RTX3080 bu değerler normal mi?

Shuenka

Attopat
Merhaba, elimde geçen sene get ile aldığım RTX 3080 Gaming X Trio modeli mevcut. Ben satın alıp testlerini yaptığımda Max 73-74 derece görüyordu, şu an satmak istiyorum ama testlerde 82-83 derece gözüküyor. Kartın içi daha önce açılmış ama en son bakım ne zaman yapıldı bilmiyorum, macunun bittiğini düşünüyorum. Testleri buraya bırakıyorum. Macun bu kadar fark ettiriyor mudur? Ek olarak testi 2K monitörde 1080p olarak başlattım.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    2 MB · Görüntüleme: 35
  • 2.png
    2.png
    271,8 KB · Görüntüleme: 38
Bakım gerekiyor gibi duruyor. Değerler iyi değil çünkü.

Bence aşırı yüksek değerler değil. 1 yıldır hiç bakım yapmadığınızı varsayıyorum. 2. el alınmış ve açılmış bir kart olduğu göz önüne alındığında normal diyebilirim. Macun yenilemesi gerçekten çok fark ettirir. Fanlar da %75'te çalışmış onu da göz önünde bulundurmak lazım.

Bence aşırı yüksek değerler değil. 1 yıldır hiç bakım yapmadığınızı varsayıyorum. 2. el alınmış ve açılmış bir kart olduğu göz önüne alındığında normal diyebilirim. Macun yenilemesi gerçekten çok fark ettirir. Fanlar da %75'te çalışmış onu da göz önünde bulundurmak lazım.

Fanları nereden ayarlayabilirim? afterburner mi? bir de bu değerlerde %75 çalışması normal mi?

Fanları nereden ayarlayabilirim? afterburner mi? bir de bu değerlerde %75 çalışması normal mi?
Hocam ben laptop kullanıyorum uygulamasından ayarlayabiliyorum ama sanırım Afterburner işinizi görür. Bu değerler için %75 bence düşük. %96 kullanıma ulaşmış ve en sıcak noktada 98 dereceyi görmüş.

Afterburner üzerinden 70 derece üstüne çıkınca fanları %100 kullanacak şekilde ayarladığımda aynı testte Max %71 sıcaklık görüyorum. Otomatikte neden %75'te kalıyor, hangi sıcaklığı baz alacağım ben.

Bakım şart gibi bende de EVGA 3080 FTW3 var şu an bu sıcaklıklarda gidip geliyor. Ancak undervolt yaptım şu an oyunda 67 dereceyi geçmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı