldi. Millette yeni nesil kart alacağım dediği zaman tek seçenek 8 GB NVIDIA'lar. Her iki markanında cepleri doluyor aslında. Kaybeden gene kullanıcı

AMD nin yaptığı da iş değil şimdi 1 yıldır 3 tane ekran kartı çıkarttı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…