O sertifikalar kaliteyi belirlemiyor, gelen faturanın daha düşük gelmesini sağlıyor.Daha kaliteli oluyor hocam.
O sertifikalar kaliteyi belirlemiyor, gelen faturanın daha düşük gelmesini sağlıyor.
Isınma konusu soğutma tasarımına bağlı. Bronz bir PSU’nun verimlilik kaybı daha fazla olsa da, iyi bir soğutma tasarımına sahipse yine de serin çalışabilir. Fatura açısından bakarsak, aradaki fark genelde en fazla 100 -150 W civarında. O da ağır yük altında. Günlük kullanımda aylık faturaya çok bir şey yansımaz. Zaten Platinum PSU’ların fiyatları oldukça yüksek. Delta'yı saymıyorum.Eee? Biliyorum bunu zaten. Neticeye baktığımızda sertifikalar çok önemli rol oynuyor. Hele ki uzun kullanımda o faturalar. Mantıken kaliteli bir Platinum PSU ile kaliteli bir bronz PSU arasındaki fark çok yüksektir. PSU ömrü de ona göre değişiyor. Verimlilik düştükce sistem daha fazla ısınır, bu yüzden fatura daha yüksek geliyor zaten. Yani hem sistem daha fazla ısınıyor hem de fazla fatura alıyorsunuz. O zaman herkes kaliteli Bronze PSU kullansın mademki kaliteyi sertifikalar belirlemiyor.
Hocam, dedikleriniz doğru. Fakat platinum veya gold PSU'nun daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yazdıklarımı kontrol ederseniz bronze PSU da kullanabilirsin yazmıştım. Fakat verimliliği yüksek ve kaliteli olan gold veya platinum PSU daha iyidir. Herkes kendi bütçesine göre seçebilir.Isınma konusu soğutma tasarımına bağlı. Bronz bir PSU’nun verimlilik kaybı daha fazla olsa da, iyi bir soğutma tasarımına sahipse yine de serin çalışabilir. Fatura açısından bakarsak, aradaki fark genelde en fazla 100 -150 W civarındadır. Günlük kullanımda aylık faturaya çok bir şey yansımaz. Zaten Platinum PSU’ların fiyatları oldukça yüksek. Delta'yı saymıyorum.
İnsanlar genelde doğrudan sertifikaya bakarak kalite hakkında bir yargıya varıyor. Ancak bu, yanlış bir algı.
Öyle olmuyor aslında. PSU Platinum verimlilikte olsa bile, eğer regülasyon gibi kritik konularda zayıfsa, Bronz bir PSU’dan bile daha kötü performans gösterebilir. Bu yüzden sadece verimlilik sertifikasına bakarak yorum yapmak doğru değil.Hocam, dedikleriniz doğru. Fakat platinum veya gold PSU'nun daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yazdıklarımı kontrol ederseniz bronze PSU da kullanabilirsin yazmıştım. Fakat verimliliği yüksek ve kaliteli olan gold veya platinum PSU daha iyidir. Herkes kendi bütçesine göre seçebilir.
O zaman en mantıklısı nedir?Öyle olmuyor aslında. PSU Platinum verimlilikte olsa bile, eğer regülasyon gibi kritik konularda zayıfsa, Bronz bir PSU’dan bile daha kötü performans gösterebilir. Bu yüzden sadece verimlilik sertifikasına bakarak yorum yapmak doğru değil.
Totaldeki performansına ve kalitesine bakmak.O zaman en mantıklısı nedir?
Sertifikası hiç bir şekilde önemli değil mi o zaman?Totaldeki performansına ve kalitesine bakmak.
Sertifikası hiçbir şekilde önemli değil mi o zaman?
Bronze olduğu için diyordur. Gold veya Platinum olsa daha iyi olur. Ama Bronze da kullanabilirsin.
Bronze olduğu için diyordur. Gold veya Platinum olsa daha iyi olur. Ama Bronze da kullanabilirsin.
Daha kaliteli oluyor hocam.