RTX4060 Ti 16 GB ve i5 13400F işlemciye 550W PSU yeter mi?

FirmisOria

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar RTX 4060 Ti 16 GB ekran kartım var. Yeni işlemci alacağım i5 13400F. FSP 550W 80+ Bronze güç kaynağım var yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yurt dışı forumlarında 500 ilede olur demişler alt seviye olarak , 550 çalıştırır , tabiki 600 650 olma ihtimali varsa daha sağlıklı olur.

Alın hocam çok rahat idare eder ama bence belli bir süre sonra psu yükseltin bende aynı şekilde yapmıştım daha sonrasında psu yükselttim .Eğer kurulumda vs. sıkıntı yaşıyorsanız psuyu biraz daha fazla ödeyerek vatana gidip alırsanız kurulumu sizin için yaparlar sisteminize.

Biraz daha fazla ödeyerek derken demek istediğim internetten ucuza düşürme ihtimaliniz.

Alın hocam çok rahat idare eder ama bence belli bir süre sonra PSU yükseltin bende aynı şekilde yapmıştım daha sonrasında PSU yükselttim. Eğer kurulumda vs. sıkıntı yaşıyorsanız PSU'yu biraz daha fazla ödeyerek vatana gidip alırsanız kurulumu sizin için yaparlar sisteminize.

Biraz daha fazla ödeyerek derken demek istediğim internetten ucuza düşürme ihtimaliniz.

Teşekkür ederim. O zaman ilerleyen zamanlarda PSU'umu yükselteceğim.

Bende RTX 4060 Ti ve Ryzen 5 5600X var, 550W PSU kullanıyorum YouTube'dan video + Valorant oynuyorum bir sıkıntı yaşamadım hiç. R5 5600X Max 65W harcıyormuş. i5'in watt değerleri "taban: 65 W / Turbo: 148 W" yani 5600X'e çok yakın. Bunun dışında Google'a PC watt hesaplama yazıp sistem parçalarını girerek de bunu hesaplayabilirsin(ne kadar güvenilir bilemiyorum). Ucu ucuna yetiyor gibi. Kısacası bir sorun olmaz. En kötü ihtimal işlemcinin GHz'sini düşürürsün yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı