RTX4060'lı Tulpar T5 düşük FPS veriyor

rexxq

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, 40608 GB i5-12450H 16 GB RAM'li Monster Tulpar T5 marka modelindeki laptopumda GTA 5 oyununda 30-40 FPS civarlarında geziyor. İnternette birçok çözüm denedim, ancak hiçbir sonuç alamadım. Windows 10 kullanmaya başladım, belki düzelir diye ama bir tık yok, aynı tas aynı hamam devam ediyor. Sadece GTA 5'te değil, bazı oyunlarda da saçma sapan FPS değerleri alıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.

Selamlar, 40608 GB i5-12450H 16 GB RAM'li Monster Tulpar T5 marka modelindeki laptopumda GTA 5 oyununda 30-40 FPS civarlarında geziyor. İnternette birçok çözüm denedim, ancak hiçbir sonuç alamadım. Windows 10 kullanmaya başladım, belki düzelir diye ama bir tık yok, aynı tas aynı hamam devam ediyor. Sadece GTA 5'te değil, bazı oyunlarda da saçma sapan FPS değerleri alıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.

Monster alınmaz alınmamalı bende hiç memnun değilim sürekli ekran kilitleniyor, en küçük düşmede ışık sızdırmaları berbat plastik gibi bir ton problemi var. Çin'den çıkan maldan fazla beklentiniz olmasın hocam.

Tavsiyem driverları güncelleyin.

Son çare Monster teknik servis anakart kaynaklı olabilir belki.

Çözünürlük ve Ayarlarınız nasıl? Ölçeklendirme 1'in üstünde olabilir mi acaba? Eğer oyunlarda genel olarak bir performans kaybı olduğunu düşünüyorsanız hiç uğraşmayıp servisine verin.

Windows grafik ayarlarından oyunu ekleyip yüksek performans seç. Muhtemelen dahili ekran kartı kullanıyordur o yüzden öyle.

Hemen servise vermeyin. Başta bilgisayarın tüm güncellemelerini yapın oyunlari harici ekran karti ile calistirdiginizdan emin olun bilgisayarı performans moduna alin ve en önemlisi bilgisayarı pil gücünde oynuyorsaniz (bilgisayar batarya ömrü için FPS'i düşürebilir)prize takip oynayın. En sonunda değişen bir şey yoksa servise gönderin.

Eski bilgisayarım Monster'dı. Kesinlike oyunu ya entegre GPU ile açıyorsunuz ya da tasarruf modundasınız. Problemin ekran kartında olup olmadığını anlamanın basit bir yolu var, BIOS'tan MUX switchi dedicated GPU'ya çekerek deneyebilirsiniz.

Dahili ekran kartini kullaniyor olabilir misiniz?
hocam onun kontrolünü yaptım 4060 ı kullanıyor

Çözünürlük ve Ayarlarınız nasıl? Ölçeklendirme 1'in üstünde olabilir mi acaba? Eğer oyunlarda genel olarak bir performans kaybı olduğunu düşünüyorsanız hiç uğraşmayıp servisine verin.

Hocam 1920x1080 de kullanıyorum

İlk önce driver yükle sonra mux switch aktif et, monster uygulamasından da performansa çek.
mux switch nedir hocam tüm driverlar güncel

Eski bilgisayarım Monster'dı. Kesinlike oyunu ya entegre GPU ile açıyorsunuz ya da tasarruf modundasınız. Problemin ekran kartında olup olmadığını anlamanın basit bir yolu var, BIOS'tan MUX switchi dedicated GPU'ya çekerek deneyebilirsiniz.

BIOS'a giriş yapıp MUX switch ayarını bulmayı denedim ama bulamadım bir bilgin var mı?

Son düzenleme:
hocam onun kontrolünü yaptım 4060 ı kullanıyor

Hocam 1920x1080 de kullanıyorum

mux switch nedir hocam tüm driverlar güncel

BIOS'a giriş yapıp MUX switch ayarını bulmayı denedim ama bulamadım bir bilgin var mı?
Dıscrete GPU gibi bir şey yazması lazım. Tek tek sayfaları gez. Benim monster eski, sende adı değişiktir büyük ihtimal. Monster PC programı falan oluyordu ondanda yapılabiliyordu.

Edit: Yazım denetimi nedense monster yazısını modem diye yazmış galiba...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı