Çözüldü RTX4080 için sürücü kurulurken "NVIDIA 7-ZIP CRC Error" uyarısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Merhaba.

NVIDIA RTX 4080 kullanıcısıyım, resmi sitesinden uyumlu driverı indirdim fakat çift tıklayınca bar biraz ilerledikten sonra bu hatayı veriyor. Hiçbir şekilde çözümünü bulamadım. Bilgisayara daha birkaç gün önce format atmıştım RAM yükseltmeden kaynaklı, temiz kurulum yaptım. DDU ile internet bağlantısını keserek ve güvenli modda temizliğini yapıp da kurmayı denedim yine olmadı. İnternetteki olası çözümleri denedim yine olmadı.

Dosya Ekleri

• crc error.png
    6 KB · Görüntüleme: 104
GeForce Experience’ı da deneyeceğim, o da olmaz ise ne yapmam lazım, aklıma bahsettiklerimiz dışında başka yol gelmiyor. Bir de oyun gölgelendiricileri hesaplarken oyundan atma, hatta Wukong oynarken de attı, bunların sebebi sizce ne olabilir, Studio Driver’ından mı?

Dediğiniz gibi önce frekansları düşürüm deneyeceğim hatta XMP komple kapatırım. Olmazsa Experience yoluna geçeceğim.

Tekrar gibi olacak fakat, yeni RAM’ler V5.xx küsür. Asus resmi sitesinde özellikle belirtmiş 4.43.02 diye. Sürüm farkından dolayı olma ihtimali yüksek ise RAM’leri 7 gün dolmadan iade edeceğim.

RAM'lerin XMP'sini kapadıktan sonra kendi indirdiklerimi denedim yine aynı hatayı verdi, akabinde sizin attığınızı denedim yükledi. Neyi farklı yaptınız merak ediyorum, işe yaradı ve Last of Us'da denedim gölgelendiricileri oluşturdu çökmeden ♥

Son düzenleme:

Denediğiniz sürüm son çıkan, kendisi sorunlu su an. Ondan dolayı size 20 Ağustos yani sondan bir önce çıkan sürümü attım. Çoğu kişinin başına geldi yaşadınız durum. Konuyu takip ediyordum. Cok şey denediniz, keşke biraz daha erken deneseydiniz. Hatayı büyük bir şey diye düşündünüz galiba.

Ne kadar teşekkür etsem az, sağ olun. Son olarak küçük bir sorum olacaktı; bunun için konu kalabalığı yapmak istemiyorum da. ASUS anakartımın resmi sitesinde bir üstte göndermiş olduğum bilgiler yazıyor (4.43.02) diye. Aynı durumu arkadaşımın MSI anakartının sitesinde de gördük çeşitli RAM'lerde versiyon numarası belirtmişler. Bu şu mu demek: O sürüm dışında bir sürüm takmayın, ya da minimum bu sürümü kapsayan bir RAM modelini tercih edin.

Masaüstü tarafına bu kadar detaylı hakim değilim. Konu açmaktan çekinmeyin bu arada, bir kalabalık yapmıyor. Bilgili kişiler yanıtlar fakat anakartlarin hiç RAM seçtiğini görmedim.

Masaüstü tarafına bu kadar detaylı hakim değilim. Konu açmaktan çekinmeyin bu arada, bir kalabalık yapmıyor. Bilgili kişiler yanıtlar fakat anakartlarin hiç RAM seçtiğini görmedim.
Teşekkür ederim vaktini ayıran herkese. Wukong’da da denedim hiçbir sorun çıkmadı, emeğinize sağlık <3

@Astiva bu gibi sorunları takip ettiğiniz spesifik yerler var mı yoksa bu duruma özel mi denk geldi?

Son düzenleme:
@Astiva bu gibi sorunları takip ettiğiniz spesifik yerler var mı yoksa bu duruma özel mi denk geldi?

Görevim gereği konuları onaylıyorum, kullanıcıların ne tür problemler yaşadını görüyorum. Ekstra olarak okumayı seviyorum, Google feed sayfam komple teknoloji haberleri ile dolu. Bu sayede hızlıca öğrenebiliyorum.

Anladım net bi şekilde, tekrardan çok teşekkür ederim. İyi akşamlar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…