RTX3080 sistemde Hogwarts Legacy FPS'i aniden düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

Sait Turan

Megapat
Daha fazla  
RAM
Gskill 3200 mhz 16cl 16 gb 8x2
Ekran kartı
Asus Tuf Rtx 3080 10 Gb
Anakart
Asus Prime x570-p
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Dün geceden beri Hogwarts Legacy oynamaya çalışıyorum fakat oyun bir türlü izin vermiyor. Öncelikle oyunu 1440p çözünürlükte ve bütün ayarlar ultrada oynamaya başladım. Oyunun açılış kısmında hiçbir sorun yoktu, ta ki okula gelene kadar. Giriş kısmı bitip okula geldiğimde FPS bir anda 40-50 civarına düştü, ben de Ray Tracing'i kapatayım dedim. RT kapanınca FPS düzeldi ve 70-100 arası gezinmeye başladı ama asıl problem burada başladı. Oyunda durup dururken FPS bir anda 10'a ya da 20'ye sabitleniyor ve 5 saniye falan öyle kalıyor (bazen 10 saniye olabiliyor). Sorunu bir türlü çözemedim FPS kilidi ve V-Sync kapalı olmasına rağmen neden böyle bir şey yaşıyor olabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri almadım. İnternetten bir önceki sürümü indirip kurdum.
Keşke versiyon numarsasını da yazsaydın :)

Son güncelleme 8 şubatmış sen bir önceki dediğine göre oda Ocak ayı güncellemesi oluyor şuan indirdim deneyeceğim sonucu yazacağım, bu arada aynı sorunu yaşayan arkadaşlar sohbeti anlaması açısından mesaj tarihlerine baksınlar.

Geri almadım. İnternetten bir önceki sürümü indirip kurdum.
Geçmiş sürüme geçtim fakat sorun değişmedi bende, sonra afterburnerdan kontrol ettim 16GB 3200Mhz Ram kullanmama rağmen ramlerimin Ultrada-Higt ayarlarda 15-16 kadar çıktığını gözlemledim. Kullandığım sistem Ryzen 5 5500 4.2 ile 4.6Ghz de çalıştırıyorum, 3070 Evga FTW ekran kartı mevcut. RTX kapalı denememe rağmen şehirlerde ve kalabalık yerlerde anlık FPS düşüşleri alıyordum. Sorun oyunda mı diye yayıncıları vs.. izledim onlarda pek bir sıkıntı gözükmüyordu. %50 oyundan kaynaklı %50 sistemimizin yetmemesinden kaynaklı 16GB ramler yetmiyor artık anlaşılan :(

Son düzenleme:
Keşke versiyon numarsasını da yazsaydın :)

Son güncelleme 8 şubatmış sen bir önceki dediğine göre oda ocak ayı güncellemesi oluyor şu an indirdim deneyeceğim sonucu yazacağım, bu arada aynı sorunu yaşayan arkadaşlar sohbeti anlaması açısından mesaj tarihlerine baksınlar.

Geçmiş sürüme geçtim fakat sorun değişmedi bende, sonra Afterburner'dan kontrol ettim 16 GB 3200MHz RAM kullanmama rağmen RAM'lerimin ultrada-higt ayarlarda 15-16 kadar çıktığını gözlemledim. Kullandığım sistem Ryzen 5 5500 4.2 ile 4.6GHz de çalıştırıyorum, 3070 EVGA FTW ekran kartı mevcut. RTX kapalı denememe rağmen şehirlerde ve kalabalık yerlerde anlık FPS düşüşleri alıyordum. Sorun oyunda mı diye yayıncıları vs. İzledim onlarda pek bir sıkıntı gözükmüyordu. %50 oyundan kaynaklı %50 sistemimizin yetmemesinden kaynaklı 16 GB RAM'ler yetmiyor artık anlaşılan :(

Hocam sistem ayarlarından sanal RAM miktarını artırın. Biraz daha SSD'ye yüklenecek ancak bir problem olmaz. Oyunun sistem gereksinimlerinde bence bu yüzden SSD yazıyor. Malum HDD sanal RAM için çok yavaş kalıyor.

Sorunu buldum, 2k da 16gb ram yetersiz kaldığından kalabalık yerlerde drop yiyorum netten araştırırsanız youtubdan hogwarts 16vs32 diye bariz görürsünüz. Bende 32 geçeyim bari yada 1080P de oynayacağım bir deniycem bakalım…
Hocam sistem ayarlarından sanal RAM miktarını artırın. Biraz daha SSD'ye yüklenecek ancak bir problem olmaz. Oyunun sistem gereksinimlerinde bence bu yüzden SSD yazıyor. Malum HDD sanal RAM için çok yavaş kalıyor.

Sorunu buldum, 2k da 16gb ram yetersiz kaldığından kalabalık yerlerde drop yiyorum netten araştırırsanız youtubdan hogwarts 16vs32 diye bariz görürsünüz. Bende 32 geçeyim bari yada 1080P de oynayacağım bir deniycem bakalım…
Bu bir gerçek maalesef. Bende bu oyundan sonra bi 16 daha ilave etme kararı aldım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı