RTX5070 Ti için ATX 3.0 şart mı?

Prognose

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayar topluyorum. Gainward Phoenix 5070 Ti ekran kartı aldım. PSU olarak Delta GPS-1300cb 1300W 80+ Platinum aldım ancak bu güç kaynağında bildiğim kadarıyla ATX 3.0 desteği bulunmuyor. Sonradan öğrendiğim kadarıyla 12VHPWR desteği gerekliymiş 5000 serisinde ancak adaptör ile de kullanılabiliyormuş.

Sizce güç kaynağını iade edip ATX 3.0 destekli bir tane almam gerekir mi?

Dönüştürücü ile dönüştürebilirsin, ekran kartından çıkacaktır kablosu ama ben tavsiye etmem PSU'dan tek kablo olarak direk gelenler daha sağlıklı. Eğer aynı durumda PSU iade şansım olsa, iade eder Atx 3.1 model bakardım.

@Andar Han sizin yorumunuz ne olur hocam? Atx 3.0 veya 3.1 uyumlu bir şeye mi geçeyim? En başta Delta’yı seçerken de sizin yorumlarınızı dikkate almıştım.

5070 Ti için adaptör kullanmakta bir sorun olmamalı, bildiğim kadarı ile bu konuda bir şikayet de yok. 4090 veya 5090 gibi yüksek güç tüketimine ve güç piklerine sahip kartlara geçmeyi düşünürseniz, direkt soket üzerinden 12VHPWR bağlantı çok daha sağlıklı olacaktır. Tabii yine de her ihtimale karşı adaptör soketlerinin tam oturduğundan emin olmak gerekli.

ATX versiyonundaki diğer farklılıklar, yine üst seviye güç tüketimleri ya da anlık güç pikleri için önem arz ediyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı