RTX4060 - i5 12400F sistem alınır mı?

Guvenli.

Simdi gidip 800 TL fazla vermeyip 4060'i sirf 12400F diye almamazlik yapmayin bence eger 800 TL daha fazla verebiliyorsaniz. Ti ile arasinda 800 TL'ye bomba gibi degecek fark var.

Zaten işlemci teknolojisi olarak R5 5600, i5-12400F'den daha iyi değil mi? Ayrıca 800 TL fark ile 4060 yerine 4060 Ti almak çok iyi.

Zaten işlemci teknolojisi olarak R5 5600, i5-12400F'den daha iyi değil mi? Ayrıca 800 TL fark ile 4060 yerine 4060 Ti almak çok iyi.

Yok, hayir.

12400F ile Ryzen 5 5600 esit sayilir ama; Valorant tarzi Online oyunlar icin onbellek farkindan Ryzen 5600 daha fazla FPS veriyor. Hikayeli oyunlar icin 12400F geciyor. Tercihe gore. Stok sogutucu Ryzen 5600'e yetmez ama 12400F'e yeter mesela. DDR5 farki da var. Ama simdi her türlü 800 TL fazla verip Ti alip Ryzen almak cok daha mantikli.

Nesini anlatayım her şey ortada 200W güç tüketen, DLSS 3.0 desteği bile olmayan kartı isteyen gitsin alsın.

Bana ikinci elden 5K'ya bile versen 3060 Ti almam bu saatten sonra NVIDIA bildiğin terketti 2000-3000 serisini.
Dediklerinize katılıyorum ancak aynısı 4000 serisine de olacak. Çok bir zaman değil, 5 bin serisi çıkınca 4000 serisinin de fişini çekecekler. Klasik NVIDIA.

Olacagini sanmiyorum, olsa da kucuk olur, olsa da olmasa da yine de alinmasi daha iyi olur. Hem frame generation diye bir ozellik var darbogazi azaltiyormus herhalde.

Azaltma değil şöyle ekran kartı tek başına kare yaratıyor. Örnek;

RTX 3090 ile 150 FPS almak için işlemcinin her kare için yeterli olması lazım. Değilse darboğaza uğruyorsun.

4060 Ti ile 150 FPS alırken ise işlemci 100 kare çizse yeterli, kalan 50 kareyi ekran kartının kendisi koyuyor.

Dediklerinize katılıyorum ancak aynısı 4000 serisine de olacak. Çok bir zaman değil, 5 bin serisi çıkınca 4000 serisinin de fişini çekecekler. Klasik NVIDIA.

O Allah'ın emri o yüzden hayatta amiral gemisi kart almam. 3090 Ti alanlara çok gülerim 2000+ dolar ödediler vaktinde.

NVIDIA'yı seviyorum ama yeni seri ekran kartı çıkardıklarında eski serinin fişini çekiyorlar, mesela AMD'de de öyle bir olay yok, en eski kartlarına bile güncelleme getirmişlerdi bahar aylarında. Ancak NVIDIA'yı sevenlerin birçoğu, benim gibi, teknolojisinden ötürü seviyor

NVIDIA'yı seviyorum ama yeni seri ekran kartı çıkardıklarında eski serinin fişini çekiyorlar, mesela AMD'de de öyle bir olay yok, en eski kartlarına bile güncelleme getirmişlerdi bahar aylarında. Ancak NVIDIA'yı sevenlerin birçoğu, benim gibi, teknolojisinden ötürü seviyor

Bana göre fişini çekmeleri daha iyi. AMD gibi eski kartlarada getirelim mantığı ile yaparlarsa içine edebilirler.

Bana göre fişini çekmeleri daha iyi. AMD gibi eski kartlarada getirelim mantığı ile yaparlarsa içine edebilirler.

Hepsine aynı güncellemeyi getirmiyorlar diye biliyorum. Seriye özel şekilde (örneğin. RX400, RX500, RX6000) farklı farklı yenilik içeren güncellemeler getiriliyor diye biliyorum. Hatam varsa düzeltin. Benim eskiden RX 580 8 GB ekran kartım vardı. Uzun süre güncelleme almadığı bir dönem olmuştu. Bir gün güncelleme getirdiler. Yeni kartlara baktım, çoğu benzer özelliği benim de kartım destekliyordu. Bence bu iyi bir şey.

Mesela FSR. Eski kartlara da getirelim diye içine ettiler. Fullediğinde görüntüde çamurlaşma oluyor. yeni ekran kartı almayı düşünmeyenler için iyi bişey gibi olsa da normalde kötü bir şey.

Hepsine aynı güncellemeyi getirmiyorlar diye biliyorum. Seriye özel şekilde (örneğin. RX400, RX500, RX6000) farklı farklı yenilik içeren güncellemeler getiriliyor diye biliyorum. Hatam varsa düzeltin. Benim eskiden RX 580 8 GB ekran kartım vardı. Uzun süre güncelleme almadığı bir dönem olmuştu. Bir gün güncelleme getirdiler. Yeni kartlara baktım, çoğu benzer özelliği benim de kartım destekliyordu. Bence bu iyi bir şey.

Güncellemeden kastığım FSR, DLSS gibi.

NVIDIA'nın son yıllarda yaptıklarının çoğu donanım bazlı olunca geriye dönemiyorlar tamamen haksız değiller.

RTX 2000 ile RT ve Tensör çekirdekleri kondu kartlara GTX serisine pek yapabilecek bir şey yoktu. Yalnızca DLSS %90 yazılım %10 Tensor flow olunca onda kolaya kaçtılar. AMD FSR getirince de aradan çıktı.

RTX 4000 serisinde ise özelleştirilmiş optik akış donanımları kullanıldı. Fakat bunun önemi RT çekirdekleri seviyesinde. O sebeple de 3090 Ti ne kadar güçlü de olsa aynı 1080 Ti'ın RT performansında sürünmesi gibi Frame Generation kanadında eleniyor. Gerçek zamanlı kare yaratmak ve bunu hatasız yapmak komplike bir iş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı