RTX5060 vs RTX5070

4X üretse ne olacak, rekabetçi oyunların çoğu dlss kullandırtmıyor, ha illa diyorsan frame generation istiyorum diye git al amd kullanan kat kat daha iyi
Rekabetçi oyun oynayan adamın 5070 ile ne işi var? AMD hiçbir konuda kat kat iyi falan değil ayrıca. FSR 3.1 berbat DLSS'e göre, Ray Tracing de hala NVIDIA önde. FG de ise 4X var diyorum sen FSR daha iyi diyorsun. Enteresan adamsın.

Rekabetçi oyun oynayan adamın 5070 ile ne işi var? AMD hiçbir konuda kat kat iyi falan değil ayrıca. FSR 3.1 berbat DLSS'e göre, Ray Tracing de hala NVIDIA önde. FG de ise 4X var diyorum sen FSR daha iyi diyorsun. Enteresan adamsın.

Belki bütçesi ona yetiyor, 1050 Ti ile Valorant oynayan adam gördüm, ayrıca AMD orta segment konusunda NVIDIA'dan kat ve kat daha iyi

Belki bütçesi ona yetiyor, 1050 Ti ile Valorant oynayan adam gördüm, ayrıca AMD orta segment konusunda NVIDIA'dan kat ve kat daha iyi
Dostum aslında tartışmaya girmek istemiyorum ama bu tür oyunlar için ekran kartı önemli değil zaten. Orta seviye diyorsun 9060 XT berbat mesela. 20 yıldır AMD kullanıyorum ben, bu safsataları geçeli çok oldu. Bariz bir şekilde NVIDIA daha iyi, daha yeni teknoloji sunar. AMD ise zaten arkasından gelendir, olmazsa olmazdır ama çoğu alanda yeniktir.

DLSS saçmalığı nedir hocam kendinde misiniz? DLSS gibi bir teknolojiye saçmalık diyemezsiniz. Beğenmezsiniz ayrı ama saçmalık denebilecek kadar değil.

Saçmalıktır. Eğer bir ekran kartı serisinin donanımını geliştirmek için ben NVIDIA'ya 2 sene verdiysem ve oda gelip 4000 serisinden kalma DLSS'i üzerine tuz muz, multi Frame Generation ekleyip aslında 20 FPS olan oyuna "200 FPS! 300 FPS! Bak bak" diyor ve kartları çıkarıp 4000 serisinden tüm donanımı çalmışsa, derim kesinlikle saçmaklıktır.

Saçmalıktır. Eğer bir ekran kartı serisinin donanımını geliştirmek için ben NVIDIA'ya 2 sene verdiysem ve oda gelip 4000 serisinden kalma DLSS'i üzerine tuz muz, multi Frame Generation ekleyip aslında 20 FPS olan oyuna "200 FPS! 300 FPS! Bak bak" diyor ve kartları çıkarıp 4000 serisinden tüm donanımı çalmışsa, derim kesinlikle saçmaklıktır.
Ee böyle düşünüp de AMD'ye niye geçiyorsun? FSR 4'ü RX 6000-7000 serisine verdiler mi? Al birini vur ötekine.

Komik bir yorum olmuş hocam, nvidia hissesi aldınız da tabana mı çakıldı? Ne bu şahsi meseleniz varmış gibi gerginlik :D
dlss’e saçmalık demek için ya ne işe yaradığını bilmiyorsunuz ya da bilip bilmezden geliyorsunuz hangisi daha kötü emin değilim

20 fps olan oyunu 300 fps gösteriyor demişsin frame generation render edilen karelerin arasına optical flow ve motion vector verileriyle ekstra kare üretir yani 20 fps alan sistemde fg çalışmaz çünkü algoritma düzgün çalışması için belirli bir taban fps’ye ihtiyaç duyar nvidia bile bunu resmi dokümanlarında açık açık söylüyor yani 20 fps gösterip 300 diyorlar gibi laflar teknolojiyi hiç anlamamış birinden çıkan klasik ezber cümleler
4000 serisinden dlss’i alıp üzerine tuz biber eklemişler diyorsun dlss 3.5’te gelen ray reconstruction özelliği sayesinde artık ışın izleme sonrası denoising işlemi bile yapay zekaya bırakıldı bu görüntü kalitesini ciddi oranda artırıyor ve 4000 serisindeki dlss 3’ten açıkça ayrılıyor ayrıca donanım tarafında rtx 5000 serisinde tensor core’lar güncellendi rt core’lar daha verimli hale geldi bu da dlss performansına doğrudan katkı sağlıyor

ve evet rekabetçi oyunlarda dlss çok kullanılmaz çünkü zaten yüksek fps verirler ama dlss’in hedefi rtx alan adamın 4k çözünürlükte path-traced grafiklerde 100+ fps alması bu teknolojinin amacı cs go’da 500 yerine 700 fps almak değil senin onu yanlış yere konumlandırman sorun sonuç dlss kullanmazsın olur biter ama saçmalık gibi teknik temeli olmayan yorumlar seni teknoloji eleştirmeni değil teknolojiyi anlamadan eleştiren biri yapar

Hocam RTX 5090, 5060 ve 5070 vb serisinin kronik sorunları. Var onun yerine RTX 4060 veya 4090 alabilirsin. Ben kullanıyorum oradan biliyorum kronik sorunlarını.
Kronik sorunu yok. Üretim hatası modeller vardı eksik ROPs'a sahip muhtemelen piyasada kalmamışlardır. Yanma olayı da sadece 5090'da oluyordu diye biliyorum ve yanma olayı kullanıcı kaynaklı da olabilir. Driver kaynaklı problemler vardı siyah ekranla karşılaşanlar vardı düzeltildi. Başka neyi varmış 5000 serisinin? Ki 5070'in hiç sorunu yoktu çıkıştan itibaren. 5000 serisi istenileni veremedi denilebilir ama sorunlu seri demek doğru olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı