RTX4070 ve R5 7500F sisteme anakart önerisi

Bütçe
6000

NovaStar

Femtopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba. Öncelikle anakartlar hakkında çok fazla bir bilgim yok. Ekran kartım ve işlemcime göre anakart seçmekte güçlük çekiyorum. Elimde Gigabyte 4070 gaming oc modeli var. Bütçem nedeniyle şuan AMD Ryzen 5 7500f almayı düşünüyorum .Tabi işlemcim ekran kartımı besleyemeyecek bu durumu 2k ayarlarda toplamayı düşünüyorum. kısa bir süre içinde ryzen 5 7800x3d alabilirim. Sizde ne türde bir anakart almalıyım, gigabyte olursa güzel olur. Bana sıkıntı yaşatmayacak bir öneriniz var mıdır ?

Son düzenleme:
Sizin arzularınıza göre bazı filtreleme yaptım. Ne yazık ki kasanızın kabul ettiği anakart boyutunu bilmiyorum ama vermiş olduğum siteden siz gönlünüz istediği gibi filtreleme yaparak istediğiniz anakartı araştırabilirsiniz. İyi günler hocam. :))

Anlamadım şimdi...

Mesela x bir A620'de alsa ok mi? İşlemci tarafında ayarlamalar yapabilme imkanı tanımayan basit bir anakart. Hadi bunu almayıp X870 Aorus alsa ok mi? TR fiyatı 15.000 TL. O fiyata 7800X3D alınıyor?

Bence böyle yorumlar yapmadan önce biraz bilgilenmek lazım.

Anlamadım şimdi...

Mesela X bir A620'de alsa ok mi? İşlemci tarafında ayarlamalar yapabilme imkanı tanımayan basit bir anakart. Hadi bunu almayıp X870 Aorus alsa ok mi? TR fiyatı 15.000 TL. O fiyata 7800x3D alınıyor?

Bence böyle yorumlar yapmadan önce biraz bilgilenmek lazım.

Doğru söylüyorsunuz hocam ve sizin önerdiğiniz anakart özellikleri iyi ancak Gigabyte istendiği için bu öneriyi verdim. İyi günler hocam.

Herhangi bir TUF B650 üzerine dilediğiniz AM5 işlemciyi gönül rahatlığıyla takabilirsiniz.

Hocam güzel kart mantıklı bir yatırım olur. Arkadaşım Gigabyte B650M S2H önermişti arada neredeyse 3k fark var. Tuf B650M bu farka değer bir kart gigabyte yanında düşük kalıyor. Bilmediğim için soruyorum bu konunun biraz cahiliyim ekran kartı ile bir uyumsuzluk söz konusu olabilir mi ? Benim şuan kullandığım bilgisayardaki tüm bileşenler asus cihazım neredeyse 7 senelik, bir sıkıntı yaşamadım beni bilgisayarcı kapısına götürmedi.

Hocam güzel kart mantıklı bir yatırım olur. Arkadaşım Gigabyte B650M S2H önermişti arada neredeyse 3K fark var. TUF B650M bu farka değer bir kart Gigabyte yanında düşük kalıyor. Bilmediğim için soruyorum bu konunun biraz cahiliyim ekran kartı ile bir uyumsuzluk söz konusu olabilir mi? Benim şu an kullandığım bilgisayardaki tüm bileşenler ASUS cihazım neredeyse 7 senelik, bir sıkıntı yaşamadım beni bilgisayarcı kapısına götürmedi.
DDR5'e geçerken 3 tane ana etmen var: Uygun işlemci, işlemciye bağlı anakart, AMD ise EXPO destekli RAM. Bunlar haricinde ekran kartı, SSD, PSU gibi şeyler bir anlam ifade etmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı