RTX4060 Ti %99 kullanılmıyor

RüzgarReking

Centipat
Daha fazla  
Başlikta belirttiğim gibi ekran kartım kullanılmıyor GTA V 1080p Ultra MSAA 4X Advanced s of iken aynı PC'ye sahip bir kullanıcı %96 kullanım alırken ben %70 ile %90 arası alıyorum ama bu her oyunda var örnek MSFS 2020 sadece FH 5 de DLSS, frame g kalite de iken yaşamadım ki o zaman bile %98 takılmasına rağmen %94'lere kadar ani düşebiliyordu. İşlemcim gayet yeterli darboğaz yoktur ayrıca 1080p FurMark kart kullanımı %98 %100 arası gidip gelmiştir. ASUS Dual RTX 4060 Ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli %99 olması diye bir şart mı var? %90'a kadar kabul edilebilir zaten GTA V o kartı zorlayabilecek bir oyun bile değil. Darboğazın olmayacağına ise neye göre karar verdiniz anlayamadım, eğer ki bir ekran kartını hemen her şartta darboğazsız daha doğrusu %99 yükte kullanmak istiyorsanız o zaman ekran kartına oranla çok daha güçlü işlemci kullanmanız gerekir. Örneğin RTX 3060 Ryzen 7 5800x3D gibi absürt bir kombinasyon gibi.

GTA'nın optimizasyonu özellikle Online için dandik olduğu için normal. 1050 Ti ile kullanırken bile %100'leri görmezdi genelde.

Başlikta belirttiğim gibi ekran kartım kullanılmıyor GTA V 1080p Ultra MSAA 4X Advanced s of iken aynı PC'ye sahip bir kullanıcı %96 kullanım alırken ben %70 ile %90 arası alıyorum ama bu her oyunda var örnek MSFS 2020 sadece FH 5 de DLSS, frame g kalite de iken yaşamadım ki o zaman bile %98 takılmasına rağmen %94'lere kadar ani düşebiliyordu. İşlemcim gayet yeterli darboğaz yoktur ayrıca 1080p FurMark kart kullanımı %98 %100 arası gidip gelmiştir. ASUS Dual RTX 4060 Ti.
GTAV de sorunlar olabiliyor. Test izlemeyi seviyorum şu oluyor genelde. Ekran kartın fazla güçlüyse GTAV hepsini kullanmıyor. 50-80 arası bırakıyor. Eğer işlemcin yüzde 80 üzerinde degilse darboğaz yoktur merak etme. Oyunla alakali.

Eğer işlemcin yüzde 80 üzerinde degilse darboğaz yoktur merak etme. Oyunla alakali.

Duyduğum en saçma şey. İşlemci kullanım yüzdesi ile darboğazın alakası nedir?

Git Ryzen 1920X tak işlemci kullanımın %10 olur yine darboğazın dibine vurursun.

Eğer işlemcin yüzde 80 üzerinde degilse darboğaz yoktur merak etme.
Darboğaz için kullanım ortalamasına bakılmaz. Çoğu oyun genelde sadece bir veya iki çekirdeği kullandığı için bu çekirdeklerden birinin bile tıkanması darboğaza düşürür. Eğer çekirdeklerde bir tıkanma yoksa, optimizasyonla alakalı bir problem demektir.

Duyduğum en saçma şey. İşlemci kullanım yüzdesi ile darboğazın alakası nedir?
Darboğaz nedir sizce? İşlemci ekran kartına yetemiyor demek.

Darboğaz için kullanım ortalamasına bakılmaz. Çoğu oyun genelde sadece bir veya iki çekirdeği kullandığı için bu çekirdeklerden birinin bile tıkanması darboğaza düşürür. Eğer çekirdeklerde bir tıkanma yoksa, optimizasyonla alakalı bir problem demektir.
Hocam GTAV icin konuşuyorum benzer seyi cok gordum o oyunde o yuzden boyle kesin söyledim.

Darboğaz nedir sizce? İşlemci ekran kartına yetemiyor demek.

Peki ne yetemiyor çekirdek sayısı mı yoksa tekli çekirdek gücü mü?

CPU kullanım yüzdesi doğrudan GPU kullanım yüzdesiyle alakalı olsaydı AMD FX serisinin 8 çekirdeklileri Intel 12100F'den daha fazla beslerdi ekran kartını.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı