RTX3080 stok sıkıntısı

Merhaba. Bildiğimiz üzere NVIDIA'nın yeni ekran kartı RTX3080 17 Eylül'de piyasaya sunuldu. Satın alma botları vb. entrikalarla bu kartların stokları saniyeler içerisinde tüketildi. Anlaşılan NVIDIA'nın elinde satın alma botları olmasa da her müşteriye yetecek kadar kart yoktu. Ekran kartı üretimi hakkında bilgi sahibi değilim ancak çıkış tarihinin üzerinden bir aya yakın süre geçti ve halen stok sıkıntıları aynı şekilde devam ediyor. Ülkemize zaten hiçbir şekilde Founders Edition kartlarının satılmayacağını kart duyurulana kadar açıklamayan NVIDIA, ülkemizde benim bildiğim kadarıyla halen hiç RTX3080 stoğu bulunmamasıyla birlikte kendini nasıl affettirecek? Kendi ekran kartımı RTX3080 almak için sattım ve halen Türkiye'de satış ilanı bile bulamıyorum. Vatan, İtopya gibi sitelerde ön sipariş bile göremedim yani stokların geleceği tarih bile belli değil. Bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim.

NVIDIA CEO'su 2021e kadar stokların normalleşemeyeceğini söyledi.
Sırf kansızlığına bir de RTX3070'i ertelediler. Stok sorunuyla alakalı olduğunu söylediler ama Radeon konferansından bir gün sonrasına ertelemesi asıl amaçlarının ne olduğunu belli ediyor. O çıksa 3080'e olan yoğunluk da biraz olsa azalırdı.
MSI ayrıca kendi kartlarını eBayden daya yüksek fiyata satarken yakalandı.
ASUS kendi kafasında hiçbir bilgi vermiyorlar. STRIX bi' anda çıktı, insanların kartları bir anda kargolandı.
GIGABYTE sessiz sakin arada yolluyor işte. Kendi kafasında. En çok alınan da VISION kartları oldu gibi. Böyle beyaz bir versiyon. Türkiye'de yok. EAGLE alan VISION'a kıyasla azdı. Ama bunu sipariş edende azdı bulana helal olsun diyorlar.
EVGA her 3 günde bir stok yeniliyoruz diyorlar. Ama EVGA'nın pek Avrupayı taktığı yok. Orta Doğuyu hiç takmazlar. Ama en çok konuşan da EVGA, stokları ilk stabil hale getiren de onlar olacak gibi, ama bazı kartlarını da ertelediler (FTW gibi)
Zotac Palit bizim ülkeye zaten çok geç giriyor. En erken 2021 o kartlar. Sinerji de ilan var ama hiç stoklara girdi mi, bilmiyorum

RTX 3070'den sonra RTX 3060Ti çıkacak. Ancak o zaman stoklar stabilleşir. Ona da Q1 2021 diyorlar.
Yapacak bir şey yok, pandemiden dolayı herkes evde olduğu için ekran kartlarına olan ilgi %400 daha fazlaymış (Google analitiklerine göre). Dişimizi sıkıp bekleyeceğiz mecbur.
Sorun sadece stok değil, kapasitörlerin sorunlu olduğunu söylediler ya haberiniz yok mu ? Ürünün zaten ilk serisi hatalı. Çökme vb sorunlarla boğuşuyor, ikinci seri temiz olacak diyorlar. İlk seriye bulaşmayın bence...
Yeni driverlarla çözüldü o sorun. ZOTAC kartlarda bile artık 2GHz üstüne boost edebiliyor. Kapasitörlerle alakalı değildi, bir teoriydi birisi ortaya attı herkes de inandı işte. Sonra driver geldi bütün çökme sorunları gitti.

Demek ki düzgün takip etmiyorsunuz. 2 gün önce İtopya'dan Asus Tuf 3080 kaptım. Dün ise birçok Vatan şubesinde stoklara girdi ve ayrıca yine dün İncehesap 5 adet falan sattı. Bugün ise Evga FTW modelleri Vatan'a geldi. Hala MSI Ventus OC sürümü stoklarda bulunuyor.
Hiç Asus Rog Strix satışı oldu mu? Onu almak istiyorum.

@oguz0040 O daha piyasada hiç yok. Yakın zamanda satışına başlanır. Belki Amazon'da listelenmiştir. Newegg zaten satmıyor. Türkiye için gelmesi biraz daha sürecek gibi. Gelse de fiyatı can yakacaktır. Hepsiburada Asus Tuf OC versiyon satmış bugün. 12.000 TL'den almışlar :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı